Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwionamama

Pomóżcie

Polecane posty

Gość zmartwionamama

Witam, Prosze bardzo poważnie potraktować to o czym piszę, jestem mama 7 miesecznego BArtusia, kocham go nad zycie, niestety od ponad 2 miesiecy nie spi w nocy jest marudny , wstaje do niego co 2 lub co 1,5 h :( wiem ze wiele mam tak ma, pewnie to przez zabki, ktorych i tak jeszcze nie ma. Chodzi o to ze za 2 tyg mam swój własny ślub, i tak sie boje tego ze masakra, mały jest na piersi. Moje pytanie brzmi czy ktos używal lub używa i zostało mu jeszcze chociaż ze 2 czopki Luminal ? zaplace . Prosze o pomoc. Dodam ze bylam dzis u pediatry ale on powiedzial ze mi nie przepisze tego bo mu sie nie chce cos wierzyc ze bartus taki nieznosny ( bo siedzial akurat grzecznie ) Prosze was zrozumcie mnie, to jest bardzo wyjatkowa sytuacja, jedna i jedyna. Prosze odezwijcie sie, podam gg narazie 1746648.

Gość hjhgugugu
Lecz się debilko ":o

Gość moze idz do innego lekarza
lub idz prywatnie A na co te czopki , bo ja nie znam ? Na uspokojenie ? Mozna to podawac dzieciom ? Ja zanm inne uspokajające VIBRUCOL N, tez uspokajające , homeopatyczne i dobre dla dzieci

Gość zmartwionamama
a ten vibrucol N to na recepte? a po nim dziecko spi ?

Kup viburcol-bez recepty koszt ok 25zl,sa ziołowe,luminalu nie dawaj!!! Mozesz tez kupic melisal-syrop homeopatyczny dla dzieci od 6m-ca(kolezanka podawała coreczce- pomogł)

Gość zmartwionamama
viburcol czy vibrucol N ? bo juz nie wiem :(

vibrucol N - bez recepty , mozesz tez kupic ten syrop homeopatyczny melisal , o którym pisała mamunia31 ( ja go nie znam , ale nie zaszkodzi kupic i podać )

viburcol compositum (Viburcol N) Podstawowe informacje Składniki:Belladonna D2 Chamomilla D1 Calcium carbonicum Hahnemanni D8 Plantago major D3 Dulcamara D4 Pulsatilla pratensis D2 Postać:czopki doodbytnicze Kategoria:Homeopatyczne Specjalności:Homeopatia Działanie:łagodzi rozdrażnienie Opis rozszerzony Wskazania: Lek stosowany jest u niemowląt i małych dzieci w stanach niepokoju przebiegających zarówno z gorączką, jak i bez gorączki. Preparat jest pomocny w przypadku bolesnego ząbkowania, kolek niemowlęcych, odczynów poszczepiennych, a także infekcji. Łagodzi rozdrażnienie i przywraca spokojny sen. Dawkowanie: Doodbytniczo, według zaleceń lekarza. TAGI: odczyn poszczepienny kolka gorączka ząbkowanie niepokój

Gość zmartwionamama
Dziekuje za porady ! Chodzi o to zeby maly noc przespał i zerby nie plakal w dzien tak strasznie :( Achhh mowie wam bardzo sie boje, ja nie moge zniesc jak on placze bo zaraz mi sie chce wyc razem z nim. Czy ktores z waszych dzieci przespaly noc po tym Viburcolu? czy dziecko bylo zauwazalnie spokojnijsze czy nie?

Gość zmartwionamama
a dlaczego nie podawać tego luminalu? Zreszta lekarz nie bardzo chcial mi go przepisac, powiedzial ze moglby za bardzo obciazyc organizm Bartka :(

Gość a na moje dzieci Viburcol
w ogole nie dzialal, wiec nie nastawiaj sie za bardzo :-P najpierw trzeba bylo brac slub, a potem brac sie za dzieci :-D a tak jak na glowie wszytsko postawione to masz wesolo hi hi...

Gość zmartwionamama
no wlasnie tak mysle, ze pewnie jak to ziolowe jest łagodne to Bartek bedzie sie z tego smiał, a ja sie wykoncze :( Nie dogaduj na temat slubu bo nie wiesz nic kobieto, robie tak jak chce i jak trzeba, prosze o pomoc a nie o ocenianie.

Gość emmaljunga to jest
zobacz sobie na co jest luminal: mysle ze faktycznie za mocny skoro na drgawki i napady padaczki. To ze dziecko placze jeszcze nie daje podstaw do uzycia takiego leku