Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aguszek85

odcieli mi prad... - zapytanie

Polecane posty

Gość aguszek85

tak wiec termin zaplaty mialam do 7 tego miesiaca .. za prad zaplacilam jakos 15 dni po terminie. czy mogli mi odlaczyc? i czy tez ponowne podlaczenie kosztuje az 90zl?

Gość aguszek85
prosze o pomoc :(

Gość ojjojoj6
jaka jest data na stemplu pocztowyn? kiedy zapłaciłas?

Gość taa niedobra pupa
Musisz zobaczyć na swoją umowę, jaką podpisywałaś.... Z reguły prąd odcinają jak mija termin płatności poprzedniego rachunku - tzn. w momencie, kiedy wisisz dwa rachunki... Ja zawsze płace późno, i nigdy jak pamiętałam, nnikt mi nie wyłączył nic.

Gość taa niedobra pupa
stempel poocztowy nie ma znaczenia- liczy się kiedy wpłynęło. Wiem to, bo miałam problem kiedyś z bankiem o to.

Gość aguszek85
to bylo wyrownanie za caly rok. a upomnienia nie bylo. zadzwonili tylko ze prad zostal odciety. i teraz ponowne uruchomienie bedzie kosztowac mnie 90zl :/

Gość taa niedobra pupa
To zerknij na umowę przede wszystkim - tam musi wszystko być wyszczególnione. A jak co możesz iść do rzecznika praw konsumenta.

Gość ojjojoj6
pytam o date bo kiedys miałam tak ze jednego rachunku nie zapłaciłam ,i jak przyszedł spisac drugi to mi odłaczył prąd a ja tego samego dnia zapłaciłam zanim on przyszedł a mnie nie było w domu i nic to nie dało musiałam zapłacic od razu drugi i kare około 80zł dopiero ci podłaczą a ze nie miałam kasy a on załozył tylko plombe [czasem zabierają cały licznik] to zerwałam ta plombe i sama sobie podłaczyłam ,za pare dni poszłam do energetyki jak gdyby nigdy nic zapłaciłam ten drugi rachunek i kare i babka mnie umówiła z gosciem ze po południu przyjdzie podłaczyć jak przyszedł to mu powiedziałam ze sama godzinke wczesniej podłaczyłam bo nie mogłam sie doczekac bo niby mnie poinformowali ze przyjdzie od rana ,gosc był spoko i miał w dupie ze tej plomby nie było .Spisał protokól ze on to zrobił i poszedł.No ale nakombinowac musiałam .Jak zabrał ci licznik to musisz zapłacic bo sama nic nie zdziałasz

Gość aguszek85
umozenie nic nie pomoze?

Gość ojjojoj6
wyrównanie za cały rok? z kim ty masz umowe podpisaną? ja mam w enea i tam czegos takiego nie ma jak wyrównanie płacisz co dwa miesiace jak nie to ci odcinają

Gość ojjojoj6
a ile zalegałas?

Gość aguszek85
no tez place co dwa miesiace stala kwote.. a po roku przychodzi wyrownanie..

Gość aguszek85
okolo 400zl

Gość ojjojoj6
to masz cos innego niz ja zabrali licznik?

Gość aguszek85
szczerze? to nie wiem.. bo w tej chwili jestem w innym miejscu. wiem tyle ze zadzwonili mowiac ze odlaczyli prad.. i ze ponowne podlaczenie bedzie kosztowac mnie okolo 90zl... a wplata juz zostala uregulowana

w ogóle to zapłaciłaś to wyrównanie czyli pierwszy rachunek tam mniemam ? Jeśli tak ,choć to było po terminie to zadzwoń ,że rachunek jest zapłacony i przefaksuj dowód wpłaty czy tam potwierdzenie jeśli u nich nie ma jeszcze pieniędzy a jesli zaś nie masz tych 90 zł za ponowne włączenie to poproś aby przyszła osobna faktura z tą kwotą i za tą usługę ,ale płatna w następnym miesiącu ,chyba że możesz zrobić jeszcze inaczej ,uzgodnij ,że te 90 zł za podłączenie doliczysz do następnej faktury i w dowodzie wpłaty za prąd dopisz w tytule opłata za prąd za okres od -do plus opłata za podłączenie .

Gość aguszek85
najlepiej by bylo jakby mi to umozyli i zebym tego nie placila.. ale wyglada na to ze jest to niemozliwe? :/

Gość Dobroć
no tak, ktos nie zaplacil w terminie bo np jest ubogi i nie mial pieniedzy w terminie potem gdy juz zaplaci za prad to mu jeszcze za podlaczenie zabieraja prawie 100z. Przeciez to nie jest mała sumka. Ludzie w ogromnej wiekszosci to potwory. Kazdy powinien przynajmniej kilka lat pozyc w prawdziwej biedzie moze wtedy obudzilaby sie w nich empatia.

Gość gość
to mi wygląda na tauron

Gość gość
Ile sie czeka na ponowne podlaczenie jak się zapłaciło i wysłało faks i zlecenie też załatwione zaile mi skończą prąd robią to w ten sam dzień

Gość gość
Ile sie czeka na ponowne podlaczenie jak się zapłaciło i wysłało faks i zlecenie też załatwione zaile mi skończą prąd robią to w ten sam dzień

Gość gość
Mają na to 48 godzin

Gość gość
Nie ma znaczenia ile mają na to czasu. Ja czekałam tydzień.

Gość Gggggg

Ja czekam juz 14 dni 

Gość Oczekujący

Czas oczekiwania to jedno, bo zależy od czasu księgowania wpłaty, ale i od poprawnego oznaczenia wpłaty, etc. warto dzwonić i dopytać czy wpłata dotarła. Co do samej stawki  za ponowne przyłączenie to znacząco się zwiększyła:
Innogy: 101,46zł
Energa: 102,77zł,
Tauron: 105,14zł,
ENEA: 105,14zł,
PGE: 105,14zł,
Tu są namiary na wszystkich operatorów, tak aby skontaktować się i poradzić sobie z problemem jak najszybciej:
https://www.rachuneo.pl/artykuly/ponowne-podlaczenie-pradu