Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marysiuenka z gotowic

brud smrod w domu

Polecane posty

Nie potrafie utrzymac czystosci,teraz jestem w pracy i jak pomysle jaki w domu mam chlew to sie we mnie gotuje.Jak sobie radzicie z utrzymaniem czystosci.Z praniem jestem na biezaca,ze zmywaniem tez dalam sobie rade kupiulam zmywarke i staram sie wszystko na bierzaco wkladac.Mam czas i energie zeby sprzatac tylko w sobote i piatek bo reszta dni odpada,bo jestem zmeczona po pracy.Mam dosc.SAmierdzi jakos w tym domu fuuuujjj

Gość wnioskuje....
ile razy zalozysz taki temat?? napisalam pogon starego albo wietrz i sprzataj na bierzaco....

Gość to sobie wywietrz
Musisz poświęcić sobie weekend na generalne porządki, a potem na bieŻąco utrzymywać porządek. Wywal wszystko z szaf, popierz, wywietrz, umyj wnętrza szafek, odkurz i umyj podłogi za szafkami w kuchni, za meblami. Upierz firanki, zasłonki, dywany jak masz. Zmień i wywietrz pościel. Skoro pranie ogarniasz na bieżąco, to nie powinny ci zalegać brudne ciuchy, które śmierdzą, ale może w zakamrkach szafy coś ci się uchowało. Odkurz kratki wentylacyjne, powyrzucaj jakieś stare jedzenie i przyprawy, wszystko co ci zalega w szafkach od miesięcy. Umyj lodówkę.

Gość mjfbvjkbd
jezeli pracuje w ciagu tyg to tez nie sprzatam, mam mase porozwalanych ciuchow kolo lozka, staram sie ogarnac mieszkanie tak zeby sie nie przewrocic,,, tak dokladnie sprzatam raz w tyg (lazienka, mycie szafek w kuchni, kuchenka, odkuzanie, zmywanie podlog itp.) reszte tyg olewam,

gdzies cos w tym domu mi zdycha chyba:)bo zawsze jak wchodze do domujest taki smrod ze masakra zaraz otwieram okna na przestrzal i wietrze.Niedawno mialam tez remont i wszedzie na szafach leza jakies wirtarki wkrety itp.Moj maz pracuje na nocki stale i spi az przyjde z pracy wiec raczej nie wietrzy do popoludnia.Poprostu mi sie juz niechce bo: a)przychodze z pracy zmeczona(dzis mam luz wiec moge troche napisac,zeby nie byłó zaraz coja robie w pracy,ze jestem taka zmeczona,ale jak juz napisalam w piatek jest w miare luz wiec mam jeszcze sile na sporzatanie) i niechce mi sie b)albo niemam czasu,mam swoja firme wiec musze zadbac o cale zaopatrzenie papiery itd.wiec z reguly wpadam do domu tylko cos zjesc i biegiem na jakies hurtownie i jak wracam to jest 19-20 i wracamy do podpunktu a)

MArysienka, jeżeli nadal nie uporałaś się z tym smrodem i syfem, zgłoś się do naszego programu tv. Wysprzątamy Ci mieszkanie za darmo:) Jeżeli byłabyś zainteresowana, proszę o kontakt na maila: joanna.wilk85@gmail.com