Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dobberka

Cmentarz komunalny - problem z pomnikiem

Polecane posty

Gość Dobberka

Jakis czas temu zdecydowalam sie zrobic nowy pomnik dla moich dziadkow. Wszystko jest juz gotowe. Jednak wczoraj przyszedl do mnie proboszcz zarzadzajacy parafia, do ktorej nalezy cmentarz, ze mam mu dac 20% wartosci pomnika ''na kosciol''. Inaczej rozbierze pomnik. Co zrobic? Czy ma do tego prawo?

zrobiłaś samowolkę. Te sprawy powinien załatwić kamieniarz w parafii. Idź do niego z reklamacją.

Gość Dobberka
Tylko z jakiej racji mam placic na kosciol, skoro cmentarz jest komunalny

na pewno obowiazuje tam jakis regulamin - poczytaj i zapytaj sie ksiedza, gdzie jest napisane, ze moze to zrobic i ze Ty masz obowiazek placic mu. zrob dokuemnatcje fotograficzna, jak najbardziej szcegulowa, nagraj rozmowe swoja z ksiedzem - najlepiej zeby to powtorzyl i nie masz sie czego bac - w razie czego zglos na policjde (jak zniszczy) i do tv - to najlepiej dziala

Gość agiiiiiiiiiiiii
Dobberka---Nie daj sie,mto cmentarz komunalny,więc ksiedzu nic do tego. A poza tym piszesz,ze pomnik juz był,tylko robisz nowy,wiec żadne pozwolenie i zadne opłaty za moliwosc postawienia pomnika nie wnosisz.W ogole jak sie stawia pomnik to tylko płacisz tym co wykonuja i montuja,a nie ksiedzu czy zarzadcy cmentarza.