Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joanna157

Higiena osobista nastolatków

Polecane posty

Gość joanna157

Witam. Chciałam się zapytać co mogę poradzić na brak higieny osobistej mojego syna. Ma on 16 lat, myje się raz w tygodniu, nie czyści uszu ani zębów. Żadne argumenty do niego nie przemawiają. Jestem bezsilna. Bardzo proszę o jakieś rady.

Gość joanna157
Zanim mu sie spodoba to całkiem sie zapuści. wczoraj wieczorem musiałam mu siłą wydłubywac ser podnapletański :O

Gość chałwa waniliowa__
zapisz go do dentysty - przezyje terapie szokowa jak lekarz cos znajdzie i moze sie wystraszy. Moze Twoj maz z nim porozmawia i mlody bedzie brał z niego przykład

Gość moja drogaaaaaaaaaa
0 14 lat za późno się wzięłaś za wychowanie zdrowotne/higieniczne syna. Niemniej próbuj, gdyż w przeciwnym razie będziesz się wstydzić przed światem, a jedyną rozrywką będzie budka z piwem. Tu masz stronę internetową o korzyściach z prowadzenia zdrowego trybu życia, podsuń mu ją jak umie czytać. Myślę, że z wyganianiem do szkoły nie masz jeszcze kłopotów? Oto link do strony: www.vademecum.zdrowia.prv.pl tu koniecznie poleć mu temat "Bakterie chorobotwórcze a higiena somatyczna" , "4 warunki determinujące zdrowie", oraz "Karta biegowa ucznia", może jak zajmie się sportem rekreacyjnym i się spoci, to sam zechce wejść pod prysznic. Wydrukuj mu z netu artykuł nt. Stulejki i daj do poczytania, może zrozumie, że lepiej myć prącie niż iść na operacyjne usunięcie ropiejącego napletka i być po części kaleką nie wspominając o bólu.

Gość inna rada
oddsaj go do POprawczaka, tam go nauczą dyscypliny, albo wyślij do szkoły z internatem.

Gość zdziwiona .
joanna157 Zanim mu sie spodoba to całkiem sie zapuści. wczoraj wieczorem musiałam mu siłą wydłubywac ser podnapletański @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ I on se dał wyciągnąć penisa, śiągnąć napletek i wyczyścić śmierdzącą mastkę podnapletkową zwaną potocznie serkiem. Toż to ciota nie chłopak, fuj.

Gość zdziwiona .
A może Ty z nim współżyjesz skoro w tak intymnych relacjach jesteście? No, ale seks raczej oczyszcza rowek okołożołądziowy z mastki, więc brakiem wychowania dorobiłaś się poprostu niechluja.