Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwia8274672

zwolnienie l4 na stażu

Polecane posty

Gość sylwia8274672

mam pytanie czy jak dostałam zwolnienie l4 na stażu to czy pracodawca może wnieść o przerwanie stażu? dodam że przepracowałam już 3 miesiące staż mam na 5 miesięcy, teraz faktycznie jestem chora ale u mojego pracodawcy nawet etatowi pracownicy nie chodzą na zwolnienia bo wiedzą że zaraz by ich wywalił... czy ma on prawo przerwać staż? I jak to wygląda przy przedłużaniu zwolnienia?

Gość takimi prawami
raczej nie, to tylko staż. on nie placi za ciebie tylko urząd pracy i to urząd pracy uwzględnia l4, jemu zanosisz tylko kopie druku.

Gość sylwia8274672
fakt że on nie płaci ale koleś strasznie mściwy jest i zastanawiam się czy nie będzie mi chciał jakoś na złość zrobić i czy może wnieść do up o przerwanie stażu z tego powodu, że jestem na l4? Jak zadzwoniłam go poinformować że nie przyjdę, bo źle się czuje i idę do lekarza to się nasłuchałam więcej niż to warte i właśnie mnie zaczął straszyć, że on zgłosi to do up i mi przerwą staż czy to możliwe?

Gość takimi prawami
wiesz co każdy ma prawo do l4 jesli faktycznie nie jest zdolny do pracy. a urząd pracy powinien racjonalnie podejsc do sprawy, bo niejeden stażysta korzystał z l4. trafilas do jakiegos obozu koncentracyjnego :o ja pierdziele, to tylko staż i żeby takie cyrki odstawiać. można wiedzieć gdzie masz staż?

Gość sylwia8274672
nie będę tu nazwisk podawać ale to nie jest żaden duży zakład tylko mały sklep...;/ a ten myśli że jak ma 3 tysia dziennego utargu to jest pan wielki. Jak mu się chce to niech wnosi o przerwanie stażu do up z tego powodu że jestem na l4 tylko czy up może uznać że on ma rację? Przecież mogę chyba zachorować...

Gość takimi prawami
kurde ale Ci sie trafilo, u prywaciarzy tak zwykle bywa :/ UP powinien bronic praw stażysty , a skoro lekarz wydal l4 to uznał, że jestes niezdolna do pracy, więc o to bądź spokojna.