Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rikiriki88

chłopak zaprosił mnie na wernisarz. co robic

Polecane posty

Gość oluska wawa
O tym koanie to wystarczy pobieżnie. Co do wystawy to nie musisz być zachwycona. Pytaj faceta co on uważa. NIe musisz udawać znawcy tematu. Na wernisażach rozmawia się nie tylko o sztuce, prziecież tam są normalni ludzie :) Poczytaj trochę o tej wystawie, tylko nie wypal np "wg mnie to dzieło jest zbyt pretensjonalne" itd bo zaczną pytać dlaczego tak uważasz ;p A i proszę Cię... nie chcę Cię urazićale popracuj nad ortografią bo prędziej wystraszysz chłopaka nieznajomoscią własnego języka niż nieznajomością sztuki.

Gość rikiriki88
hej nie przezywaj- dzieki, super wypowiedź! dzieki tobie wiem juz wszystko jak to wyglada od takiej strony "organizacyjnej", teraz tylko podłapie temat z facetem, poprosze żeby mi wszystko ładnie opowiedział i może nie bedzie tak źle! dzieki dziewczyny że mnie wspieracie i doradzacie, najblizszy wolny czas poswiece na poglebianiu znajomosci koanów hehehe :D ja mykam do łózka, ale jak macie jeszcze jakies uwagi to piszcie! 🌼

Gość milena___________
na pogłębianie świadomości DZIĘKI koanom :P 🌻

Gość hej nie przezywaj
jak chcesz cos z sensem i a propos powiedziec, zastanow sie przedtem, jaki rodzaj sztuki lubisz ( ma byc autentyczne) , podczytaj troche o nim w encyklopedii chociaz i przy okazji pogadaj z chlopakiem na ten temat ( to nie musi byc zwiazane z tematem wernisażu). Jesli ci sie cos na wystawie spodoba - mozesz smialo powiedzic mu co i dlaczego. Najwazniejsze - niczego nie udawaj!! Na wernisazu spotykaja sie znajomi i mowia o czymkolwiek- o innych znajomych ,o dzieciach, o tym, co u nich słychac - raczej rzadko o sztuce . Wiekszosc przechodzi, zeby spotkac znajomych. Niektórzy - zeby "bywac" i zeby ich zapamietano ( dobry plastyk - znany plastyk - chocby z widzenia:)). Sa ludzie .ktorych sie widzi doslownie na kazdym wernisazu. Mozesz włozyc na siebie cios superskromengo i zarzucic na to jakis jajcarski szal czy chustę. Ekstrawagancja mile widziana. (Byle nie wygladac jak tlum soalrek z balejazem na ulicy). Wiesz, nie w stylu Dody. predzej Kayah.

Gość oluska wawa
Załamana odwagi i nie krępuj się jak tam będziesz :) Masz miło spędzić czas i dać znać jak było. Powodzenia i nie słuchaj tych, którzy piszą że się zbłaźnisz bo nie każdy musi bywać akurat na wernisażach, zawsze ejst pierwszy raz ;) No, pozdrawiam.

Gość hilfexxxx
z tego co widzę, to akurat ten wernisaż nie będzie żadną super wyrafinowaną wystawą. spokojnie!

Gość rikiriki88
cześć dziewczyny!! ja właśnie stercze przed szafa i zastanawiam sie co ubrać!! wymyśliłam dwa zestawy i poznajdywałam w necie podobne rzeczy żebyscie mogły ocenić! mam nadzieje że mi doradzicie :D jak nic sie nie bedzie nadawało to pobiegne na zakupy hehehe zestaw 1 http://republika.pl/blog_vh_4125954/5659791/tr/sukienka-buty.jpg sukienka, mam podobną, gładka, z takiej grubszej bawełny, tylko o tzw długosci mini. do tego chciałam ubrać drewniane dodatki np takie kolczyki http://www.rosanegra.pl/product-pol-119447-Kolczyki-Drewniane-Lezki.html# i pleciona torebke, moja ma inny fason, bardziej prostokatna ale cos w tym guscie http://bi.gazeta.pl/im/8/8087/z8087768X.jpg i do tego sandałki na koturnie zestaw 2 http://www.groszki.pl/groszki/1,95942,5203483,Bluzka_Stradivarius.html moja jest bez ramiaczek, w takie brazowo czarne kwiatki ale fason mniej wiecej taki sam do tego czarne leginsy i czarne buty na obcasie z zakrtytymi palcami który zestaw lepszy?? podoba wam sie ktoryś? moge w jakims pojsc czy mam szykowac sie na shoping? :D

Gość rikiriki88
wypowie sie ktoś na temat tych ubrań?? bo nie wiem czy mam szukac dalej czy to moze być? :P

Gość Pupciaan
Co za szmaty.

Załóż oba, albo nie - czarny golf i rogowe okulary, włosy w kok, buzia w ciup. Będzie o.k.

Gość artystka 2010
ta sukienka jest za elegancka.

Gość artystka 2010
wieczorem wypada mieć zasłonięte ramiona - to nie dyskoteka. ktoś Ci dobrze doradził - skromnie i do tego np.duże korale albo duże bursztyny. a jak nic takiego nie masz to załóż tę tunikę i spodnie do tego. i sweterek

Autorko, Ty się nie martw co na siebie włożyć, tylko wyszukuj informacji na temat artystów. Cichy. :) Witaj. :)

Gość artystka 2010
błagam nie wypowiadaj się o sztuce. kompromitacja gwarantowana... możesz powiedzieć że czytałaś trochę o tej wystawie i to wszystko. zapewniam Cię że oni nie będą tak tego przeżywać. ja jestem malarką i jedyne co po wystawie mówimy, to albo: "nawet ok", albo "do dupy, przynajmniej wino było dobre" ot cała filozofia :)

Gość rikiriki88
kurcze, myślałam że którys z tych zestawów się nada... :O zamiast leginsów do tej tuniki moge załozyc czarne rurki i brązowy sweterek ale boje sie czy nie bedzie za przygnebiajaco... a jakbym to tej sukienki (ona jest raczej taka codzienna) założyła takie duże czerwone korale drewniane i balerinki? byłoby ok?

Gość rikiriki88
acha no i do tej sukienki też jakiś lekki sweterek, kremowy naprzykład albo brązowy

Gość artystka 2010
załóż zrób zdjęcie sobie bez twarzy wklej i stwierdzimy czy jest ok :) oby Twój luby nie siedział na kafe :D

Gość rikiriki88
hehehe nie dodam zdjecia, bo boje sie ze ktos mnie zidentyfikuje :P a jakby mój chłopak sie dowiedział to by były nici i z tej randki i z kazdej nastepnej heheh :D ale dzieki wam za wszystkie rady! oczywiscie bede tu wchodzic i czytac wasze porady!! a jak bedzie juz PO to dam wam znac jak poszło :)

Gość oluska wawa
i jak się uadło????

Gość aoisuiawaiw
upuupupu ciekawe jak tam nasza "wernisarzystka" :D

Gość dokladnie chlopie
historia, rodem z Księcia i żebraka, tylko tym razem mamy do czynienia z intelektualnym żebrakiem... Autorka tak pasuje do tego chlopaka jak ksieze i zebrak...penie dobrze du.py daje i nic poza tym. On na 2 kierunkach studiow, firma ojca, a ona zal.pl

Gość facet zostawi ją jak zmądrzeje
i dorośnie:D:D

Gość dobrze---ciebie to bym nie
wyruchał po pijaku:D:D:D