Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

slodka_kotka

Suknia ślubna dla ciężarnej

Polecane posty

Gość mdksvnwbUEGBV
Idealny model dla ciebie to worek po kartoflach. Z brzuchem do ołtarza co za hipokryzja nie zapomnij kupić 2 metrowego welonu.

bardzo mi sie podoba, w 5 misiącu nie ma az tak dużego brzucha więc mysle ze spokojnie możesz wybrać te suknie

Sukienka bardzo ładna ale nie wiem czy to jest dobry ciążowy fason. Nie lepsze są suknie empire?

Kobieta się pyta co myślimy o sukni a tu jej wyjeżdżają, że z brzuchem do ołtarza to hipokryzja. Chyba nie o to się pytała! Suknia śliczna. Pozdrawiam🌻

Ja nie zwracam uwagi na komentarze tego typu :) że z brzuchem do ołtarza to hipokryzja. Niech sobie piszą co chcą jak jest to nie na temat to mało mnie to obchodzi :) A co do fasonu to pytałam w salonie o odcinane pod biustem, ale myslę, że nie ma potrzeby w 5tym miesiącu na taką sukienkę, bo ona tylko niepotrzebnie poszerza. Dla kobiet w 8-9 miesiącu to jak najbardziej :)

Rozumiem. :) Ja po prostu nie wiem w jakim miesiącu jest jaki brzuszek. Jeśli tak to super, sukienka jest ładna i na pewno będziesz ślicznie wyglądać, w końcu kobieta w ciąży promienieje. :)

Gość nie ma to jak brac slub
z powodu wpadki :o ale jaki szybki ślub taki szybki rozwód 🖐️

Ślub nie jest z powodu wpadki, bo był zaplanowany juz wczesneij tyle, ze na nastepny rok, teraz poprostu został przyspieszony.

Gość jw evj ebv
Na cholerę przyśpieszałaś ślub żeby partner przypadkiem się nie rozmyślał albo żeby ludzie nie gadali a może mamusia kazała. Śmiech na sali.

Nie poprostu dlatego, ze tak jest łątwiej dla mnie. Potem przy dziecku ciężko załatwiac wszystk odo slubu i tak bede miała duzo obowiazkow,,. A partner sie nie rozmysli spokojna Twoja głowa o to sie nie boję.

Gość Ale temat!
Sukienka ladna, choc empire to lepszy fason dla brzuszka. Kazdej rosnie inny, ale jak na 5 miesiac to chyba troszeczke za bardzo bedzie scisniety?

Gość aaaaaawe
nie ma to jak zbluzgac kogos na foru...lzej wam? a do autorki wg mnie to nie jest sukienka dla ciezarnej:o ale sliczna jest

Gość kiciorek-ek
mnie sie tez wydaje, ze nie bardzo dla ciezarnej...Naprawde lepsza bedzie empire. Zalezy jak bedziesz wygladac- ciaza to nie tylko brzuszek (niestety). Raczej poszerza Ci sie boczki no nie wiadomo jak szybko brzuszek bedzie rosl.

Gość żałośc
niech nosi na co ma ochotę

Spotkałam się właśnie z różnymi opiniami na temat sukni dla ciężarnej. Niektórzy twierdzą, że fason empire jest najlepszy, natomiast inni, że on tylko dodatkowo pogrubia. Jeszcze inni polecają właśnie fason który ja wybrałam, a kolejni mówią, że dla ciężarnej nie pasuje. W sumie ile ludzi tyle opinii :) Ale postawię chyba na zdanie pań z salonu ślubnego. W końcu znają się na swojej pracy i wiedzą co sprzedają :)

Gość golden_red&brown
jak ni empire to co? jak ciąża jest widoczna, to nadaje się tylko luźna kreacja. chyba że ktoś ma ochotę eksponowac brzuszek, ale raczej nie sądze....

Gość tajasne
moze być suknia ze skróconym "gorsetem" - czyli z konstrukcją usztywnianą obejmującą tylko biust i górną częśc brzucha do wysokości przepony, a potem rozszerzajaca sie. typu http://www.wyjdzzamnie.pl/komis/488968.jpg (podobna do empire, ale nie klasyczna empire), czy http://www.kolekcje.wyjdzzamnie.pl/foto/304.jpg (usunąć spacje jakby co) i inne podobne. generalnie sztywny gorset bedzie Ci uciskał brzuch, a nei sądze żeby to było wygodne i dobre dla dziecka. nie mówiąc o tym że i tak bedzie brzuszek widac, nawet i w gorsecie.

tajasne ładne te sukienki które wysłałaś. Rzeczywiście nei wyglądają jak klasyczne empire. tzn. moze na moim zdjęciu tego nie widać, ale ta sukienka nie jest usztywniana żadnymi fiszbinami w gorsecie :)

Gość tajasne
ale ja znam te suknię ;) i wiem ze ona układa się na brzuchu dośc obciśle. nie sztywno, ale obciśle. na początku 5 miesiąca bedziesz już miała poszerzoną talię i wystający lekko brzuszek - i nawet nie chodzi o to żeby to ukryć, bo moim zdaniem nie ma co kryc :), ale żeby temu brzuszkowi było wygodnie :) ja pod koniec 4 miesiaca nie moge zapiąć spodni bo mi niewygodnie ;) a siedziec pół dnia w obcisłej suknience... nie nie, dziękuje.

Gość but w kupe
ohyda , jeszcze będziesz tym bebechem przed ołtarzem świecic w sukience

jeśli zazdrościsz to już Twój problem a nie mój. Mi to wcale nie przeszkadza a wręcz przeciwnie-cieszę się, że dzidzia jest z nami :)

Wg mnie bardzo ładna :) tylko powiedz kolor biały czy jak na zdjęciach? Ja sama nie będę mieć czysto białej. Model, który mi się podoba i już się szyje nie wygląda ładnie na biało. Piękniej wygląda ivory :) widać dokładnie koronki i wszystkie detale. Jako biała suknia wszystko by mi się zlewało. Co do tego, ze w ciąży do ślubu. To już nie są czasy naszych babć, jednak ja też uważam, że Panna Młoda idąca do ślubu nie powinna udawać, że nic nie jest nie tak (brzuszek) i na siłę ukrywać. Co do welonu hmmm wg mnie no nie bardzo pasuje, ja sama bym w takiej sytuacji nie założyła. Tu po prostu jest kwestia tradycji. Jest wiele sposobów żeby wyglądać pięknie, kwiaty we włosy np. Sama byłam na ślubie gdzie Panna Młoda była w 4 miesiącu ale u niej było bardzo widać i starała się na siłe ukryć to. Jednak efekt był odwrotny. Co zresztą ładnie wcale się nie prezentowało.

Gość kiełłbasa
jestem teraz w końcówce 4. miesiąca, jesli nic sie drastycznie nie zmieni w ciagu najbliszych 2-3 tygodni (a nie wiem, bo to pierwsza ciaża) - to bym zmieścila swój brzuch w takiej sukience w moim rozmiarze, bo jest naprawdę nieduży

Nie wygląda na ciążową, ale w 5 miesiącu to możesz mieć mały brzuch. Mam nadzieje, że na brzuchu nie uciska, bo ja choć brzuch ponoc miałam mały (tak wszyscy mówili), to każdy ucisk potegował mi mdłości, zreszta nadal tak jest. Oprócz delikatnych pasów ciążowych nic mi nie może na brzuchu leżeć, bo mi jest po prostu niedobrze.