Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama igorka

Czy taki kombinezon pasuje na chrzest?

Polecane posty

Gość mama igorka

Witam, Chrzest naszego synka będzie najprawdopodobniej w grudniu, zastanawiam się w co go ubrać do kościoła? Znalazłam taki kombinezon i możnaby go później wykorzystac do chodzenia na codzień, jak myślicie będzie się nadawał? A może poradzicie mi jakieś inne rozwiązanie? http://allegro.pl/kombinezon-z-misiem-6-9-m-ladybird-i1200943167.html

Gość bzzzydula
chyba żartujesz :o

ludzie wyluzujcie trochę! przecież ten kombinezon może w kościele zdjąć i po problemie. Po co wydawać jednorazowo pieniądze na np. kombinezon z satyny? dziecko ubierze do chrztu elegancko a kombinezon jest potrzebny tylko na drogo do i z kościoła

Gość w kosciele jest ziiiiimno
wiec na pewno nie sciagniesz calkiem bo dziecko przepizga lepiej caly bialy kup bez jakis miskow i bedzie pasowal

Gość bluzka w krowe
pewnie ze pasuje, w czym problem co ksiedzu to roznice robi w czym dziecko chrzci?????? ludziieeeee wyluzujcie troche

Gość bluzka w krowe
najlepsze sa te wsiowe pannice co to dziecko w satyne od stop do glow by ubraly, koniecznie wykonczona koronka:D:D:D:D:D

oczywiscie ze moze byc:) a co do zdejmowania w kosciele... moja corka miala chrzest dzien przed wigilia, w kosciele bylo tak zimno ze masakra, nie wyobrazam sobie ze mialabym jej zdjac kombinezon...

Myślę że bez sensu kupować coś na jeden raz a ten kombinezon można rozpiąć i wcale nie będzie widać misia. Ogólnie ok

Myślę że bez sensu kupować coś na jeden raz a ten kombinezon można rozpiąć i wcale nie będzie widać misia. Ogólnie ok

a ja tam uwazam ze jest fajny . grudzien to zimny miesiac , nawet w kosciele moga byc jakies przeciagi itd . zreszta to nie rewia mody tylko sakrament , wiec nawet jesli bylby to kolorowy kombinezon to co... ja malego chrzcilam w marcu i mial tam kupiony od chrzestnej komplecik za ponad stowe i co?? raz ubrany!! szkoda kasy , kup najwyzej cos ladnego zeby w domu ladnie wygladal - to jego swieto - i wystarczy

Gość +48782
co zaroznica w czym dziecko podasz do chrztu przeciez bialy a misia zaslonisz i tak sztaka a ksiedzu roznicy nie robi jak dzieko wyglada wyglad jest dla ludzi bo co ludzie powiedza

nie napisałam że ma go ściągać na całą msze... może go wcale nie ściągać. Też problem a jak ma wątpliwości to niech kupi biały kombinezon albo kremowy bez nadruków, ale normalny w którym dziecko całą zimę prześmiga :-)

Gość bluzka w krowe
Catie tak cie ten mis w oczy kole????????????????????????

bluzka w krowe-----> mi on w ogóle nie przeszkadza :-D :-D nie miałabym żadnych obiekcji żeby swoje dziecko w ten kombinezon ubrać do kościoła :-D

Gość bluzka w krowe
:)

Gość kombinezon śliczny
ja moje dziecko chrzciłam w grudniu w pomarańczowym kombinezonie, bo akurat taki miałam dla niego na zimę kupiony. Uważam, ż kolor ciuszka nie ma znaczenia, a szkoda mi bylo wydawać pieniądze na kolejny kombinezon. Jak się nałożyło szatkę to niewiele było widać.

Gość kombinezon śliczny
i niczego w kościele nie zdejmowałam bo to nie rewia mody tylko chrzest a dziecko to niemowlak. Pod spodem miał normlane śpioszki i kaftanik tylko, ze nowy mu kupiłam, zeby nie było sciuchrane, ale też nie białe tylko kolorowe. Bez przesady z tym strojeniem na chrzest jakby to było wesele.

kombinezon śliczny :) oczywiście że może być do chrztu nie przesadzajmy :/ ważne by dziecku było ciepło i wygodnie osobiście bym w życiu nie kupiła kombinezonu na jedno wyjście :/ a ten jest biały i śliczny więc bez problemu i jak to już wyżej napisał ktoś księdzu jest wszystko jedno w czym dziecko do chrztu podacie ważne by była świeca i biała szatka a reszta to tylko dodatek :)

ja bym z innego powodu tego kombinezonu nie kupiła :D:D:D w tej chwili ma taką cenę że jak za używany to poprostu drogo :) w tej cenie to nowy już kupisz :)

Gość bluzka w krowe
cena faktycznie troche nie teges :O

Gość fantazyjna_trojka
Fajny ten kombinezon i faktycznie trochę odchodzi już moda w strojenie dzieci w satyny i koronki. U nas chrzest był taki masowy, na jednej mszy bylo prawie 20 niemowlakow i powiem Wam, że kombinezony mialy w kolorach i bialych i niebieskich i nawet rozowych. Jak ktos wyzej wspomnial, ksiadz ma wylane na to w czym jest dziecko. Wazniejsza jest sama ceremonia.

Gość mama igorka
dziękuje za wszystkie opinie akurat ja go nie licytuje na tej aukcji, mam już taki sam w domu i sie zastanawiam czy pasuje do kościoła (chodzi o tego misia) bo kombinezon jest biały, a tak jak już pisałam wcześniej nie chce wydawać kasy na nowy całkowicie biały (bo bez kombinezonu w grudniu nie wyobrażam sobie zanieść dziecka na ponad godzinę), widziałam jeszcze takie beciki białe w których trzyma sie malucha, co o tym sądzicie?

Gość bluzka w krowe
a ile dziecko bedzie mialo w dniu chrztu? takie beciki to dobre dla takich tycich dzieciaczkow, gora 3-4 miesiecznych sam kombinezon bedzie ok, dasz na to szatke i bedzie git :) pozdrooo:)

Gość mama igorka

Gość to jak chcesz 3m dziecko
ubrac w kombinezon taki duzy jak licytujesz??

jak mam być szczera to zdecydowanie bardziej podoba mi się ten kombinezon niż te beciki :)

najpierw poczekaj aż dziecko się urodzi,teraz najważniejsze jest to żeby poród był ok i dzidzia zdrowa.A Ty sie już zastanawiasz co dziecku na chrzest ubrać. A swoja drogą kombinezon ok:)

Gość mama mądra mama
Moje dziecko było chrzczone w zimie i miało ubrane beżowe spodenki i brązowa kurtkę.. i jakoś ksiądz je ochrzcił :D co za różnica w czym? ważne żeby dziecku było ciepło.

Gość no pewnie ze tak!
cos ci powiem, ja chrzcilam w brazowym :P po prostu dziecko bylo rozpiete lekko i spod spodu wystawala biala bawlniana koszulka i mialo biala bawelniana czapke na glowie. Na prawde nikt sie nie przejol, bo ie ma czym. Ja mialam taki zwykly z h&mu za rozsadna kase http://files.hm.com/media/products/865/ML865_1147_165R_76700.jpg :)