Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AnnS

Tatus przy porodzie

Polecane posty

Gość Taka_biedronka
A ródźcie sobie jak chcecie: z mężem, bez męża, wśród znajomych. I tak to nie zmieni faktu ze tym swojego UKOCHANEGO przy sobie nie zatrzymacie tylko dlatego ze zobaczy jak się wysilałyście nad urodzeniem JEGO potomka. Na tym miłość nie polega.... i jeszcze jedno jeśli ktoś myśli ze jestem starą opuszczoną zgorzkniałą matką i żoną to jest zwyczajnie w błędzie... :P Niejedna z was jeszcze się zawiedzie na tym kochającym tatusiu, mężusiu dzielenie trzymającym za rękę podczas porodu i ocierającym ukradkiem łezki. Bo bycie dobrym ojcem i mężem to nie tylko trzymanie za rękę podczas porodu. To tyle. WIĘCEJ TU NIE ZAGLĄDAM.

Gość mama wiki..
OJ TAK............A TA CO TAKA ZDRUZGOTANA????????????

Uch! Ale bluzgnęła żółcią i jadem! :-D Widać, że zalegało to w niej od lat.

Hej dziewczyny. Ja również "planuję" poród w obecności męża choć mam na to jeszcze kilka miesięcy. Mnie mąż przyda się zwłaszcza dlatego że obawiam się że w tym całym cierpieniu bez niego czułabym się samotna wśród obcych i tego szpitalnego wnętrza i tylko dlatego zdecydowałam że będzie przy mnie, mąż natomiast robi to dla mnie i powiedział że tak należy postąpić i już ale skrycie wiem że najchętniej ze strachu zostałby w domciu i wolałby czekać w napięciu niż być na miejscu dlatego nie wiem czy nie zmienię zdania i nie oświadczę mu że może lepiej żeby został na korytarzu lub w domu żeby nie czuć że go do czegoś przymusiłam ...sama nie wiem co zrobić..z jednej strony potrzebuję jego obecności a z drugiej strony znam swojego męża i wiem że nawet drastyczne sceny filmowe w telewizji go denerwują i nie należy do tych którzy są mocni na widok czyjegoś cierpienia. Wiem że wspólny poród buduje fantastyczną więź między małżonkami i ich dzieckiem i facet nareszcie ma okazję pouczestniczyć namacalnie w pojawieniu się dziecka bo najpierw była ciąża która fizycznie go nie tyczyła więc poród byłby okazją do pewnego emocjonalnego zbliżenia się do własnego dziecka jeszcze zanim trafi do domku , myślę że to cenne przeżycie ale wiem też że nic na siłę nie wolno robić tak więc nie wie jak to się u nas potoczy.