Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale was załatwił

Wykształceni poprancy wasz kochany rudy dba o was

Polecane posty

Gość ale was załatwił

W drugiej połowie września podpisana zostanie umowa z Gazpromem gwarantująca Polsce zwiększone dostawy surowca ustalił „Dziennik Gazeta Prawna. Polsko-rosyjskie porozumienie ma już poparcie rządu, a wkrótce zyska akceptację Komisji Europejskiej. Bruksela blokowała dotąd podpisanie międzyrządowego porozumienia gazowego, bo przyjęte w niej rozwiązania mogły być niezgodne z przepisami obowiązującymi w Unii Europejskiej. Jak jednak dowiedział się "Dziennik", w ciągu dwóch tygodni problem zostanie rozwiązany. Najpierw 11 września ma nastąpić zmiana operatora gazociągu jamalskiego. KE wymaga, aby był on niezależny i gwarantował uczestnikom rynku równy dostęp do infrastruktury przesyłowej. Dlatego polsko-rosyjską spółkę EuRoPol Gaz, która jest też właścicielem magistrali, zastąpi operator "niezależny". Będzie nim należąca do Skarbu Państwa firma Gaz-System. Po tej decyzji, KE wycofa swoje zastrzeżenia, a wicepremier Waldemar Pawlak będzie mógł wreszcie podpisać porozumienie gazowe z Rosją. Nieoficjalnie wiadomo, że nastąpi to jeszcze przed końcem września. Warunki porozumienia zostały ustalone na początku roku, po negocjacjach trwających ponad 10 miesięcy. Umowa zakłada zwiększenie w ramach obowiązującego kontraktu jamalskiego dostaw gazu do Polski do 10,3 mld m sześc. rocznie i ich wydłużenie do 2037 r. Zdaniem części ekspertów wielkość kontraktu jest zbyt duża, a okres jego obowiązywania na lata uzależnia nas od rosyjskiego surowca. Takie wątpliwości pojawiły się również w samym rządzie. W ubiegłym tygodniu - jak widać - zostały one jednak rozwiane.

Gość ale was załatwił

Gość dalej wierzcie w cuda rudego

Gość dalej wierzcie w cuda rudego

Gość teraz jest głupio
polszewika ze ich tak wyroochał :D

Gość meszugene
jestem duren :( tvn suchałem :(

Gość jestem dumny
ze rzad fachowców podpisuje takie umowy na 30 lat :) zeby zyło sie lepiej polakom :) a na gazie łupkowy zarobią amerykanie :)

Gość mgr Halina Lejzi-Arbajt

Gość seksuolożka Grażynka
Rude to fałszywe! Łyse głupie, a kudłate durnowate!

wydobywanie gazu lupkowego oznaczaloby koniecznosc zastosowania metody odkrywkowej, co doprowadziloby do degeneracji srodowiska. niecny plan polskich faszystow zostal w pore zdemaskowany i pokrzyzowany. Teraz otrzymamy gaz od naszych wielkich sojusznikow,ZSRS.. znaczy Rosji. Nasza demokracja ludowa zwyciezyla po raz kolejny.

amerykanie i tak bede wydobywać gaz łupkowy zarabia gruba kase rudy daje zarbiac zydom

gdzie wykształciuchy :D

pewnie ich dupsko boli od ciągłego roochania :D

Gość już wiem już wiem
już wiem dlaczego musiał zginąć śp Prezydent Rzeczpospolitej Polski prof. Lech Kaczyński, już wiem dlaczego Putin przejął śledztwo polskie, już wiem dlaczego wybory w 2007 r. wygrało PO, już wiem dlaczego wybory na Prezydenta RP w 2010 wygrał mgr Bronisław Maria Komorowski, już wiem dlaczego zginął najbliższy współpracownik Tuska pan Michniewicz (źródła podają, że popełnił samobójstwo, wieszając się na KABLU - dziwne - nie pozostawiając po sobie listu - DZIWNE.

Gość to jest właśnie zniewolenie P
wybor komorowskiego na prezydenta Polski był samobójstwem.... zawdzięczamy to polactwu, głupiej części narodu polskiego. Tepaki dali sie oszukac i nabrac na tytuł hrabiego, a hrabia nie jest hrabia, a jedynie potomkiem oszusta Szczynukowa, dziada Bronka, ktory przejął nazwisko i majatek, gdy ruscy zamordowali szlachte Komorowskich w Kowaliszkach na Litwie... pieknie to opisał bloger.

Gość No to notable z PO i PSL zasil
Oczywiście naszym kosztem. Gaz pójdzie w górę.

Gość Trybunal.........
przeciez to widac,ze jest to najwiekszy przekret tuska na niekorzysc Polski i Polakow !!!...czy nie ma takiej sily i sposobu,aby zapobiec tej katastrofie ???...co musi sie jeszcze stac,aby narod zrozumial kto rzadzi nasza Ojczyzna ???....moje pytanie brzmi : JESTESMY JUZ CIEMNOGRODEM,CZY MOZE NIE DO KONCA ????.................

Gość Dlatego zginął Lech Kaczyński
bo nie zgodził by się nigdy na ten kotrakt

Gość Ta umowa to pętla na szyję
Gazu nie będzie za dużo, bo powstaną elektrownie gazowe, które będą go zużywały (już teraz jest wiele takich projektów). Co prawda uzależni to nas od rosyjskiego gazu jeszcze bardziej, bo osiągniemy sytuację , w której ewentualne wstrzymanie jego dostaw uderzy już nie tylko w kilka zakładów ciężkiej chemii, ale poprzez energetykę w całą gospodarkę. Nie sądzę jednak aby w obecnym rządzie, wyznającym zasadę „PO nas choćby potop ktoś się takimi drobiazgami przejmował. Najważniejsze ,że problem odsunie się na kilka lat, Rosjanie nie ujawnią nic kompromitującego ze śledztwa smoleńskiego, a być może nawet sam Putin pochwali obecną ekipę za pragmatyzm i wyzbycie się rusofobii.