Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kalamburr

Czemu wielu Polakow/Polek odradza zwiazki z obcokrajowcami

Polecane posty

Gość Kalamburr

Czesto slysze ze jestem glupia ze bede zalowac tego . Kto ma podobnie ???

eee..a obchodzą opinie innych? :) to ja decyduję o swoim życiu, na obcokrajowcu można przejechac się dokładnie tak samo jak na Polaku/ Polce..i co prawda nigdy jeszcze nie słyszałam złego komentarza na temat mojego związku z moim chłopakiem (zawsze wszyscy powtarzają że do siebie pasujemy i życzą szczęścia, nawet Polacy! :) ) ale ogólnie po co przejmować się zdanie innych, słuchać bezużytecznych rad? to że komuś z obcokrajowcem nie wyszło, nie znaczy że komuś innemu tez sie nie uda, po prostu

Gość mkjkjkjl
bo sami nie byli w takich zwiazkach, sugeruja sie tym co powiedziala znajoma znajomej.itp..ja tam nie zaluje swojego 6 letniego zwiazku z Albanczkiem;]

Gość kopko
mysle, ze to dotyczy bardziej poszczegolnych narodowosci i wyznawcow innych religii niz samego faktu bycia obcokrajowcem.

Gość rrezrzre
ja jestem z obcokrajowcem,nie jest to zaden arab,pakol czarnuch itp.,bylam w zwiazku z Polakiem i raczej nigdy juz nie bede,moj obecny partner jest najlepszy ,pochodzi z za wschodniej granicy,to tyle

Gość hsbc
bo wielu Polakow/Polek to rasisci i dlatego odradzaja przkladem sa dyskusje o obcokrajowcach czyli cpapatych i murzynach a nawet co niektorym chinczycy przeszkadzaja

Gość a w doopie z takim zyciem
a ja z polakiem sie zwiazalam i tez zaluje.Gdyby nie to,ze jest ojcem mojego ukochanego synka to smialo moglabym powiedziec,ze zaluje,ze go wogole spotkalam:P

Gość pszczolka majaaa
a ja sie z obcokrajowcem zwiazalam, i tez mam synka, i mam ochote go kapnac w doope, i chyba wkrotce to zrobie....

Gość Miss Cole
Jest cos w tym stadzie :D to prawda, a poza tym rasizm. Bo chyba inne opinie sa jak ktos sie zwiaze z bialym, a inne jak z kolorowym.

bo to ciemnogrod..przyjezdzajac do UK na wstepie maja sie za kogos lepszego..''bo kolezanka kolezanki powiedziala jej '' itp itd...

Gość sasaa
nie odradzam ale bylam zwiazana z facetami z kilku krajow europejskich ( zadni arabi, murzyni etc ) teraz tez jestem i kurna ....czegos mi brakuje nie wiem moze to ze mna cos nie tak :o

Gość sasaa
to nie zalezy od narodowosci ale od szczescia widocznie mi go brakuje jak ktoras ma szczescie to bedzie szczesliwa z Arabem, Polakiem czy Francuzem

Gość * ma
kopko mysle, ze to dotyczy bardziej poszczegolnych narodowosci i wyznawcow innych religii niz samego faktu bycia obcokrajowcem. Dokladnie :classic_cool: Wszelkie uwagi i ostrzezenia w mediach dotycza zwiazkow z muzulmanami,wyznawcami islamu. Nie ma idealnych zwiazkow. Kazdy,bez wzgledu na narodowosc malzonkow,w ktoryms momencie przechodzi/ wczesniej czy pozniej / kryzys. Bedac w zwiazku z osoba z naszego kregu kulturowego i wyznania -znamy przyslugujace nam prawa .Mozemy liczyc na pomoc rodziny,znajomych i urzedow w razie problemow,ktore ew.skutkuja rozpadem zwiazku. Prawo w islamie ma szczegolny charakter, gdyz jest oparte na zrodle pochodzacym od Boga, jakim jest Koran ma zatem sankcje religijna. I tu zarty sie koncza. Zakochane,noszone na "rekach" dziewczyny godza sie na wyjazd do kraju ukochanego meza. A tam nagle okazuje sie,ze : - nie maja nic do powiedzenia,bo w domu rzadzi matka lubego, której on slucha w wielu sprawach, takze zawodowych. - musi zaspakajac potrzeby seksualne meza.Za odmowe maz ma prawo wymierzyc jej kare cielesna ! czyli nie owijajac w bawelne,jest to prawnie usankcjonowane katowanie zony ! - nie moze wychodzic sama,a w wielu przypadkach w ogole z domu - ma darzyc go szacunkiem,nawet jak jej powie,ze jest najgorszego sortu szmata. - jak uda jej sie uciec od niego przy pomocy wynajetych dedektywow to moze byc szczesliwa,jezeli uda jej sie zabrac tez dzieci ! -kobieta i dzieci stanowia wlasnosc meza - nie wolno jej wyjechac za granice bez jego zgody. i jeszcze duzo tych "praw" meza :P Moze warto poznac "ciemnoskorego" ukochanego od strony prawnej,bo milosc nie trwa wiecznie i mozna wpasc w niezle bagno :classic_cool:

