Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ej co z wami kurde

jak to rozumieć w ogóle???? taki komentarz?

Polecane posty

Gość ej co z wami kurde

dodałam na nk taki obrazek: http://www.voila.pl/471/twdwp/?1 i brat mojego faceta dał mi komentraz o treści "nie da sie udowodnic ze jest i na tym polega wiara]:-> sakreble, jakie to mądre ciach dziab ciach!!!" i co to znaczy? czy to jest kpina z tego co dodałam? czuję się głupio ;(

Gość alex1500 2900
prowokacja?...

Gość ej co z wami kurde
nie prowokacja żadna!

Gość ej co z wami kurde
pomocy

Cóż wygląda ten komentarz jak dezaprobata dla treści obrazka jaki umieściłaś. Czy powinnaś czuć się głupio, cóż poruszanie kwestii religijnych w kontekście jakiejkolwiek krytyki w naszym kraju to dość drażliwy temat, wywołujący wiele gwałtownych, skrajnych emocji, zazwyczaj o wiele bardziej przykrych niż w tym przypadku.

Gość dsdsffdfddddfds
po cholerę dajesz takie głupie obrazki na nk skoro sama ich treści nie rozumiesz.

Gość ej co z wami kurde
WIARA nie potrzebuje dowodów swojego istnienia.Sama w sobie jest dowodem.Ten obrazek ukazuje nie "logikę wiary" (co i tak nie byłoby możliwe, bo wiara nie kieruje się logiką) a "logikę religijną".Osobiście uważam, że religia i wiara to dwa różne pojęcia (ale to temat-rzeka, o którym mogłabym tu pisać w nieskończoność, więc go pominę XD). Obrazek ten nie dotyczy wiary, tylko pewnej mentalności ludzi RELIGIJNYCH.Pewnie zauważyliście, że sporo osob, biega do kościoła co niedzielę,Gdy spytacie jednego z takich osobników dlaczego to robi odpowie: "bo tak trzeba"! I obrazi się śmiertelnie.To typ człowieka który w "imię wiary" gotów jest zniszczyć drugiego, jeśli uzna, że postepuje niezgodnie z religią.Zachowanie to podbiega pod obsesję i nie ma nic wspólnego z wiarą w Boga. Ludzie, którzy z wiary robią szopkę, wykorzystują ją jako pretekst do nienawiści wobec innych powinni się nieco głębiej nad sobą zastanowić. Być może nie mam racji i przesłanie tego, niezwykle skomplikowanego (;P) obrazka jest inne, lecz nic lepszego nie znalazłam :)

Gość ej co z wami kurde
wyszłam na jakas popierdoloną teraz ;:? nie chciałam z wiary szydzić tylko wiecie z taiej mentalności katoli religia a wiara to nie to samo!!!!!

Gość kjoikjik
tan trzeci od lewej na dole to OJCIEC RYDZYK poznaje go to on

Gość lucyferowaaa
a powiedz nam jaki jest jego brat ? katolik co to co niedziela na kacu do koscioła biega jak u niego z wiarą?

Gość ej co z wami kurde
fajnie i całe dobre zdanie brata mojego faceta o mnie prysło :(

Gość ej co z wami kurde
nie nie biega co niedziela do koscioła, jest wierzacy ale bez przesady, sama wierząca jestem...widac ze ma poczucie humoru ale nie wiem jak to interpretowac co napisał

Gość lucyferowaaa
ja bym miała w dupie jego zdanie widac ze za bardzo nie darzy cie sympatia i teraz miał okazje dac ci to do zrozumienia ,przynajmniej wiesz na czym stoisz palant i tyle a ten obrazek biega po necie i nic w nim nie jest obrazliwego sama prawda ale katolików to ubodzie bo jak niby na nich takich dobrodusznych

Gość ej co z wami kurde
wiesz raczej darzył mnie jakas sympatia bo nawet do mojego faceta pisał, ze czesciej musimy sie spotykać itd.....masakra

Gość biro
http://dzieckonmp.wordpress.com/2010/08/27/po ruszajaca-wizja-26-sierpnia-2010-nmp-czestochowskiej/ opamiatajmy sie poki czas. oredzie Maryjne z dn 26.08.2010 odnosnie obecnej sytuacji w polsce. polacy nie mieli odwagi bronic kzyza to sama nasza krolowa nas ostrzega. nawrocmy sie. te katastrofy sami na siebie sprowadzamy naszymi grzechami

Bez urazy, ale chyba bardzo dziecinna jesteś. Wklejasz obrazki, których idei do końca nie rozumiesz i nie masz na tyle ikry,żeby bronić swoich poglądów ( o ile masz już ukształtowane poglądy w tej kwestii). Tobie jest głupio po jego komentarzu?? No właśnie to jest istota wiary,że odrzuca rozum, czy to jest powód do chluby?? Nie sądzę, a ludzie wierzący tak lubią to podkreslać, to raz. Dwa, mimo że uzywaja argumentu: "wiara i już" to czasem w dyskusjach usiłują nadać wierze jakieś elementy racjonalne, czego dowodzi właśnie ten rysunek, tylko drobny szkopuł-nie udowadnia się, że coś nie istnieje ( to bez sensu) tylko, że istnieje! Wiecej asertywności życzę, na razie!

Gość ej co z wami kurde
i co moge odpisac na tai koment??????/

Gość art123
odpisz to podejście po najmniejszej linii oporu- nie widzisz ale musisz uwierzyć- napisz mu ze idąc tym tropem można założyć,że króliki jak nikt nie widzi srają kapustą , dlatego czasem można je spotkać na polu.Jak czegoś kurwa nie możesz udowodnić to tego nie ma. proste.Empiryzm to inna bajka.