Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jennifer Korzeniowsky

Ja pisac from the U.S. ja miec pytanie dla Polacy

Polecane posty

Dzien dobry, Ja mieszkac from the U.S. moj dzidzek byl Polak, ja sie nauczyc od dziadek polish language, ja wpisac w google forum dla kobieta i trafic tutaj, ja sie chciec wy zapytac jak wy zyc w Polska, ja byc chciec odwiedzic Polska w 2011 rok w holiday, czy do Polska lata samolot z U.S.??? czy wy miec tam big zacofanie? wy miec pralka, lodowka, TV, computer? wy miec auto? byc u was school, szpital, sklep? jak wy tam w Polska zyc? ja slyszec ze u was big zacofanie, ze wy prac w rzeka i ze wasze children nie miec school and wy nie mies szpital, ze u was big bieda ja sie pytac bo ja nie chciec miec culture shock jak ja odwiedzic wsz kraj w 2011 rok w holiday

Gość pimpirimpiam
odwiedzic , odwiedzic pod lotnisko stojo bryczki z konmi , panienke wezmo i bagaze tysz wezmo konmi wygodnie i szybko , panienka byc zadowolona , w jakij chacie nocka sie tysz znajdzie \ My zapraszac , odwiedzic

gdybyś się uczył od dziadka języka to nie znałbyś słowa zacofanie. Marna podróba.

Gość histeryczny smiech
ales ty poyebana

u was jesze nie byc car? wy horseback riding ???

Gość Siergiej Siergiejewicz
Dżennifer, Ty dawaj w Polszeju, nie bojsa nicziewo! Moj dieduszka toże był Paliak. Zdies wsio szto nużna, kak w Amierikie. Dawaj, u tiebia budut samyje haroszyje kanikuly w 2011 gadu. Ja tiebia gawarju :classic_cool:

Gość 10dniowa jest baaardzo
koles postaraj sie bardzij ,ajk to mozlwie ze wiesz jak jest ZACOFANIE po poslku a nie umiesz przetluamczyc BIG?!?!!!??

Gość pimpirimpiam
ta konmi wierzchem i bryczko , panienka byc zadowolano Ja zapraszac do mnie , matka pirogów nalepi , jaki borszcz zrobi panienka sie nie boi , my dobry ludzie , ugoscimy , naszo polske pokazemy Matka pierze w rzece to i panience upierze W naszy wsi jeden telewizor ale jak panienka bydzie chciała co zobaczyc to sasiąd pozwoli , my co nidziela po rosole z kaczki siedzim u niego i ogladom

Gość alltheway
my nie mieć też łyżka i widelca jeść ręcoma. Ale mówiąc poważnie- moja kumpela lata do Stanów co roku do pracy. Któregoś razu rozmawiała z poznanym tam Amerykaninem na temat życia w Polsce. On jak zwykle popisywał się,że w Ameryce "wszystko największe i najlepsze" więc ona zażartowała,że w Polsce niektórzy mieszkają w ziemiankach. A on spojrzał na nią współczująco i zapytał czy może nie chce, aby przyniósł jej jakieś jedzenie..