Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ihuana

Praca-plotka ktora mnie niszczy

Polecane posty

Gość ihuana

dzisiaj dowiedzialam sie ze "kolezanka" z pracy rozpowszechnila na moj temat okrutna plotke po zakladzie pracy. dodam ze zaklad ten zatrudnia ludzi na roznym poziomie (ja pracuje w biurze ale wiekszosc pracownikow to pracownicy fizyczni). plotka ta funkcjonuje juz od dawna w srodowisku, jednak do mnie dotarla dzisiaj dopiero. jak zareagowac? co powiedziec tej dziewczynie? czy mialyscie/mieliscie podobne sytuacje? caly dzien boli mnie brzuch-nie moge dojsc do siebie

Gość ihuana
Ona opowiada robotnikom, że w wolnych chwilach oddaję się mej pasji - przebieram się w drelichowe ciuchy i straszę starsze panie w parku:(

Gość ihuana
prosze bez podszywow- ta sprawa jest naprawde bolesna dla mnie

Gość ihuana
To powyżej to podszyw:( Naprawdę, jesteście źli - sądzicie, że ja chcę się przebierać?

Może w obecności świadków zapytaj ją głośno i wyraźnie, czy to prawda, że rozpowszechnia nieprawdziwe informacje na Twój temat. I niech się peezda tłumaczy.

Gość ihuana
tyle ze w biurze jestesmy 4 i wszystkie wiemy ze ona ma problem ze soba... tu nie musze sie nikomu tlumaczyc, ale chodzi o innych pracownikow, ktorych spotykam codziennie np. na stolowce...przeciez nie bede sie wszystkim tlumaczyc...

Gość aha i achh
Najlepsza obrona jest kontratak. Rozpuśc plotke, tzn powiedz w zaufaniu kilku osobom, że ta X jest zła na ciebie, bo dowiedziałas sie o niej czegoś nieprzyjemnego, i w zwiazku z tym boisz sie, ze ci będzie robic koło pióra. A jak będa pytac, czego takiego się dowiedziałas, to powiedz, ze nie mozesz tego rozpowiadać, bo nie jesteś plotkarą :D

Gość ihuana
bazienka kierowniczka wie o wszystkim, ale wiesz jak to jest jesli sprawa bezposrednio nas nie dotyczy to nie przejmujemy sie tym az tak bardzo:( co gorsza sprawa jest nieweryfikowalna:(

Gość alltheway
ja bym na Twoim miejscu ją skompromitowała. Poczekałabym na sytuację w której będzie was otaczać jak najwiecej wspolpracowników. Ja odradzam rozmowy na osobności- wyprze się i jeszcze będzie miała satysfakcję,że Cię boli. I przy tych wszystkich ludziach na głos kazałabym jej powtórzyć Ci prosto w twarz to co Ci zarzuca,skoro jest taka sprytna, żeby obgadywać za plecami. Jeśli pokażesz że się nie boisz to zrozumieją że nie masz nic do ukrycia i jesteś fair.

Gość ihuana
alltheway ale w biurze wszyscy wiedza ze ona ma rozdwojenie jazni i problemy emocjonalne- ale pozostali- tzn ci robotnicy nie wiedza bo dla nich jes milutka i zawsze usmiechnieta...a robotnikow jest wielu....najbardziej boli mnie ze dlugo pracowalam na swoja pozycje bo ciezko bylo sie mi przebic-uwazali: ładna+młoda=glupia...a teraz ta szmira wszystko niszczy

Gość juiiy
a ty skad wiesz, ze ta wlasnie osoba rozpuscila plotke na twoj temat? Moze to takze plotka i obwiniasz bogu ducha winna dziewczyne...

Zrobiłabym jej na złość kupując nową ,idealnie pasującą garsonkę,założyłabym ja następnego dnia,zrobiła delikatny makijaż,oraz szałową fryzurę. I vła la zaprezentowałabym się jej. Nerwica trafiła by ja na miejscu ;] . A potem na stołówce dogryzłabym złośliwym komentarzem tak by wszyscy słyszeli :)

Gość ihuana
nie to nie podszyw- wiem ze kierowniczka do dupy:( ale co zrobic takie czasy... moglabym do dyrektora napisac skarge ale sprawa jest dla mnie wsydliwa i bolesna i nie wiem czy takie roztrzasanie cos da:(

Gość ihuana
nie to nie podszyw- wiem ze kierowniczka do dupy:( ale co zrobic takie czasy... moglabym do dyrektora napisac skarge ale sprawa jest dla mnie wsydliwa i bolesna i nie wiem czy takie roztrzasanie cos da:(

Gość ihuana
plotka jest oczywiscie nieprawdziwa... ale co mam napisac dyrektorowi ze ona powiedziala robotnikom i kolezankom z biura ze sie puszczam?????? bo o to chodzi w tej plotce-ktora jak zaznacze raz jeszcze nie ma nic wspolnego z prawda

Gość ihuana
bazienka czy moglabym prosic Twojego maila?mialabym kilka pytan ale wolalabym na osobnosci:)