Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zydóweczka HAYa sprzedawała ..

CO MYŚLICIE O ŻYDACH ?

Polecane posty

tylko ze my tu o Zydach bardziej prawimy a nie o Polakach , temat osobny

coraz bardziej ci się te pejsy skręcają widzę :D ps. Przychodzi Hans do obozu i mówi: Polacy zagrają dziś w piłkę nożną na zaminowanym polu żydzi sie śmieją.. Hans na to: a żydzi skoszą trawę mój ulubiony :D

na przykład ostatnio slyszlam jak to jedna zydówka prawiła co słuszne co nie , i tylko co żydowskie to słuszne . Wógle ich styl bycia , widzałam jak zydowskie dzeci sie odnosiły do nie-żydowskich z przekonaniem o lepszosci. Na temat geszeftu to juz nie wspomne , moze tylko jedną rzec jak to żydowska rodzina wynajmowała basanem sąsiadom .... zalosne to było

ja mam szefową żydówkę. niby wszystko ok ale swoich ciągnie w górę że hej ... w tym są the best.

ASDA a to było tez moje pytanie , i jak Ci sie z nią parcuje? Wiem , że ciągną swoich w górę nawet tych co nie mają zbytnich kompetncji

generalnie wol z nimi nie pracowac

mam kolezankke ktora rehebilitowała dziecko w żydowskkiej rodzinie , gdy zrezygnowala po paru latach mówiła ze juz nigdy więcej

hmm dobrze się pracuje. ma kobieta nosa do interesu, ciągle coś nowego wymyśla i wszystko jej idzie dobrze. co do osób niekompetentnych i ich nagłych awansów już mnie to nie razi i nie dziwi. choć niejedną noc na początku przepłakałam. ogólnie nie narzekam. ot życie...

ASDA pracujesz w Polsce?

no , troche ma znaczenie bo tu w USA oni sie nie kamuflują w Polsce owszem , maja nawet nazwiska polskie

A przed wojną to Żydki (ruch syjonistyczny) z Hitlerem się ugadywali. Im te prześladowania były na rękę. Liczyli że dzięki temu więcej Żydów będzie zasiedlało Palestynę. Liczyli na jego poparcie i pomoc w kolonizacji Palestyny. Ale Hitlerek ich wychujał...

ASDA , POWALIŁAS MNIE NA SERIO JESTEMW SZOKU, myślalałam ze pracujesz w prywatnej firmie ,i co nikt z tym nic nie zrobił ?????????? a gdzie awans dla ciebie ?

MAX ZANDER -filmik przedni

ASDA -strzelam ,że pracujesz w banku ;)

Gość pzreciez sa rózni
tak jak i Polacy. Generalnie na pewno jako naród nbardziej solidarni, pomagaja sobie. Takze na pewno jednen z najbardziej wykształconych narodów ( moze najlepiej wyksztalcony). Oprócz konkretnego zawodu prawie kazdy gra ( i to dobrze) na jakims instrumencie. Tak na moje oko chyba z połowa slawnych ludzi była albo Zydami albo mialo w żydowskie korzenie.Popatrzecie w wikipedii. Ortodoksyjni Zydzi i ich zwyczaje mi nie leza, bo nie lubie fanatyków religijnych zadnego wyznania.

z tym awansem to nie odbiegajmy od głównego tematu topiku. moja mała prywatna porażka którą mam już za sobą ;) poza tym to tylko praca...

pudło :) zajmuję się zawodowo zupełnie innymi sprawami. to prawda - poza zmysłem przedsiębiorczości są to osoby bardzo wykształcone. i nie mówię tu o skończeniu studiów jednych czy drugich ale o tzw. wiedzy ogólnej czyli malarstwo, muzyka klasyczna, filozofia. moja szefowa np. każe mi nadrabiać braki w literaturze klasycznej i filozofii. a potem mnie skubana przepytuje - starą prawie 30 letnią babę :)

spoko nie drąże. Jak ktos ma jeszcze cos ciekawego do pwoiedzenia wpisywac sie , ja wychodze do pracy , koniec lunchu potem zajrze