Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość intimoo

Męczące upławy

Polecane posty

Gość intimoo

jak pozbyć się upławów ? czasami mam z tym spokoj ale czasami sie pojawiaja i naprawde mnie to męczy strasznie. Jak się ich pozbyć bez wizyty u ginekologa?

Gość to pewnie rzeżączka
samo nie przejdzie, trzeba to leczyć lekami, a bez wizyty u lekarza bedziesz cieknąć do śmierci :o

Gość intimoo
czyli uwazasz ze nie obejdzie sie bez wizyty u ginekologa i lekow ?

no pewnie, że się nie obejdzie! upławy to tylko objaw, żeby ustąpiły musisz znaleźć przyczynę, boisz się iść do lekarza, czy o co chodzi?!

Gość Moja Mamaaaaa
też miała takie upławy, bezbolesne od czasu do czasu... potem się nasilały a kiedy się zbadała okazało się, że ma raka szyjki macicy... na szczęście nie był to rak złośliwy, mama przeżyła... A ty zamiast pytać się na forum śmigaj do lekarza!

Gość intimoo
nie chodzi o to ze sie boje tylko poprostu nie znosze chodzic do ginekologow i myslalam ze ujdzie bez tego.. Ale mnie nie boli tylko pozostaje na bieliznie zawsze jakis sluz co mnie denerwuje i czasami mam bardzo splamiona bielizne przez to... Mam to juz jakis czas ale jakos nigdy nie pomyslalam o lekarzu.. To w takim razie przejde sie chyba skoro uwazacie ze to konieczne.

Gość to nniekoniecznie
musza być upławy, ja po Twoim opisie bym wnioskowała że to po prostu twoja wydzielina. Wkońcu teoretucznie w cyklu niewiele jest dni całkiem suchych, a wiele kobiet wydzieline ma prawie cały czas. Tak czy inaczej znajdź sobie dobrego ginekologa do którego będziesz chodzić regularne, a nie tylko jak coś się stanie. Każda współżyjąca kobieta powinna robić co roku cytologię, USG dopochwowe i USG piersi a póxniej mamografie

Gość intimoo
to wkoncu nie wiem czy to jest zwykla wydzielina czy uplawy. jak mam rozpoznac uplawy ?

skoro nie wiesz to napewno są to upławy, gdyby wydzielina byla taka jak wczesniej to bys sie nad tym nawet nie zastanawiala... lepiej chyba zawitac do lekarza i miec pewnosc, ze wszystko jest ok, prawda?

Gość to nniekoniecznie
Napisałam chyba wyraźnie że powinnaś iśc do lekarza - on odpowie co to jest. A badac tak czy inaczej się trzeba zawsze!

Gość intimoo
w takim razie zawitam do lekarza napewno. Wiec dziekuje za pomoc ;)

Gość napisz jak wygląda ta
wydzielina jeżeli jest przezroczysta i pojawia się kilka dni po miesiączce, a d tego nie śmierdzi- to jest to naturalna wydzielina i trzeba będzie się do nie przyzwyczaic jeśli natomiast wydzielina śmierdzi lub ma konsystencje grudek, to przczyną jest infekcja.Wówczas popros w aptece o globulki z Lactobacillus.