Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaintere2626

Esol

Polecane posty

Gość zaintere2626

czy anglicy tez zdaja egzamin ESOL jesli tak to kiedy??? czy majac ten egzamin przy podaniu o obywatelstwo musze zdawac angielski jeszcze raz???

Gość Anglicy go nie zdaja
esol jest dla cudzoziemcow tylko

Gość fermajka
ESOL = English for Speaking Other Languages :D wiec po co Anglicy mieliby go zdawac? Podobno egzamnin na poziomie Entry 3 "zwalnia" z egzaminu przy staraniu sie o obywatelstwo. Ale pewna nie jestem ;-)

Gość 555ulijanka
ja dostalam sie na level 1 i obawiam sie czy dam rade bo jak uslyszalam dziewczyne ktora mowi po angielsku a dostala sie na entry 3 to wydaje mi sie ze jest lepsza. Wiecie moze jak wogole wygladaja egzaminy na koniec levela?

Gość Qufonia de Kaliquas
to ja na metinie jestem na 20 levelu :)

Gość 3 poziom jest wyzszy niz 1
dlatego ta dziewczyna mowila lepiej, 1 poziom jest dla poczatkujacych

Gość Snowflejk
Ja dostalam sie na entry 3 nawet jak nie mowilam poangielsku... Tylko pisalam swietnie, grama byla na dobrym poziomie i to starczylo

Gość 555ulijanka
Poziomy w ESOL enrty 1, entry 2, entry 3 i dopiero po tym zaczynaja sie levele 1, 2

Gość 555ulijanka
podkreslilam ze dziewczyna dostala sie na ENTRY 3 a ja na LEVEL 1 co jest wyzej. Mysle ze u mnie przewazyla tez pisownia a nie mowa

Gość nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnccccccccc
ten egzamin nie zwalnia cie z egzaminu z ang na obywatelstwo!!!!

Gość y4h
jest wogole jakis sens robienia esol? w czym to pomaga w uk?

Gość Ugabuga???
Eeee pomaga w jezyka angielskiego moze??? To kurs jezykowy, wiec chyba nietrudno sie domyslic co? Lol i tak. Zdany ESOL entry 3 jest rowny testowi ktory zdaje sie kiedy chce sie obywatelstwo,

Gość y4h
chodzi mi czy ten papierek we czyms pomaga. chodze na darmowe kursy z angielskiego jak narazie nie mam problemu z komunikacja ale pytam czy pomaga papierek ESOL w uzyskaniu pracy? czy to tylko poprostu nauka ktora jest platna jak sie nie ma wor tax credit

Gość Ugabuga???
Ja robilam ESOL za darmo bo jeszcze maloletnia bylam( no i ogolnie wtedy byl bezplatny dla wszystkich ) wiec nie orientuje sie jak to z tym tax credit czy cus...ale ogolnie to watpie zeby pomagal w znalezieniu pracy...moze jakiejs zupelnie nijakiej, bo ogolnie to pracodawcy pytaja o GCSE zdane, a ESOL to zupelne podstawy.... No ale ESOl lepszy niz nic....I ogolnie znany.

Gość rrrrrrrrrrrrrrrrrrr
a gdzie mozna zdawac egzamin GCSE i czy trzeba wczesniej tez uczeszczac na jakies lekcje czy odrazu do egzaminu przystapic.

GCSE to taka mała matura i normalnie to dzieciaki ja zdają w wieku 15 lat, ale sa tez kursy dla dorosłych (najbardziej przydatne to angielski i matma), ja zdawałam GCSE w szkole, robiłam przyśpieszony jednoroczny kurs z obydwu wyżej wymienionych przedmiotów. nie wydaje mi się że do egzaminu GCSE można przystąpić tak po prostu, bez wcześniejszego uczęszczania na kurs (mogę się mylić, ale nie słyszałam o takich przypadkach), no i jest płatny dla dorosłych (ale ważny już do końca życia, to podstawowe wykształcenie, jednak przydatne bardziej jak się chce dalej kształcić, chociaz w cv też wygląda dobrze)

Gość ulaulaula
a czy to prawda ze z egzaminem ESOL mozna tez zaczac studia????

Nie, ESOL to za niski poziom, ale po zdaniu egzaminu IELTS na studia dostaniesz sie( do IELTS) mozesz od razu zdawac egzamin, nie ma potrzeby chodzic na zadne kursy, tylko popracowac w domu z materialami z neta i ksiazkami :) ale IELTS ma jakies powiazania z ESOLem, po prostu wyzszy poziom, nawet tecniki nauczania oraz forma egzaminow ( writing. Speaking, listening,) sa podobne

Gość radnapowiatowa
cheek widze ze jestes obeznana. a mozesz napisac jak wyglada egzamin naprzyklad na level-u1 czy entry 3. Ja dostalam sie na entry 3 moj maz na level1 i tak sie zastanawiam jak moze taki egzamin wygladac. wiem ze do tego jeszcze daleko ale ja zawsze jakos martwie sie na zapas

Gość ulaulaula
dziekuje za informacje

Jako ze moj ESOL zdawalam lata temu, nie pamietam dokladnie. Wiem ze egzamin z pisania i czytania byl w jeden dzien, dostalismy tekst, i trzeba bylo zaznaczac odpowiedzi. Potem napisac jakis list i chyba krotki opis czegostam. Egzamin mowiony byl w inny dzien, razem ze sluchaniem ( o ile dobrze pamietam). Bralo sie kolezanke lub kolege z grupy i szlo do Salk gdzie czekal na nas egzaminator. Najpierw byly dialogi z wlasnie tym partnerem, ( egzaminator zadawal jakis temat) potem trzeba bylo prowadzic dluzszy dialog i zadawac partnerowi pytania...itd. Aha i w trakcie egzaminator puszczal nagranie z DVD i wtedy musialam odpowiadac na pytania zwiazane z tym nagraniem. Ostatnie zadanie z mowienia bylo zwiazane z tym tematem z nagrania... Aha, ja zdawalam entry 3 wlasnie, wszyscy bez wyjatku zdali, chociaz poziomy byly rozne... Kiedy masz egzamin? ;) jak masz jeszcze jakies pytania, lub nie odpowiedzialam na wszystkie twoje pytania to pytaj

Gość a powiedzcie mi prosze
esol a certyfikaty pet, fce? jak to si ema do siebie, co lepsze ze tak powiem?

I nie martw sie! Ja mialam ogromnego stresa, zwlascza przed speaking exam. A bylo baaardzo latwo. Grunt to cwiczyc troche mowienie, jest w necie lista tematow ktore moga sie pojawic, czesto sie powtarzaja. Wiec zobacz sobie tam i pocwicz z mezem ktory tez ESOL robi ;)

Gość gość
Mieszkam w Wielkiej Brytanii i chodzę tu do secondary school. Jestem na ESOL entry 3, a tak naprawdę nie mówię po angielsku. Porostu jestem dobra z teorii i w pisaniu. Zdaję się później taki egzamin, który w moim przypadku jest potrzebny do dalszej edukacji ( college, 6th form). Jeżeli przyjedziesz do Anglii to nawet jeżeli jesteś na dobrym poziomie angielskiego to musisz przejść rok ESOL'a- przynajmniej w normalnej szkole.