Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Diana2828

Nerwica, problem z badaniem cukru

Polecane posty

Gość Diana2828

Mam mały problem. Mianowicie od paru lat choruję na nerwice. Ostatnio zlecono mi badania i wszystko było w normie, prócz cukru, tzn lekko zawyżony. 106 - 5,9 na nowe. Na badania szłam w takich nerwach, że mało niezemdlałam, a serce waliło mi jak oszalałe. Teraz mam problem, bo pani chciała żebym powtórzyła cukier, a jak mam tam pójśc jak mi od rana ( odwlekam już tydzień) serce wali, jak oszalałe. Do tego każą mi, zrobić rugie badanie po 2h po sniadaniu. Budze się co rano nastawiona na badania i stres nie daje się ruszyć. A już nie wyobrażam sobie jak mam w spokoju wytrzymac te 2h po zjedzeniu. Specjalnie wtedy poszłam koło godziny 12tej na czczo 16h, zeby jak najkrócej czekać na wyniki ( po 15 tej wydają ). Głodze się już od tygodnia,bo co dzień myślę że jutro pójde. Zaczeła mnie ( chyba z nerwów) piec skóra na brzuchu, bo nie mam żadnych zmian i tu znów paradoks bo wyczytałam że skóra piecze przy cukrzycy. Miesiąc temu miałam robione badanie cukru ( podczas pobytu w szpitalu ) na czczo wyszedł raz 85, drugi raz 100 . Juz myśle o zakupieniu glukometra, zeby zbadać się samej zaraz po przebudzeniu, zanim dopadnie mnie stres.

Gość Diana2828
Nie mam żadnych problemów żołądkowych, a na nerwice leczę się od 5 lat. Problem jest w tym ze stresuję sie badaniem. A ponoć przy stresie cukier podskakuje.

Ja ni pisałem o problemach żoladkowych:P.Przecież zwiazki selenu szkodzą najbardziej na wątrobę i nerki a nie żoładek:P.Związki rtęci też ale także na mózg i układ nerwowy więc nie pisz o żoładku:P.Poza tym pestycydy itp. -na stawy a czasami też na układ nerwowy:P.A związki baru na serce:P.Więc zatrucie objawia się często w inny sposób:P.A tak w ogóle -czy masz plomby z rtęcią:P?

Gość Diana2828
Pisałam że miałam robione wszystkie badania i podstawowe i biochemiczne i różne tam pierwiastkowe. Wszystko było w normie, prócz delikatnie zawyżonego cukru. A plomb rtęciowych, nie posiadam. Ząbki mam zdrowe :)

Gość Diana2828
Ps. Łącznie z rentgenem płuc i głowy :)

Gość nerwica jak nic
u mnie podobnie gdy się stresuję podwyższa się poziom cukru pierwszy raz wykryto u mnie ten wysoki cukier w klasie maturalnej.... dopiero teraz wyczytałam że tak jest bo adrenalizna (hormon stresu) podwyższa stężenie glukozy we krwi..... widzę że masz poważne problemy z nerwami, kto ich zresztą nie ma w dzisiejszych czasach ?! przydałaby Ci się psychoterapia, trochę ruchu na świeżym powietrzu, może joga lub pilates (one świetnie wyciszają) i zdrowe odżywianie często jest tak że jesteśmy nadpobudliwi gdy brakuje nam witamin z grupy B oraz magnezu zapomnij więc o kawie i herbacie, jedz ciemne, razowe pieczywo, banany, płatki owsiane, orzechy możesz kupić sobie herbatkę z melisy (dobra w smaku jest Vitaxu z pomarańczą) kup też sobie suplement z magnezem np Mgnez + B6 Optimal (ma wysoką dawkę magnezu i kosztuje ok 8 zł) oraz witaminum B Compositum już po dwóch tygodniach powinnaś poczuć się lepiej jesli martwi Cię ten cukier we krwi mozesz też doraźnie popijać herbatkę z pokrzywy (reguluje poziom cukru, jest zalecana dla osób zagrożonych cukrzycą, rewitalizuje, zapobiega anemii, wzmacnia organizm, oczyszcza z toksyn, wzmacnia włosy, paznokcie, upiększa)

Gość Diana2828
A czy tą herbatkę, można zaparzyć ze świeżych pokrzyw ? Wiesz, na co dzień, nie jestem tak nerwowa, ale mam skłonność do hipochondrii . Od tygodnia , może półtora wkręciłam sobie tą cukrzycę i każdy poranek jest naładowany waleniem serca i drżeniem kończyn. Najgorsze że zaczęłam palić. Chwilowo pomaga