Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciotka zocha

problem z rodzicami

Polecane posty

Gość ciotka zocha

Gość ciotka zocha
a w sumie nie wiem czy to ich wina czy ojca. Do rzeczy. za tydzień koncze 18 lat, mam ojca alkoholika. pil juz nawet przed moimi narodzinami. matka-chora psychicznie, ale idzie sie dogadac, ma niska rente. matka chce zeby ojciec przestal pic a ojciec na nia ciagle krzyczy ze jest pojebana, ze jest czubkiem.. ubliza jej jak to tylko mozliwe. przechlewa cale pieniadze.. nie dajemy rady z kasą, a on jeszcze krzyczy na matke ze przepierdala pieniadze, nie oszczedza.. a to przeciez przez niego nie ma pieniedzy.. niedawno powiedzial ze jak skoncze te 18 to on chce separacji i ze mamy sie same utrzymywac. i pytanie: czy on moze to zrobic gdy ma psychicznie chora zone?

Gość ciotka zocha
nie wiem co myśleć.. pomóżcie

Gość ciotka zocha
haaaaalo

Gość ciotka zocha
ludzie noo:(

Gość Ciotko Zocho
jak ojciec chce separacji, to niech spada, będziecie miały spokój w domu. Ale póki się uczysz, to on ma obowiazek Ciebie utrzymywać. Masz prawo pozwać go do sądu o alimenty, matka pewnie też.

Gość ciotka zocha
ale my nie damy rady się utrzymać. a z resztą, jak juz by była ta separacja on się z domu nie wyniesie. znajdzie sobie jakąś babę i będzie się panoszył:(

Gość alimenty ....
zgadza się, ojciec ma obowiązek alimentacyjny do chwili aż będziesz mogła się sama utrzymać, w praktyce na czas nauki, idź na studia albo do szkoły policealnej a potem na studia. W przypadku Twojej matki, trzeba by zapytać prawnika ale zdaje się, że jeśli współmałżonek nie jest w stanie się utrzymywać (np. z powodu choroby) to ojciec będzie musiał płacić alimenty także Twojej matce. Tylko moje pytanie brzmi - z czego miałby je płacić skoro sama napisałaś, że wszystkie przepija, to czym się stresujesz? Brakiem kasy, której i tak nie daje wam ojciec?

Gość ciotka zocha
ojciec ma kase z pakietu, dostal gdy odchodzil z pracy, nam nie chce nic dac a sam je przepija, sobie nie szczedzi. przjmuje sie tym ze matka coraz gorzej to znosi i niedlgo nie da rady w takim stanie