Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama co pyta się Was

Serki -Jogurty dla Niemowlaka

Polecane posty

Witam jestem Mamą 10-miesięczniaka , ostatnio kupiłam w sklepie taki deserek Nestle śmietankowo-waniliowy bardzo mu smakował ,jednak teraz nigdzie nie mogę go dostać i jego cena też nie jest niska:O Czy wy Mamusie stosujecie tansze zamienniki ,tak mysle może danonki? czy jogurt danone biszkoptowy? albo serek Danio? tylko niewiem czy moge już mu podać ?

Gość sdddsewfwe
To nie są żadne zamienniki:o Te jogurciki nestle są dostosowane do wieku dziecka i przecież nie zamienisz tego na Danio:o

Ja swojemu podawałam danonki,bakusie,serki danio a nawet inne serki waniliowe i teraz też podaję 1 września kończy rok

mojemu od zawsze najbardziej smakowal waniliowy najtanszy marki tesco, ewent te z biedronki lub lidla te puszyste :)

Czyli można niemowlakowi podac już takie rzeczy?Czy lepiej nie? bo już niewiem?

Gość dzisiaj na pommmaranczowo
jasne ze mozna, jesli nie ma uczulenia. Wybierz moze tylko takie z niska iloscia cukru

Gość Propaguje naturalnosc
Zajrzyjcie na etykietę DANIO..Jest tam konserwant rakotworczy..Nie wiem jaką trzeba byc matką,żeby taK NARAŻAĆ dziecko:( Smutne to:( Moja koleżanka podawala swojemu dziecko codziennie jeden serek DANIO..Lekarz w jej krwi stwierdzil kilka tysiecy wiecej komorek rakowych niz u doroslego czlowieka.Oznacza to,że jest narazona na wystepowanie raka w przyszlosci a ma dopiero 5lat. Zastanowcie sie jak karmicie dziecko.Wiem,ze w tych czasach nie da sie ominąć chemii,ale zeby swiadomie narażać dziecko..:-o niepojęte.

Gość w krajach skanawskich
gdy u nas danon wszedl na rynek jak w maslo ,tam nie zostal dopuszczony na rynek gdyz nie spelnial ich norm , wpis wyzej to poswiadcza, dlatego nie kupuje nic z tej firmy ;)

a jaki to rakotworczy konserwant?

Gość kjskajskajdkasd
Wy debilki już we wszystkim widzicie raka:o

Gość No pamietam,pamietam
Az polece do lodówki i sprawdze co danio ma w składzie

Gość kjskajskajdkasd
A rakotwórczym konserwantem to jest mózg i myślenie tych wariatek:o Sieją pierdoły.

Nie pamietam dokladnie,bo nie kupuję.Ale sprawdz na serkach typu DANIO i potem wpisz w google to zobaczysz. Ja mieszkam w belgii,niektore konserwanty,ktore sa dozwolone w Polsce tutaj są zakazane! Np nie moze byc tak,że dżemu w dżemie jest tylko 20 procent.w Polsce niestety tak jest. Te serki są dobre-fakt,ale w nadmiarze szkodzą.Lepiej podac jogurt naturalny i dodac do niego owoce.. Nie mówię Wam abyscie przestaly calkowicie je podawac,ale zmniejszcie ich ilosc.

do kjkfjsdk-Sprawdz na etykiecie a potem w internecie..Przeciez to kazdy wie.Taki sam skladnik zawierają chipsy,ogólnie to co zakazane. Nie obrażaj mnie dzieciaku,Twoja sprawa czy zalezy Ci na zyciu i zdrowiu dziecka.Ja tylko napisałam swoje zdanie i przekazałam Wam swoją wiedzę,ale potrafię sie zachować i mam swoj poziom a do twojego nie mam zamiaru sie znizac i nie bede cie obrazac.

