Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hytyradyrmena

Znacie jakies domowe sposoby na ból gardła/krtani?

Polecane posty

Gość gość
Łykanie penisa ze spuchniętymi jajami po sam przełyk

Gość gość
Zwykle na ból gardła pomagało mi zjedzenie z łyżeczki miodu ze trzy, cztery razy na dzień, ale ostatnio dopadł mnie taki wyjątkowo ostry ból gardła rozchodzący się głęboko po krtani, że nawet miód nie pomagał, tym bardziej tantum verde w sprayu, nie wiedziałam co robić i spadło wtedy na mnie boskie olśnienie: SZAŁWIA. Piłam herbatkę z szałwii osłodzoną 2 łyżeczkami miodu 3 razy dziennie. Efekt, gardło na drugi dzień o wiele mniej mnie bolało, a trzeciego dnia całkiem przeszedł ból gardła. Polecam właśnie picie a nie płukanie, zwłaszcza jeśli ból jest głęboki, a poza tym taka herbatka wzmacnia naturalnie.

Gość dudka44
Może trzeba sięgnąć po ewentualne leki od http://www.tantumverde.pl/ , są roztwory do płukania jamy ustnej, są pastylki do ssania, a nawet dla dzieci w aerozolu :) Produkty to leki bez recepty o udowodnionej skuteczności w walce z bólem gardła, objawami zakażeń i stanów zapalnych jamy ustnej oraz szerokim zastosowaniu w pediatrii,

Gość gość
Trzeba dodać jeśli chodzi o ból gardła ze takie tabletki które z bólem rozprawiaja się bardzo szybko- sprawdzcie http://www.strepsils.pl/artyku%C5%82y-i-porady/czy-potrzebuj%C4%99-antybiotyk%C3%B3w/

Bardzo dużo przydatnych informacji można znaleźć tutaj https://glimbax.pl/dla-lekarza/ . Są tu ciekawe artykuły o tym czy i kiedy wykonywać płukanie gardła, o pleśniawkach w jamie ustnej, infekcjach wirusowych gardła. Naprawdę solidna garść bardzo przydatnych i rzetelnie opisanych informacji z którymi warto się zapoznać. Zwłaszcza, że mowa tu o dość częstych dolegliwościach.

Gość werka991
Sposoby na ból gardła znajdziesz w artykułach zamieszczonych na https://glimbax.pl/dla-lekarza/ Myślę, ze mogą Ci bardzo pomóc. Ja ostatnio miałam anginę i płukałam gardło. Dzięki temu było mi znacznie lepiej.

Gość mułukashek
Zawsze jak boli mnie gardło to biorę Cevitt Gardło, działa bardzo szybko, praktycznie od razu. W moim przypadku istotne jest żeby od razu uporać się z bólem bo potem stan sie pogłębia i boli gardło. A ten Cevitt jak zaaplikuję to potem już jest ok i nic nie pobolewa :) Dlatego w apteczce zawsze go mam, co prawda gardło nie boli codziennie, ale tak jak teraz zima za pasem to łatwo jest się przeziębić, wtedy pierwsze co to boli mnie gardło

Gość gość
Z domowych to herbata z cytryną i miodem, a tak poza tym to zawsze stosuje pastylki - http://tantumnatura.pl/ :) pomagają uporać się z podrażnionym gardłem

Gość gość
Nam Baby bardzo się przydaje w taką pogodę jak ostatnio, gdzie zimno i pada i można złapać infekcję z dnia na dzień...

Gość ada

My w domu mamy Sanity, bodajże model Silent Mesh czy jakoś tak się nazywa, nie chce mi się go teraz wyjmować, ale ogólnie jesteśmy zadowoleni. Stosujemy regularnie nie tylko przy chorobie ale niekiedy również tak profilaktycznie jeśli pojawiają się jakieś oznaki złego samopoczucia.

Gość Gośka

Ja tam nie ufam żadnym domowym sposobom. Zawsze w apteczce mam Cevitt Gardło czyli tabletki do ssania z kwasem hialuronowym. Jeśli jeszcze o nich nie słyszeliście to polecam wypróbować.

Gość jakimsd

A bezpieczny jest ten cevitt? Akurat szukam czegoś sprawdzonego i przede wszystkim bezpiecznego.

Gość Halinka66

W każdej aptece kupisz tabletki do ssania Cevitt. Ja je kupuję i na ból gardła i na chrypkę. W moim przypadku sprawdzają się świetnie. Nie wiem co masz na myśli pisząc o bezpieczeństwie ale ja jestem z nich bardzo zadowolona

Gość PaPa81
Przed chwilą, Gość Halinka66 napisał:

W każdej aptece kupisz tabletki do ssania Cevitt. Ja je kupuję i na ból gardła i na chrypkę. W moim przypadku sprawdzają się świetnie. Nie wiem co masz na myśli pisząc o bezpieczeństwie ale ja jestem z nich bardzo zadowolona

I TAK STAD UCIEKNE I NIE BEDE ROBIL...

Gość azdeb

Mi na ból gardła zawsze pomaga cevitt gardło, szybki i skuteczny jest.

Gość azdeb

Mi na ból gardła zawsze pomaga cevitt gardło, szybki i skuteczny jest.