Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martens26

szpilki

Polecane posty

Gość martens26

Słuchajcie, jak nauczyć się w końcu chodzić na szpilkach i innych wysokich obcasach? Już 26 lat mam i ciągle nie umiem. Trochę próbowałam, ale mi nie szło, tym bardziej że całe dnie gdzieś biegam, - praca - dom - spotkania, a samochodem nie jeżdżę. Tak bym chciała czasem włożyć na wieczór wysokie efektowne buty. Ale nie robię tego, bo boję się, że się przewrócę, ze nie dam rady z bólu, że będę kuśtykać jak drewniak. Jakieś porady?

kup na platformie, zabudowanej najlepiej ładniej wyglądaja. Nie czuc wysokości, no i stabilny obcas, ćwicz w domu .

Gość Qufonia de Kaliquas
zjedz sobie pierogów

Gość martens26
Nie, ja nie mam problemu z platformami, a zresztą nie podobają mi się. Chcę prawdziwe wysokie szpilki. Mój problem polega na tym, ze trudno mi utrzymywać swobodnie równowagę, gdy obcas jest bardzo cienki - to się tyczy tez niskich butów. Może są jakies kroki, ćwiczenia do oswajania stóp z takim obuwiem? Cienki obcas plus jeszcze wysoooki ?

Gość Prażynka_87
OstraSiostra mądrze radzi. Gruby stabilny spód jest wygodny.

Gość vjnmf,kh
miałam ten sam problem. Zaczęłam od 9cm, jakieś niedługie spacerki, nogi mnie bolały ale za każdym razem coraz dłużej wytrzymuje ;) oczywiście zawsze w torebce mam baleriny na wszelki wypadek no chyba, że nie biorę pakownej torebki. Ostatnio kupiłam czółenka 11cm, boskie, na platformie i stabilne także jak najbardziej polecam platformy ;)

Gość Prażynka_87
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://bi.gazeta.pl/im/1/6056/z6056681X.jpg&imgrefurl=http://lula.pl/lula/1,94040,6056270,Szpilki_Giuseppe_Zanotti.html&h=572&w=453&sz=23&tbnid=ppwc6j0f0F9WNM:&tbnh=134&tbnw=106&prev=/images%3Fq%3Dszpilki%2Bna%2Bplatformie&zoom=1&hl=pl&usg=__jVgDCljFjniMeiOimAEx3Sju7rM=&sa=X&ei=lfN0TMDaM9W14AakxvjCBg&ved=0CCgQ9QEwAQ

Też myślałam, że nigdy się nie nauczę chodzić w butach na obcasie. Ja po prostu zaczęłam od grubszego obcasa (grubszego niż szpilka). Kupiłam butki, oczywiście dlatego, że mi się spodobały. Nie pomyślałam wtedy, że nie będę umieć w nich chodzić. No i jakoś tak się uparłam i się nauczyłam. I potem każdy inny but już nie był dla mnie problemem. Najciężej jest się chyba nauczyć właśnie na cienkiej szpilce. Poza tym na prawdę spróbuj z platformą. Można znaleźć bardzo ładne platformy, nie wierzę, że żadne ci nie przypadły do gustu

Platforma na początek. zreszta jak jest dobrze zabudowana, wcale jej nie widać.Startowanie od prawdziwej szpili jest bez sensu.

Też myślałam, że nigdy się nie nauczę chodzić w butach na obcasie. Ja po prostu zaczęłam od grubszego obcasa (grubszego niż szpilka). Kupiłam butki, oczywiście dlatego, że mi się spodobały. Nie pomyślałam wtedy, że nie będę umieć w nich chodzić. No i jakoś tak się uparłam i się nauczyłam. I potem każdy inny but już nie był dla mnie problemem. Najciężej jest się chyba nauczyć właśnie na cienkiej szpilce. Poza tym na prawdę spróbuj z platformą. Można znaleźć bardzo ładne platformy, nie wierzę, że żadne ci nie przypadły do gustu