Ale musi byc napisane,jak dobrze pamietam to chyba e150.. Boze,przeciez tego ucza nawet w podstawowce..Moje dziecko ostatnio mialo taka prace domowa,ze musialo opisac rozne konserwanty szkodzace zdrowiu i ktore sa w naszym pozywieniu

zadnego E nie ma w składzie... powaznie

w krajach skanawskich "gdy u nas danon wszedl na rynek jak w maslo ,tam nie zostal dopuszczony na rynek gdyz nie spelnial ich norm , wpis wyzej to poswiadcza, dlatego nie kupuje nic z tej firmy " No wlasnie! U nas tez go nie dopuscili do obiegu.Moje dziecko je go dwa razy w roku jak jestesmy w Polsce;)

Bo e zakryli pod nazwa jakiegos skladnika.Zaraz sprawdze w necie..Jeszcze jak bylam zima w PL to widzialam.I raz kupilam chyba serek DAREK to byl e-iles tam

E-1422 czyli acetylowany adypinian diskrobiowy - znany bardziej pod nazwą "skrobia modyfikowana"??? czy coś innego?

ej to chyba nie to..

boze, jak czytam takie wymadrzania sie pseudo-inbtelektualistek to mnie na wymity zbiera :O e-iles tam... no coz za okreslenie... a wiecie ze wit. C tez ma swoj 'numer e'?

i to ty podajesz niepelne informace, wiec to tobie wypada sprawdzic w googlach co i jak, jesli juz nie mozesz inaczej. Njalpeiej wypisywac niescisle pierdoly a potem rzucic haslo 'poszukaj w google'

A wiesz,że na E są różne tabele?:-o Odezwała się ta co wię wypowiadać potrafi:-o

to co, znizasz sie do mojego poziomu :P

Gość bele de jour
ech ja sie zgadzam, ty powinnas najpierw sprawdzic co to za skladnik a nie siejesz zamet. zaczynasz sie wymadrzac ale nie potrafisz udowodnic tego co piszesz

Konserwanty rakotwórcze: E 210 - E 219 (kwas benzoesowy i jego związki) napoje gazowane, majonezy, sałatki, marynaty, konserwy owocowe i warzywne. E 239 różne produkty E 249 - E 252 wędliny, sery podpuszczkowe i topione Barwniki zabronione: E 103, E 105, E 111, E 121, E 125, E 126, E 130, E 152, E 161g, E 180, E 181. Barwniki rakotwórcze: E 131 drażetki; kolor niebieski, E 132 drażetki cukiernicze; kolor niebieski E 142 słodycze; kolor zielony Barwniki niebezpieczne: barwnik występowanie skutki dla organizmu kolor E 102 napoje w proszku, esencje owocowe, sztuczny miód, musztarda wysypki, nerwowość, problemy z oddychaniem żółty E 110 marmolady, żele, gumy do żucia, powłoki tabletek wysypki i bóle głowy żółty E 123 Różne produkty spożywcze wysypki czerwony E 124 Wędzone ryby, cukierki pudrowe o smaku owocowym, budynie kłopoty z oddychaniem czerwony E 127 Owoce kandyzowane, wiśnie koktajlowe światłowstręt, hamuje wzrost, zwiększa wyst. chorób tarczycy czerwony Barwniki podejrzane: E 122 dżemy, marmolady, budynie, lody, napoje, polewy; k. czerwony E 141 groszek konserwowy; kolor zielony E 151 tanie odmiany kawioru, galaretki, wyroby żelowe; kolor czarny Konserwanty (E 200 ...) Są to związki chemiczne, zapobiegające psuciu się żywności lub opóźniające ten proces. Większość konserwantów działa na drożdże i pleśnie, a tylko niektóre (E 210 E 215) chronią przed bakteriami. Często istnieje więc konieczność zastosowania jednorazowo więcej niż jednego środka konserwującego. Najczęściej stosowanymi konserwantami są azotany i siarczany oraz inne związki siarki. Konserwanty zabronione: E 222, E 223, E 224, E 232, E 234, E 241

Nie sieje zametu,szukam w necie etykiety danio

no to co z powyzszej listy wystepuje w danio?

wasze "e" mam w nosie, a co do tematu: nie wierze w jogurty niemowlęce, są bez pro- i prebiotyków, mają wyjątkowo długi termin przydatności i można je trzyma w ciepłym... niefajne! Ja daję zwykły jogurt naturalny i dorzucam owoce, albo czasem też Bakusia dam lub takie małe serki homogenizowane tesco. Albo zwykły twarożek z jogurtem i owocami mocno ubity

Gość bele de jour
:o teraz tos udowodnila swoja watpliwa inteligencje:o heh i generalnie to nic nie powinnismy podawac dzieciom bo wszystko ma cos co szkodzi