Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytamboniewie

czym sie rozni radca prawny od prawnika????

Polecane posty

Gość pytamboniewie

Bo mam problem i niewiem do kogo sie udac .

Gość umjeracjaca z rozkoszy ;)
no masz bardzo duzy problem prawnik to : radca prawny adwokat sedzia prokurator kazdy radca jest prawnikiem nie kazdy prawnik jest radca proste??

Gość pytamboniewie
a czy za radce prawnego sie placi?

Gość prawnik może cię
reprezentować w sądzie ,a radca prawny nie

a co myslisz ze ktos nie spal 5 lat po nocach na studiach a potem 3.5 roku na aplikacji poswiecal sie zdobywaniu zawodu czasme kosztem siebie i rodizny za co zaplacil z wlasnej kieszenii 15 tys zeby byl matka teresa i za darmo pracowal ??

prawnik może cię reprezentować w sądzie ,a radca prawny nie co za bzdura jezu broncie mnie od takich ludzi nie majacych wiedzy radca prawny jest prawnikiem i wystapuje w sadzie w todze z niebieksim zabotem jasne ??

Gość wwwwww.oooooooop
radca prawny moze reprezentowac w sądzie, wiem bo pracuje z radcą prawnym.

Gość pytamboniewie
ale ile wuzyta kosztuje u takiego radcy prawnego aby sie doradzic w pewnej sprawie,

a to musisz pytac w kazdej kancelarii osobno znam nawet takich z profesura ktorzy za porade biora 900 zl wszystko zalezy od renomy kancelarii od tego czy ktos ma stopien naukowy czy nie i od rodzaju sprawy jakies drobnijsze porady ok 100 zl

Gość pytamboniewie
a np radca prawny ktory przymuje w urzedzie miasta?? tez bierze oplaty??

tak tez bierze oplaty a co konserwator przy szkole jak go zaprosisz do domu zeby ci cos naprawil tez za darmo bedzie robil porazaja mnie Twoje pytania?? bo ktos sie ksztalicic zbey za darmo robic

Gość tykretynkoumierajacazrozkoszy
no co ty nie powiesz a jak idziesz do publicznego lekarza to tez placisz?? czy jemu kurwa panstwo placi??!!!! Jestem pewna ze jak prawnik pracuje w urzedzie misata to jemu urzad placi a nie my!!!! no chyba ze by mial swoja kancelarie to wtedy pobiera oplaty od nas!!!

Gość gość
a czy ktos korzystal moze z uslug radcy prawnego z plocka www.kancelaria-plock.pl ? moze ktos polecic, jakies opinie?

Gość gość
ja jedynie korzystałam z pomocy tej kancelarii www.kancelaria-jurysta.pl i byłam bardzo zadowolona ze współpracy. innych nie znam, ale może akurat ta wspomniana pomoże :)

Gość gość
Moim zdaniem najlepiej dowiedzieć się u źródła. Skontaktuj się z kancelarią prawną - http://www.kancelariakufieta.pl/ tam z pewnością wytłumaczą Ci wszysstkie różnice między tymi zawodami a jednocześnie jesli sprawa będzie się nadawała do wzięcia to od razu będziesz mogła skorzystać.

Gość harciel
Obszarem i zakresem działań, ale ogólnie to bardzo podobne stanowiska. Zobacz - http://boleklegal.pl/ Specjalizacje mogą być całkiem różne, wiele zależy od konkretnego specjalisty - każdy może zajmować się czymś innym.

Gość gość
prawnik ma wieksza wiedze w zakresie prawa - jezeli szukasz sprawdzonego prawnika to moge ci polecic kancelarie z bialegostoku www.twojakancelaria.eu

Gość gość
Dokładnie, tak jak Ci napisali wyżej. Jeśli masz jakiś problem to polecam szczególnie http://goldenstein.pl/. Sama korzystałam z ich usług i byłam zadowolona ze współpracy.

Gość gość
maja podobne kompetencje, jednak radca prawny nie reprezentuje cie w sadzie. Jeżeli szukasz dobrego prawnika to mam sprawdzonego pana Andrzeja z www.kancelaria-miastkowski.pl .

Gość gość
Adwokat może Cię reprezentować przed sądem podczas spraw karnych, rozwodów itd. Jeśli szukasz dobrego adwokata, mogę Ci polecić http://adwokat-wroclaw.net.pl/. Reprezentowała mnie podczas rozwodu i wygrałam sprawę o alimenty.

Gość gość
A jaki masz problem? W mojej sytuacji wystarczyła pomoc radcy prawnego z http://kancelariawojciechowski.pl i nawet się nie spodziewałem, że tak szybko i sprawnie pójdzie.

Gość gość
Jestem pewna ze jak prawnik pracuje w urzedzie misata to jemu urzad placi a nie my!!!!---- no wlasnie to MY placimy nie tylko radcy prawnemu w UM ale i KAZDEJ BIURWIE ktora tam siedzi i dlubie w nosie....Urzedy Miejskie nie sa prywatne, a jesli sa panstwowe to placimy MY, podatnicy.....

Gość gość
a czy ktos korzystał z usług www.piotrbanczyk.pl? jakie macie zdanie?

Gość gość
Prawnik to szersze pojęcie bo może nim sie nazywać już magr prawa bez aplikacji, aplikant, albo sędzia, prokurator, notariusz, adwokat czy radce prawny. To tak jakby zapytac czym rożni sie ortopeda od lekarza.

Gość aska

Nie mam zastrzeżeń do podejścia adwokat Pawłowskiej, jeździłam do niej specjalnie do Wrocławia jak się rozwodziliśmy z mężem. Sam rozwód to jeszcze była prosta sprawa ale potem przeciąganie liny co do majątku to już było bardziej skomplikowane zwłaszcza że mieliśmy z meżem wspólny kredyt, mieszkanie i jeszcze dwa samochody. W każdym razie dzięki prawnik jakoś udało się dojść do sensownego rozwiązania i podziału tego wszystkiego.

Gość Michał

My dwa razy korzystaliśmy z kancelarii  Radcy prawnego Wojciecha Chmuraka w Szczecinie. Kancelaria znajduję się na ulicy Błogosławionej Królowej Jadwigi  33/5 i świadczy kompleksowe usługi z zakresu prawa.