Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zakłopotana15

Tampony, Tampax? Inne? doradźccie..

Polecane posty

Gość Zakłopotana15

Wiec zacznę od tego ze mam 15 lat. Miesiączkuje od września ubiegłego roku. W wakacje < lipiec> pierwszy raz zdecydowalam się na tampony. Mój wybór padł na Tampaxy ( mają wygodny aplikator) kupilam dodatkowo OB mini. Najpierw próbowalam zalozyc OB lecz kiepsko mi szlo, z tampax'em poszlo jak z płatka. Jeszcze nie miesiaczkuje regularnie wiec kolejny okres < po tym lipcowym> mam dopiero dzisiaj. Urzyłam Tampaxa i jest spoko. Ale z innych for dowiedzialam sie ze Tampaxy maja dosc kiepska jakosc. Tu moje pytanie, moze powinnam przezucic sie na ob? Mam problemy z ich zakladaniem lecz czy warto próbowac i mimo to mozolnie uczyc sie zakladania dla ich jakości < podobno OB to najlepsze tampony> Proszę o rady. :)

Gość dżolantalanta
Hmmm. ja używam tylko O.B. bo inne mnie niekiedy zawiodły... Też na początku nie byłam przekonana ale w miare upływu czasu stwiedziłam że tampony O.B. są bardzo wygodne, dobrze wchłaniają i są godne polecenia :) P.S. na początku każda laska ma problem z aplikacją ale trzeci, czwarty raz idzie już spoko :) Mi najlepiej było położyć się np. na łóżku, rozchylić nóżki i wtedy aplikować ;) Zresztą teraz mam 21 lat i nadal stosuje tą medtode(na leżąco) :P

Jeżeli chodzi o mnie to również stosuje tylko i wyłącznie O.B. Moim zdaniem są najlepsze!

O.B to dobre tampony, ale mają tańsze odpowiedniki, moim zdaniem takiej samej jakości, a nawet pakowane wygodniej. Ja używam O.B zamiennie z rossmanowskimi Facelle i tamponami z biedronki. Fakt pamiętam, że początki były ciężkie, ale z czasem doszłam do wprawy i teraz wymieniam tampony w kilka sekund. Nie cierpię Tampaxów, bo po wyjęciu wyglądają tragicznie jak jakaś rozciągnięta wata, fuj.

Gość a ja używam bella
czasem te tańsze z tesco, ale przeważnie bella - nie są w niczym gorsze od ob i tampaxów, a o wiele tańsze (bo czemu kawałek waty ma być droższy) i dołączają do nich woreczki foliowe, które w niektórych sytuacjach się przydają.

Gość bele de jour
tylko i wyłącznie OB

ob są najlepsze, ale higieniczniejsze jest zakładanie z aplikatorem, szczególnie na początku, gdy jest trudno i trzeba próbować po kilka razy. jak już przywykniesz, to możesz spróbować z ob mini, a potem jak leci rozmiarami.;)

Gość taka sobie jednaaaaaa
jak nauczysz się zakładać ob to przetestuj tańsze wersje:) polecam rossnannowskie:)

Gość kawuniaa
Według mnie lepsze tampony są bez aplikatora wtedy producenci stawiają na jakość samego tampona a nie aplikator. Tampaxy są okey jednak nie aż tak jak ob lub np. femina z biedronki .

Gość gość
Od dawna używam tamponów, zwykle z aplikatorem. Niestety ostatnio znalazłam tylko Tampax i o zgrozo ! Po pierwsze rozmiar Normal jest cieniutki jak Mini, po drugie i najważniejsze jakość tamponów jest dramatyczna! Nie wiem kto je projektował, ale chyba był po imprezie. Zdecydowanie polecam tampony z aplikatorem z rossmana - są naprawdę tanie i dobre. Oczywiście te z O.b. z aplikatorem są najlepsze, ale ich cena jest bodajże 3 razy wyższa niż rossmanowskich.