Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marta.z.epta

moja przyjaciolka chce popelnic samobojstwo pomozcie mi!!prosze

Polecane posty

Gość marta.z.epta

rozmawialam z nia dzisiaj powiedziala mi ze ma mysli samobojcze i zebym jej pomogla bo ona sie boi ze to zrobi na pytanie dlaczego chce to zrobic dpowiedziala ze nie pasuje do tego swuata i chcialaby urodzic sie 30-40lat wczesniej, ze nie odnajduje sie tutaj boi sie zycie itp powiedzialam o tym jej partnerowi zeby na nia uwazal ale sama nie wie m co mam z tym zrobic jak mi to powiedziala to sie rozplakalam razem znia gdzie mam sie z tym zglosic nie zostawie jej samej przeciez

Gość uhjk
musi pogadać z psychologiem

Gość marta.z.epta
ludzie nie spotkaliscie sie z takim problemem? boje sie zebym nie zrobila czegos zlego albo zalowala potem ze czegos nie zrobolam..

Gość kjbgv
tylko psycholog albo mama

Gość dokladnie bez psychologa
raczej sie nie obejdzie. a co na to jej partner?

Gość marta.z.epta
jej chlop to skonczony idiota wogole sie tym nie przejal tylko syknal ze ona ma cos z glowa ze cos jej sie tam poprzestawialo od paru miesiecy i ze jak tak dalej bedzie to ja zostawi nic jej o tym nie wiadomo bo zabronilam mu cokolwiek mowic zeby jeszcze ardziej sie dziewczyna nie zdolowala matki niesyety nie ma z rodziny tylko brata ale nie utrzymuje z nim kontaktu ok psycholog ale czy moge jej jecszcze jakos pomoc?

Gość dokladnie bez psychologa
po prostu z nia badz tzn. daj sie wygadac, wesprzyj. ale naprawde, psycholog to nr 1.wiem co mowie

WIsoną byłam w takiej sytuacji jak Ty. Może nawet w gorszej, bo byłam w mieście studiów, a problemy w mieście rodzinnym. Przyjechałam najszybciej jak sie dało i zaciągnęłam do psychologa... Sama ją umówiłam, czekałam 2 godziny aż wyjdzie z pierwszej wizyty. Psycholog pomógł od razu, nie wyleczył oczywiście od tak, ale poprawa była wyraxna, tak, że nie musiałam sie bać, ze dziewczyna zrobi coś głupiego. A to co sama możesz zrobic, to tylko rozmowa i wysłuchiwanie jej.