Gość mamuskalenki Napisano Sierpień 27, 2010 Hej kobietki prosze Was o porade gdyz niewiem jaka podjac decyzje....otoz... mam 6 miesieczna coreczke razem z moim przyszlym mezem mieszkamy w malym rodzinnym miasteczku....niedawno sie okazalo jednak iz narzeczony dostal nowa niekoniecznie lepiej platna jednak stwarzajaca mozliwosc nabrania lepszego doswiadczenia zawodowego prace...osrodek znajduje sie 100km od naszego miasteczka....ja w tej chwili przechodze na zasilek wychowawczy i dodatkowo mam mozliwosc pracy na umowe zlecenie w miejscuy gdzie wczesniej pracowalam oczywiscie w naszym miescie....narzeczony chce zamieszkac w miejscu gdzie znajduje sie osrodek gdyz chce sie ksztalcic rozwijac umiejetnosci i prosi abym pojechala tam z nim....ja jednak uwazam iz to ze mam mozliwosc zarobienia tutaj dodatkowych pieniedzy i to iz mozemy zaoszczedzic troszcze pieniedzy dzieki temu ze bede mieszkac z coreczka u mamy przekonuje iz lepiej pozostac tutaj i jakos przemeczyc sie rok osobno oczywiscie w kazdy pt narzeczony zjezdzalby do domu na week....tesciowie uwazaja ze taka rozlaka swiadczy tylko o tym ze nie jestem gotowa na samodzielnosc....ja jednak uwazam iz czasami lepiej sie poswiecic jakis czas zeby stworzyc sobie lepsze warunki na przyszlosc...pozatym mialam juz mozliwosc mieszkania z moim narzeczonym i uwazam iz nie jest na tyle odpowiedzialny i pomocny zeby ciagna dzidziusia gdzies gdzie nie znam nikogo i nie jestem pewna czy sobie poradze finansowo i psychicznie sam na sam z problemami.....do tego tak jak wspominalam narzeczony pochodzi z bogatej rodziny i nie potrafi oszczedzac jest rozpieszczony i ciezko na nim w 100 polegac mimo to ma wiele zalet za ktore go kocham.... sama niewiem jaka podjac decyzje? co byscie zrobily w tej suytuacji??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach