Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takiesobiebajeczki

zwiazek z niemcem na odleglosc

Polecane posty

Gość takiesobiebajeczki

Witajcie Drogie Panie. Chciałam sie was poradzic w bardzo istotnej dla mnie sprawie. Otoz bylam w Niemczech przez kilka miesiecy i tam poznalam pewnego chlopaka, Niemca. Jestesmy w podobnym wieku, oboje studiujemy, generalnie mamy podobne plany na zycie (no moze on jest troche bardziej ambitny ode mnie i bardziej zalezy mu na pieniadzach). Powiedzial ze mnie kocha, przedstawil mnie rodzicom i przyjaciolom, duzo czasu spedzalismy razem - wlasciwie od poczatku naszej znajomosci do momentu kiedy musialam wrocic do Polski, czyli 3 miesiace. Teraz prowadzimy cos na ksztalt zwiazku na odleglosc, tzn. kontaktujemy sie mailowo i na skype, ale skype tylko 2-3 razy w tygodniu, mail prawie codziennie. Zastanawiam sie czy ten zwiazek ma jakies szanse, bo przez najblizszy rok ani ja ani on nie mozemy wyjechac za bardzo do innego kraju, plus ja nie znam niemieckiego wiec ciezko by mi bylo kiedykolwiek osiasc w niemczech. Kocham go, ale nie wiem co mam robic. Jak myslicie?

Moim zdaniem związemk na odległość jest w stanie przetwać tylko w jednym przypadku: gdy odległość jest mniejsza od długości.

Gość takiesobiebajeczki
czyli jeśli związek trwa 3 miesiące, a odległośc to 1000 km, to nie ma szans? ehh, mam nadzieje ze to nir tylko o takie kalkulacje chodzi