Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja12356790

o co w tym chodzi??? help!!

Polecane posty

Gość ja12356790

Jaka jest różnica między rozmiarami staników A B C idt? o co w tym chodzi? ja wiem tylko z tego co piszę na stanikach że mam około 38/85 lub 40/90 a skąd mam wiedzięc czy jest to a czy b? czy c itd

Gość znam sie
te oznaczenia pochodzą od pierwszych liter nazw owoców dopasowanych gabarytowo do wielkości miseczki, i tak po kolei: a - agrest b - brzoskwinia c - cukinia d - dynia ... itp, itd... :)

Gość ja12356790
ha ha to skąd mam wiedzięć jakie ja mam ha

Gość znam sie
no jak to skąd??? są różne metody żeby to sprawdzić ale najskuteczniejszy i najbardziej wiarygodny jest sposób z lustrem: stajesz przed nim rozebrana od pasa w górę i porównujesz swoje piersi kolejno do zakupionego owocu (polecam skorzystanie w tym celu z sieci Biedronka codziennie niskie ceny) zaczynając od najmniejszego czyli agrestu. Po wszystkim można zrobić z nich pyszna i zdrową sałatkę :)

Gość ja12356790
pytałam powaznie..

Literka to oznaczenie wyniku działania. Mierzysz się pod biustem bardzo ciasno na wydechu. Wychodzi Ci np 77. Odejmujesz 5 cm i zaokrąglasz do obwodu w dół. Czyli w tym przypadku 70. Dalej mierzysz się w biuście, wyszło Ci np 88. 88-70 = 18. Rozmiar 70D A - 12,13 B - 14,15 C - 16, 17 D - 18,19 itd zazwyczaj jest tak, ale wszystko zależy też od stanu biustu. To w polskiej rozmiarówce, w brytyjskiej miski zmieniają sie co 2,5cm. W polskiej co 2cm. Jak masz wątpliwości, to wpisz się do wątku, link dostałaś wyżej.

Gość ja12356790
dzięki głaszczka;) już rozumiem;> jutro sobie zmierzę he he

I jeszcze, oznaczenie 38/85, 40/90 to oznaczenie obwodu. 38, 40 to w rozmiarówce brytyjskiej, 85 i 90 w europejskiej. Jeżeli nie ma miseczki, to pewnie masz chiński stanik z bieliźniaka za rogiem albo z bazarku. Tylko po obwodzie miseczki nie poznasz.

Gość ja12356790
jutro zmierzę się miarą;)