Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kropeczkaaa nad iii

temat dla nauczycieli

Polecane posty

Gość kropeczkaaa nad iii

Jak dyscyplinujecie swoich uczniów? Macie sprawdzone metody,żeby zachować w klasie dyscyplinę i spokój? Jeśli tak podzielcie sie nimi :)

Gość diabełek....
autorytet, i poznanie uczniów - ich zainteresowań oraz ich problemów

Gość kropeczkaaa nad iii
a co poradzilibyście początkującemu nauczycielowi?

Gość przykro mi nie mam pseudonimu
niezapowiedziana kartkówkę, na pewno polubia:D a tak serio: troche luzu, jakieś gry na koniec czy kawały, musisz pokazac ze tez jestes człowiekiem:) Ale nie mozesz pozwolic sobie wejsc na głowe...

Gość krysia44
Hmmm, wg mnie najważniejsze to od początku określić jaki będzie sposób oceniania, czego będziesz wymagać, ile planujesz kartkówek/klasówek. Ile razy każdy musi być pytany, z czego pytasz (np. 2 lekcje do tyłu). Powiedz, że jeśli ktoś czegoś nie rozumie, to zawsze może Cię zapytać, albo porozmawiać po lekcji, albo wyznacz kiedy i gdzie. Możesz stworzyć nowy adres mailowy tylko dla uczniów. Powiedzieć, że mogą pisać, gdyby mieli pytania - no pomoże nawiązać kontakt. Jeśli to Twoja klasa, możesz poprosić, żeby każdy się przedstawił i powiedział coś o sobie, jakie lubi przedmioty, czym się interesuje ( i zanotować sobie).

Gość Agabag
Ja wypracowałam sobie jeden sposób. Gdy zaczynaja rozmawiac zaczynam pisać na tablicy KARTKÓWKA po jednej literce. Gdy dojde do końca piszą. Zazwyczaj przy W jest juz cisza jak makiem zasiał. W podstawówce to skutkuje, wyżej niekoniecznie