Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pytanie powazne dosc

Czy ktorejs z was udalo sie z sukcesem uzywac tanich pieluch ceratkowych?

Polecane posty

Czy ktorejs z was udalo sie z sukcesem uzywac tanich pieluch ceratkowych z zapieciami z tasmy (nie velcro)? Czy mozna je stosowac na tyle umiejetnie, zeby nie bylo odparzen? Chodzi o pieluchy typu Carrefour 1, Rossman Baby Diapers, Biedronka Fitti i inne marketowe.

Gość thth
szkoda na to pieniędzy, szkoda dziecka. w biedronce za ponad 60 szt. płacisz ok. 25 zł. za dady - 54 szt( te midi) płacisz 30 zł. ja dla kilku zł mam w d.. użeranie się z tymi przylepcami, które po zatarciu np. oliwką nie zakleja się. pozatym sądzę, że dla dziecka to koszmar. u nas tak było. a w upały to odparzenia murowane, nie mówiąc o ty jak szeleści jak dziecko porusza się- bo to folia. tandeta.

Gość thth
moja mała ma 2 lata. pieluluchy tylko na noc ma. a od urodzenia używam dla niej tylko DADA z biedronki i uważam że są świetne i tanie.

No dobrze, ale czy poza upałami i poza tym że szeleszczą i że trzeba uważać na taśmy, to dawały jakoś radę? Nie było odparzeń kiedy nie było upałów?

Gość thth
poza upałami też były zaczerwienienia tu gdzie są te marszczenia koło nóżek. i często popostu przeciekają.

Gość jakie smoky dla mnie?
a nie mozesz kupic drozszych zamiast meczyc dziecko??nie szkoda ci go?ja kupuje pampersy place 42 zl za 54 sztuki wczesniej kupowalam dada jak dziecko bylo malutkie i happy bella tez niezle 30 zl za 54 szt.ale pampers to pampesr jednak ekonomiczny bezpieczny solidny

A co ile zmieniałaś, kiedy były przecieki? Koło nóżek, to może były otarcia od tego plastiku, a nie odparzenia?

Gość thth
zaczerwienienia były dlatego,że te marszczenia są dość sztywne- taka sztywna folia. w normalnych pieluchach też są marsczenia ale miekkie. moja mała wydzierała się,że ją tam gryzie. pieluchy kupione przez babcię bo pomyliła się, sama tego dziadostwa nie kupiłabym.

Gość xxxxxxyyy
Nie, kiedys probowalam - przeciekaja, rwa sie, odparzaja, ogolnie masakra i zadna oszczedonsc, bo wiecej ich trzeba zuzywac. Zdecydowanie odradzam.

A które to były? Bo ja się przymierzam do Carrefour 1, ale na razie zbieram informacje, czy w ogóle warto się w to bawić.

Gość thth
czaem tylko raz nasikała i wyleciało- praktycznie to nie ma reguły. róznie. czasem po 15 minutach, czasem później. zależy też to napewno od wieku dziecka. roczniakowi napewno szybciej "przeleci".

Gość alberta6
pomyśl sobie że miałabys sama sobie założyć taką podpaskę- wykonaną i wykończona folią. chciałabyś?

W sumie tak się tylko wydaje, że 5 złotych w tę czy we w tę to nic wielkiego, ale dla kogoś kto ma 3 dzieci w pieluchach to takie 5-10 złotych oszczędzone na paczce to już coś, bo za tę różnicę mam już ze 2-3 opakowania chusteczek carrefourowskich... Próbuję oszczędzić trochę.

Wszystkie Allwaysy i spółka są wykończone folią... więc wiesz :) dziwny przykład dałaś.

Gość bimałka23
ja na gwiazdke dostalam pake takich foliowych pieluszek jednorazowych, jak maluszek miał miesiąc to używaliśmy bo szkoda było wyrzucić,to były jakies czeskie pieluchy ,nazywały się MILUSIE nie były złe,synek nie miał żadnych odparzeń bonie czekałam aż pieluszka napęcznieje tylko bardzo często zmieniałam,latem w te upały też zdażyło mi się używać ale dupcia była spocona bo to jednak folia.

A te z Tesco to były Tesco Value pewnie, tak?

Gość thth
może sprubuj szukać na promocjach w większych marketach albo przez internet większe ilości, czasem można w taki sposób oszczędzić. w jakim wieku są twoje dzieci?

Gość thth
chyba tesco value

Gość smakoszka chlebka
Kiedyś przez przypadek kupiłam te ceratkowe Tesco - oj! Nigdy więcej, przylepce fatalne, folia beee, zakładałam tylko w domu na godzinkę i do kosza. Zawsze używałam Huggisów, ale ostatnio przerzuciłam się na Rossmanowskie i jestem zadowolona! Mięciutkie i tanie! Paczka kosztuje 19,99 zł. Jest co prawda mniej sztuk, ale i tak się opłaca, bo zamiast 70 paru groszy za sztukę płacę 54!

2 x niecałe 2 lata i 1 x 3 miesiące

Ja raz takie trafiłam przez pomyłke i raz babcia kupiła w Tesco bo nie wiedziała, że są z folią. Zakładałam jak wiedziałam, że zaraz trzeba będzie zdejmować, bo np. niedługo kąpanie. Nic się nie działo, na noc oczywiście porządna pielucha. Jak będziesz miała 3 noworodków to i tak na początku pieluchy trzeba często zmieniać (co karmienie). Kup takie i takie, jak coś się będzie działo to zrezygnujesz i tyle.

Ja również nie polecam tych z folią.Dziecko mi się odparzało od nich i te pieluszki rwą się i to wcale pieluszka nie była pełna.Ale teraz jest tyle pieluszek z tych tańszych firm,że jest w czym wybierać.W carefourze jest teraz nowa marka pieluch i nie są foliowe tylko podobne do "pampersa"i kosztują zaledwie 20zł.A dada z biedronki też są dobrej jakości i cena też przystępna,więc wcale nie musisz kupować oryginalnych pampersów.

Gość thth
Zazdroszczę Ci. sama nie mogę zdecydować sie na drugie dziecko i chyba poczekam jeszcze z rok, dwa. A co dopiero troje, to musi być ciężko pod względem opieki.

Ostatnio zaczęłam kupować chusteczki Carrefour 1, bo idą u nas jak woda dosłownie i okazały się ok, dlatego teraz zaczęłam rozważać opcję zakupu pieluch z tej samej serii.

Gość thth
ja już sobie idę :D pozdrawiam. kup te pieluchy i sama zobaczysz. jak się nie sprawdzą to najwyżej kupisz inne, może w waszym wypadku sprawdzą się.