Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiesz co? potrzebuję Cię

Prosze dziewczyny, pomozcie bo nie wyrobie:(((

Polecane posty

Jestem w ciazy i wg ginekolog ktora zaczela mnie prowadzic to 7 tydzien, na usg wyszlo 4,6 tygodnia i pecherzyk plodowy 7,9 mm p 12 tygodniach udalam sie do innej (bardzo doswiadczonej ginekolog) - to juz wg tego byl 7 tydzien i ona mi powiedziala ze zarodek ma 2mm ale nie wyczuwa ani nie widzi serduszka, powiedziala ze albo cos jest nie tak albo tamta zle obliczyla tydzien ciazy. Umieram ze strachu pomozcie:(

wiem ze tu rzadko kto odpowiada ale nie mozecie mnie olac w tej sytuacji:(

nie bardzo rozumiem... to w którym tygodniu jesteś? piszesz ze w 7 a za chwilę że po 12 tygodniach poszłaś do innej?

albo nie umiem liczyć albo nie wiem co jest grane byłaś w 7 tc i po 12 tygodniach znowu w 7tc byłaś? pewnie dlatego nikt nie pisze bo tak jak ja nie rozumie o co właściwie biega

Gość pytająca mamusia
powinnas troche wyluzowac bo to za wcześnie jeszcze na dokładne obliczenia, poza tym musisz mieć na uwadze fakt, że KAŻDA maszyna usg ma troche inny pomiar, odczekaj jeszcze z tydzień może dwa i wtedy idź do lekarza, napij się meliski i pomyśl, że nie długo będziesz mamą :)

sorry ale jestem tak zestresowana od wczoraj ze robie bledy nie po 12 tyg ale po 12 dniach jak mialam 1wsze usg gin powiedziala ze to na bank 4,6 tygodnia i po 12 dniach poszlam do innego i ona nie wyczula serca ktore powinno byc jesli tamta mialaby racje

w piatek mam dodatkowe badania i ta co u niej bylam wczoraj stwierdzila ze jesli nie zobaczy serca w piatek to nie bedzie miala dobrych wiesci... jestem zalamana caly dzien rycza co na pewno nie pomaga dziecku

po prostu zarodek na bank ma 2mm i moje pytanie brzmi czy powinno miec serce? ktora gin. sie myli?

o ile dobrze pamiętam to serduszko zaczyna bić między 6-8 tc więc wcześniej ciężko jeszcze byłoby je badać na usg :) nie denerwuj się będzie ok jakby coś było nie tak to od razu by cię do szpitala wysłali :)

ja miałam usg dopochwowe w 7tc+5dni i zarodek miał 1,5 cm i serce już biło

a ja wg tej pierwszej ginekolog jestem w 7 tygodniu i serce juz bic powinno a wg tej drugiej moge byc co najwyzej w 5tym albo dziecko zle sie rozwija. W kazdym razie ma 2mm - czy przy takiej wielkosci serce juz powinno bic?

jeżeli jesteś w piątym np z powodu opóźnionej owulacji to za wcześnie żeby usg wykryło bijące serce

wiem, i na to licze, ale w takim razie dlaczego tamta 13 dni temu stwierdzila ze jestem w 4 tygodniu 6 dniu, mysle ze jej usg nie sklamalo, chyba ze czasem usg sie myli jak to jest?

Gość pytająca mamusia
nie o to chodzi, że usg się myli ale może mieć inne parametry

teoretycznie tętno powinno być widoczne miedzy 6 a 8tc. Mogłaś mieć później owulację i dlatego zarodek jest mniejszy. Kiedy dokładnie miałaś ostatnią @? u mnie w 6t5d zarodek miał 7,6mm i tętno było

to bylo takie usg ze wymierzylo wtedy (13 dni temu) 7,9 mm pecherzyka zaznaczyla dwoma krzyzykami i zmierzyla po czym podalo tydzien i dzien

mogła powiedzieć że jesteś w 4,6 tyg według ostatniej @ a w rzeczywistości byłaś w ciąży młodszej bo wiadomo że owulacja i zapłodnienie jest mniej więcej 2 tyg od pierwszego dnia okresu. czyli byłabyś około 3tyg ciąży co by się zgadzało z drugą lekarką do której poszłaś po prawie dwóch tyg od ostatniego badania (3tyg + 12dni to około 5tyg ciąża) kurcze trochę to zawiłe ale mam nadzieję że wiesz o co mi biega :-)

ostatnia miesiaczke mialam 7 lipca

jak 7 lipca to jesteś w 7 tyg ale według usg będziesz w 5tym mniej więcej

a kojarzycie ten diagram kołowy? ktory tydzien kiedy mniej wiecej doszlo do zaplodnienia? kiedy termin porodu itp? kurcze nie zawsze mialam regularne@ ale to ewentualnie 4 dni sie opoznialy (zamiast 30 dni 34 dni)

Catie czyli naprawde w ktorym jestem? wierzyc usg czy miesiaczce?

teraz masz dokładnie 7t0d wg OM 12 dni temu pęcherzyk miał 7,9mm co wg usg było 4t6d, a wg ostatniej @ 5t2d czyli 3 dni różnicy- było ok a te dzisiejsze 2mm zarodka odpowiadają któremu tygodniowy wg tej lekarki?

podają według miesiaczki radzę poczekać do piątku. mi usg w 7tyg + 5 pokazało już serduszko więc tobie też powinno ale jak miałaś robione dwa tygodnie temu to było za wcześnie na bijące serce

znalazłam tylko, że tętno musi być przy PĘCHERZYKU powyżej 25mm. Mierzyła Ci dzisiaj ten pęcherzyk, czy tylko zarodek?

wg lekarki u ktorej bylam wczoraj to jest 5ty a nie zaden 7my i tamta sie pomylila.. ale musi to jeszcze sprawdzic i mnie kladzie do szpitala bo musi sie upewnic czy tamta zle wymierzyla czy cos jest nie tak

pecherzyka nie mierzyla mierzyla tylko zarodek i to zarodek ma obecnie (czyli wczorajsze usg) 2 mm

Catie chodziło mi o to, któremu dokładnie tygodniowi ciąży odpowiada z pomiaru usg ten zarodek wielkości 2mm

minia85 aha. bo ja się nie spotkałam żeby lekarz mierzył zarodek. pęcherzyk ciążowy jak napisałaś to tak :-) trochę mnie to zbiło z tropu :-)