Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blablabla999890

Przyjaciółka i kobiecość...

Polecane posty

Gość blablabla999890

Cóż, może mnie wyśmiejecie (czego bym nie... chciała, jesteście ostatnią deską ratunku), ale mam problem. Może śmieszny, może banalny, ale mnie trochę gnębi... Dlatego właśnie zwracam się do Was o pomoc. Moja najlepsza przyjaciółka ogólnie zaczęła dojrzewać szybciej niż ja. Szybciej rosła... Mam rozmiar stanika 75A, a ona 75B. Tak bardzo jej zazdroszczę, że może już nosić ładne bluzki, eksponujące delikatnie atuty, że jest już kobietą, że to widać, że ona się tak czuje, że jest o wiele o wiele ładniejsza ode mnie. A ja? Ja czuję się przy niej jak jakiś dzieciak, który na siłę próbuje dotrzymać kroku przyjaciółce i zaznaczyć swoją kobiecość, której wcale nie ma... Pewnie pomyślicie sobie ,,Ale ty dziewczyno masz problemy", ale ja tak się czuję. Wiem, że przyjdzie czas i dla mnie, że kiedyś też będę 100% kobietą, ale teraz mnie to już męczy... Nie mam pojęcia, jak poczuć się ładną już teraz. Tak jej zazdroszczę... Jeżeli straciłaś/eś czas przeze mnie, bardzo przepraszam i życzę miłego wieczoru. Musiałam się wygadać, musiałam.

Gość EssekOsessek
No,no, to forum jest m.in. po to by się żalić, więc nie przepraszaj za to że żyjesz,ok? :) Pamiętaj, że piękno jest w nas moja droga. A jeśli chcesz je uzewnętrznić to postaraj się popracować nad swoim wyglądem zewnętrznym w taki sposób by czuć się atrakcyjnie - ubieraj się tak by podkreślić swoje atuty, rób delikatny makijaż, który uwydatni Twoje atuty twarzy, zadbaj o włosy, bo włosy są sexy - półdługie albo długie, zadbane i pachnące i cudowne lśniące ;) Pozdrawiam

Ty się kobieto kopsnij po centymetr i podaj mi swoje wymiary pod biustem i w biuście... Bo w to 75A to mi się jakoś wierzyć nie chce.

Gość blablabla999890
Pod biustem mam 76, a w biuście 82-83. :(

To nie wydaje ci się, że te staniki z obwodem 75 są takie jakby ciut za luźne na ciebie? Nie podjeżdżają ci, jak ręce podnosisz do góry?

Gość blablabla999890
Zupapomidorowa, hm, przyznam, że 75A nie jest dla mnie idealnie dopasowany. Podjeżdża do góry, a jak się schylę, deformuje się. Często piersi wyłażą mi ze stanika (noszę taki miękki, bez fiszbin, materiałowy). Jakoś nie myślałam o innym rozmiarze.

Gość blablabla999890
No, masz rację, rzeczywiście, taki trochę za luźny. Ale nigdy nie miałam pojęcia o wyborze staników... Obliczyłam rozmiar i hejaa do sklepu... Strasznie wkurzało mnie to, że piersi wyłaziły mi z biustonosza, tak jak wyżej opisałam... A jaki powinnam mieć wg Ciebie rozmiar?

Gość 8787790
Pod biustem mam 76, Czyli to 70 - a nie 75 - odejmuje się zawsze ok. 5 cm... Jednego nie rozumiem, dlaczego zazdrościsz przyjaciółce akurat? Jest jedyna kobieta?

Gość blablabla999890
Hm... Przyjaciółkę mam jakoś tak najbliżej... Poza tym jest w moim wieku... I myślę, że jestem o wiele wiele brzydsza od niej...

Może przymierz rozmiar węższy (70B)? Jakkolwiek ja radziłabym od razu 65C :) I włosy, włosy i niecodzienny styl to podstawa kobiecości. Efekty zobaczysz bardzo szybko. Poczujesz się ładniejsza, i taka się staniesz, bo piękno to siła, którą nosimy w sobie, w naszym postrzeganiu siebie :)

Gość pseudopsycholożka
Po pierwsze z tego co napisałaś mogę stwierdzić: -masz niskie poczucie własnej wartości -prawdopodobnie twoją koleżanką jest adorowana przez chłopców ty nie Nie przepraszaj nikogo za to że chcesz pomocy czy pogadać:) Kafe jest kopalnią kretynów ale są też mili ludzie, którzy bezinteresownie pomogą dobrym słowem. Kiedy miałam 13 lat też chciałam dostać okres jak inne dziewczyny ale jakoś mnie natura opóźniła w ten akt. Czekałam i w końcu sie doczekałam. Też narzekałam jak ty. Nie ma innej drogi jak tylko czekać. Wiem jedno. Te które miały powodzenie w szkole i były gwiazdami dzisiaj są już matkami z dziećmi i gówno zostało z ich atrakcyjności. Ja mam 28 lat a wyglądam na 19 co ma swoje dobre strony bo faceci oglądają sie za mną na ulicy. Miałam przechlapane dorastanie przez swój wygląd teraz to nadrabiam i wierz co? Nie żałuje niczego. Kiedy widze jak faceci na mnie patrzą to mam zadośćuczynienie za tamte lata. Nawet moi dawni szkolni koledzy, którzy teraz twierdzą, że się wyrobiłam. Najlepsze jest to jak mogę ich olać. Ignoruje i mam świetną zabawę:)

Gość pseudopsycholożka
a zupa ma racje żaden facet nie oprze sie pięknym włosom. Ja mam długie blond nie farbuje tyko od czasu do czasu robię pasemka:) Wiem, ze to działa długie włosy przyciągając uwagę mężczyzn!

zazdrosc to jedno z 'gorszych' uczuc, ktore ma ogromna moc niszczenia. opanuj sie troche bo zniszczysz ta przyjazn a jak bedziesz rozmyslac o swoich kompleksach to nie bedziesz pewna siebie, a to od razu widac. kobiety pewne siebie i znajace swoja wasrtosc przyciagaja

Gość blablabla999890
Popracuję nad włosami, hehe :D Zupapomidorowa, dzięki za stanikowe porady, przymierzę 70B. Dziękuję Wam wszystkim, jesteście kochane. Jak dobrze, że jesteście tutaj :)) Postaram się patrzeć na świat inaczej i cierpliwie czekać, czekać, czekać. Dzięki jeszcze raz. :*

Gość a ile macie lat tak w ogóle?
bo nie napisałaś...

Gość takie życie..........
zupa, jak tam Rambo?

Gość a ile macie lat tak w ogóle?
jeszcze taka jedna uwaga... żeby być kobiecą wcale nie trzeba mieć dużego biustu, długich włosów, miękkiego głosu. Ktoś może tak wyglądać a bić się z facetami po barach i wtedy już w moim mniemaniu nie jest taka kobieca... kobiecość ujawnia się w zachowaniu, podejściu do innych, także ubiorze.