Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lisć laurowy 27

taniec brzucha w ciąży

Polecane posty

Gość lisć laurowy 27

Tydzień temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży (tzn potwierdziłam). To 6 tydzień. Jak się szef dowiedział kazał mi iść natychmiast na zwolnienie, relaksować się a po macierzyńskim wracać do pracy z pełnym zapałem. Reakcja szefa trochę zdziwiła mnie no ale pracuję w trudnych warunkach więc ok:) Nie mam mdłości, nudzę się przeokrutnie. Lubie dbac o siebie i swojego męża:) Stąd odkopałam płytę z tańcem brzucha:) Wcześniej nie miałam czasu a teraz byłoby idealnie. Tylko ciąża, boję się zaszkodzić maleństwu.......... Nie zapytałam się lekarza co on na to. To nie mają być forsowne ćwiczenia tylko lekki trening tak 30min Dziewczyny co radzicie?:)

Gość lisć laurowy 27
Żadna z Was nie rusza się w ciąży?:)

Gość dfgtfhdgh
KRAKOWIAK Krakowiak krakowiance Zrobił dziecko na słomiance; Na słomiance na ryżowej, Żeby dziecko było zdrowe; Na słomiance na pszenicznej, Żeby dziecko było sliczne.

Gość nie wydaje mi się żeby
taniec brzucha był dobrym sposobem na ruch w ciąży.

Gość lisć laurowy 27
wow nie wiedziałam:) niestety u nas nie ma czegoś takiego. Nie ma nawet instruktora, ale kiedys tańczyłam dużo więc płytka mi wystarczy:) nie umiem usiedzieć na miejscu a ile mozna spacerować?:)

możesz biegać truchtem, może idź na basen to chyba najlepszy sport :)

Gość lisć laurowy 27
dlaczego??? nie mówię o wysokiej ciąży, ale o takiej gdzie jeszcze nie pojawił się brzuszek:)

właśnie pierwsze tygodnie są najważniejsze! nie możesz nadwyręzyć brzuszka ;)

Gość lisć laurowy 27
na basen nie mogę bo łatwo łapię infekcję, a biegi są raczej niewskazane:) jak coś to będę chodzić z kijkami:)

Gość lisć laurowy 27
nie będę nadwyrężać:) 30min dziennie lekkiego ruchu to nie jest dużo mi to zdecydowanie poprawi nastrój, a jak wystąpię przed mężem to oszaleje normalnie:)

Gość mama-mama
z tego co slyszalam to jesli nie masz ciazy zagrozonej to taniec brzucha jest OK, przeciez nawet w szkole rodzenia cwiczenia przypominaja ten taniec (chodze to wiem). poza tym ogladalas filmik "cud narodzin" tam kobieta do 5 m-ca plywala i miala pokazy z delfinami... podskakiwala itp... a ja wczoraj w 7 m-cu przebiegalam ulice :D

Gość lisć laurowy 27
hehe u mnie wszytsko ok. Czuję się wspaniale, mam pełno energii i chętnie bym pracowała, ale nie mogę:) szukam sobie zajęcia, żeby nie zwariować:P

Ja chodzę na taniec brzucha - jestem w 5 miesiącu. Lekarz pozwoliła. Ale wszystkich ruchów nie robię.

Ja chodzę na taniec brzucha - jestem w 5 miesiącu. Lekarz pozwoliła. Ale wszystkich ruchów nie robię.

Gość blogosławiona karolina kózka
Nie interesowałam sie tym nigdy, wiec nie wiem, ale wydaje mi się, że nic nie przemawia przeciwko. Ja przestałam na czas ciaży jeździc konno, lekarz mi odradził, zresztą sama mialam obawy, w końcu i z najspokojniejszej chabety mozna spaść, a to jest upadek z 170 cm, wiec troszku wysoko ;) Nie jest też wskazane uprawianie sportów walki. Ale takie tam wygibasy to moim zdaniem nic niebezpiecznego. Ja chodze na jogę i na basen.

Gość do mama-mama
Rozbawiłaś mnie tym tekstem że jesteś w 7 mcu i przebiegłaś ulicę :D:D:D Hehehe :D Pozytywnie jak najbardziej - ja też jestem w 7 i czasami "przebiegniecie przez ulice" wydaje mi się niezłym wyczynem :P Przypomniała mi się moja 5 letnia chrześnica, z którą grałam w szukać i zapytała mnie "ciociu jak ty biegasz z tym dużym brzuchem?" :P

Gość do mama-mama
a co do tanca brzucha to faktycznie jest polecany kobieta w ciazy ;)

Gość xxxxxxyyy
Z tego co czytalam, to lagodny taniec brzucha jest wrecz zalecany kobietom w ciazy, szczegolnie na dalszych etapach ciazy, takie kolysanie ponoc dobrze wplywa na dziecko. Osobiscie nie tanczylam, ale zawsze dbalam o ladny, plaski brzuch i bedac na poczatku ciazy nigdy nie rezygnowalam ze swoich zwyczajowych brzuszkow - robilam mniej i delikatniej ale jednak cwiczylam. Na basen tez chodzilam. A jak trzeba bylo podbiec do autobusu lub pociagu to bieglam. Rekord - bieg o 5.30 rano na pociag w butach na obcasie w 5 miesiacu, lacznie z machaniem na konduktora i wrzeszczeniem - Nie odjezdzajcie beze mnie!!!:) - zdazyc musialam, bo jechalam sluzbowo i nie bylo mowy o spoznieniu - dziecku to nie zaszkodzilo:))

Gość lisć laurowy 27
to cieszę się, że macie takie podejście:) moje znajome po zajściu w ciążę leżą tylko na kanapie i pachną

Ej, ale ten taniec brzucha to nie jest taki treningowy, tylko specjalny. Bez gwałtownych ruchów, ze specjalnie przeszkolonymi instruktorkami m.in. ze względu na ryzyko owinięcia pępowiną czy coś w ten deseń. Chociaż jak to dopiero 6 tydzień to pewnie ok, ale później to może być niebezpieczne.

Gość lisć laurowy 27
zasięgnę opinii specjalisty, ale ćwiczyć będę sama bo nie ma mnie kto wozić a najbliższe zajęcia są organizowane w mieście oddalonym o 50km:)

Gość lisć laurowy 27
super dziękuję bardzo:)

Gość boliszka78
Wiesz co,zajrzyj sobie na profil tej szkoły Tańca Brzucha,widziałam tutaj kiedyś własnie taki artykuł na temat tańca brzucha w ciązy http://www.facebook.com/home.php#!/pages/Szko%C5%82a-Ta%C5%84ca-Orientalnego-Perfekta/167946503230880