Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuśka bez beretu

Owsiki u niemowlaka

Polecane posty

Gość mamuśka bez beretu

Co na owsiki u 10 mc dziecka? Dziś idę do lekarza ale dopiero po 14 przyjmuje, córka ma owsiki, nie wiem jak mogła się zarazić..czy to bardzo niebezpieczne? Wasze dzieci miały takie przypadłości?

Gość mamuśka bez beretu
nikt nie pomoże?

Gość kikij
lewatywa z czosnku,mało przyjemne,ale skuteczne

Gość kicikiciii
witam pewnie miało kontakt z dziećmi w wieku przedszkolnym. to się często zdarza. leki dla takich maluchów są na receptę. ( w sumie to chyba są od 3 roku życia ale lekarz po wyliczeniu dawki też przepisze). Będziecie musieli także przyjąć dawkę leku i za 2 tygodnie powtórka bo owsiki zostawiają jaja i po tym czasie wykluwają się następne. Nic się nie martw wszystko bedzie dobrze tylko sama nic nie podawaj.

Gość koza u woza
jakim cudem 10 miesięczne dziecko zaraziło się owsikami ??????????!!!!!!!!!!!!!!! Nawet jesli miało kontakt z dzieckiem w wieku przedszkolnym to przeciez takie dziecko nie wkłada niemowlakowi palców do buzi!!! Chyba, ze jest szurnięte i źle wychowane!

Gość kicikiciii
zdarzaja sie takie sytuacje. Byłam kiedys u lekarza i byla mama z dwojka dzieci. Jedno w wieku przedszkolnym drugie zupełnie małe. Były na wizycie kontrolnej wlasnie po owsikach.

Gość gośćDoeiss
Witam moja dwumiesieczna coreczka tez ma owsiki :( ale pediatra nie chce nic przepisac dopoki nie bedzie mial tego na pismie, a na badaniu pisze ze nie stwierdzono.. co mam robic? :(

Gość gość
A skąd wiesz że ma owsiki?

Gość gość
a skąd robale u dwumiesiecznego maleństwa??? przecież jest karmione pewnie piersią albo sztucznie więc nie mogło zarazić się przez żywność ani swoje rączki też nie bo jest jeszcze za malutka by je do buźki pchać? musiałby zarazić ją ktoś dorosły lub zwierzę ;-/ jeśli nic nie stwierdzono w badaniu (jakie to było badanie?) to skąd ta pewność??? takie leki są silne i na pewno żaden lekarz nie przepisze ich niemowlakowi...

Gość gość
Mój dwulatek właśnie jest po kuracji pyrantelum. W żłobku zaraził się owsikami. Zawiesina szybko i skutecznie zadziałała i synek nie ma już pasożytów