Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ?????

szampon dla 12-latki

Polecane posty

Gość ?????

kochane mam pytanie, jaki szampon byłby najlepszy dla 12- letniej dojrzewającej dziewczynki, której włosy się szybko przetłuszczają

Gość pamperek
No na pewno do włosów przetłuszczających się :D Albo do częstego stosowania, żebyś mogła myć włosy nawet codziennie.

Gość jakiś ziołowy np radical
od czasu do czasu nawilżająca maska lub odżywka

Gość martucha1979
No właśnie jak ktoś ma podobny problem to niech cos doradzi .Ja mam podobny problem z córką .Pytałam fryzjerkę to mi doradziła żeby nie myć częściej niż dwa razy w tygodniu bo jak się myję częściej to jeszcze bardziej bedą się przetłuszczać.Ja osobiście wypróbowałam juz wiele odżywek i szmponów ale to chyba taki wiek.

Gość pamperek
Tylko taka, która nie obciąża włosów, bo wtedy będą się bardziej przetłuszczać.

Gość pamperek
Gdzieś czytałam, że to nie chodzi o to, że jak się myje za często, to się przetłuszczają. Chodzi o to, żeby nie myc gorącą wodą, tylko taka letnią. I wtedy można nawet codziennie.

Przede wszystkim płukac włosy w chłodnej wodzie. A szampon obojętnie jaki byle do wlosów przetłuszczających się. Jak ja miałam 12 lat myłam w familijnym i miałam zayebiste włosy:)

Gość pamperek
W sumie to najlepiej znajdź szampon dla siebie metodą prób i błędów. No i co jakiś czas musisz go zmieniać, bo włosy się przyzwyczajają.

Gość Nie kupuj zadnych
reklamowanych szamponow typu Fructis czy Garnier. Polecam bardzo dobry szampon Barwy Natury. Nie zawiera sylikonow, ktore obciazaja wlosy, ma same naturalne skladniki. Mnie nie mial kto "doksztalcic" pod wzgledem kosmetykow i kupowalam te, ktore byly namietnie reklamowane w tv. I skonczylam na tym, ze codziennie musze myc wlosy :O Jeszcze raz napisze: Barwy Natury sa najlepsze. Poczytaj sobie na wizazu, specjalistki (wlosomaniaczki) to samo Ci powiedza.