Gość wszystko zalezy od szczescia
i tego kogo sie spotka. Zgadzam sie z postem powyzej. Pamietam jak czytalam historie Agnieszki Abbas, ktora zamordowal jej byly maz-partner. Krotko mowiac kobieta ta wyszla za niego za maz, mieli 4 dzieci,mieszkali w Polsce a gehenna zaczela sie po wyjezdzie do Pakistanu, dzieki pomocy polskiej ambasady uciekla do Polski z dziecmi. Niestety byly maz rowniez przebywal w Polsce ze wzgledu na prowadzone tutaj interesy. Ponizej link, przepraszam ze z "Faktu",ale to juz dosyc stara historia i innego nie znalazlam: http://www.fakt.pl/Kto-zamordowal-mame-4-dzieci-,artykuly,46812,1.html Znam historie kobiety, ktora po 28 latach szczesliwego malzenstwa z muzulmaninem (ale mieszkala w jego kraju) zostala...druga zona poniewaz dla niego jest juz nieco za stara. Nie miala zbyt duzego wyboru niestety, szczegolnie po tylu latach przebywania w obcym kraju, mogla wrocic do kraju ale sama, bez rodziny, dzieci :o Wiadomo ze nie wszyscy tacy sa - moja kolezanka jest szczesliwa zona Hindusa z wyzszej kasty, ktorego poznala kiedy przyjechal do Polski w interesach. Byla wtedy studentka. Wyjechali do UK bo on stamtad pochodzi. Mysle ze nie brakuje jej przyslowiowego "ptasiego mleka". Kiedy miala rodzic to przyjechala do Polski, wynajela apartament, oplacila lekarzy w szpitalu, cesarke na zyczenie (paniecznie bala sie porodu). Wrocila znow aby sie obronic, znow wynajecie mieszkania, opiekunki do dziecka, itd... On swiata poza nia nie widzi :)

odradzac zwiazek z obcokrajowcem mozna ze wzgledu takiego, ze w przyszlosci bedziesz szykanowana przez rodakow : "na pewno poleciala na kase", " na pewno zlapala go na dziecko", "na pewno teraz mysli, ze jest od innych lepsza". taki tego minus - innych nie mialam okazji zaobserwowac..

Gość Olguita
A ja rozwazam zwiazek z holendrem. Facet wydaje sie sympatyczny, pracujemy razem ponad rok. Tylko na szczescie w innych dzialach i nasza praca nie ma ze soba nic wspolnego. Inaczej na zwiazek/randkowanie bym sie nie zdecydowala. Nie znam go jeszcze zbyt dobrze, bylismy na dwoch randkach. Ale zastanawiam sie, czy jego kultura rozni sie az tak wiele od polskiej? Czy ktos z was moze jest z holendrem?

Gość mogę odpowiedzieć
Ja jestem z Holendrem

Gość Olguita
No i jak zwiazek? Czy jest duza roznica kuturowa? I jak z nim jest? (Z Holendrem)

Gość oijio
sa cholernie skapi

Gość Olguita
Serio? :/ A mili, sympatyczni, dobrzy itd?

Gość mogę odpowiedzieć
Kultura nie różni się znacznie. Związki młodszego pokolenia są oparte na większym partnerstwie niż w Polsce. Wydaje mi się, że mają dużo luźniejsze podejście do seksu i nikt się nie oburza, gdy kobieta ma partnerów na jedną noc. Faceci dzielą obowiązki w domu i jest to dla nich normalne. Poza tym Holendrzy z okolic Amsterdamu są niesamowicie pewni siebie :-)

Gość Olguita
Ja nie wiem skad jest moj. Jeszcze niewiele o nim wiem. Ale mlodsze pokolenie masz na mysli to wiek... 20? 30? Moj jest pod 40stke. Wydaje sie bardzo sympatyczny i jesli chodzi o prace domowe to jest bardzo zaradny. Jest wrecz chodzacym pedantem, w przeciwienstwie do mnie :) Wydaje sie byc bardzo troskliwy i opiekunczy...

Gość mogę odpowiedzieć
Nie są skąpi, lecz prawdą jest, że ostrożnie wydają pieniądze. Nauczeni, że każdy płaci za siebie. Jesteśmy w związku ok. 4 lat i jest naprawdę bardzo dobrze. Jest troskliwy, ciepły, cierpliwy :-) Tyle, że nie pochodzi z okolic Amsterdamu :-)

Gość mogę odpowiedzieć
My jesteśmy po 30, z tego, co widzę u jego rodziców jest jeszcze podobny podział ról jak w Polsce.

Gość Olguita
ja sie dlugo zastanawialam czy sie z nim wogole umowic bo jest ode mnie z pracy. I nie wiem czy dobrze robie, bo zawsze staralam sie bardzo rozgraniczac prace od zycia prywatnego. Ale on wydaje sie bardzo mily i slodki... I musze sie dowiedziec z jakiego jest miejsca z Holandii i ile ma lat, bo dokladnie nie wiem nawet tego :)

Gość truelie
nie popuszczaj tylko za szybko szpary, bo znowu wyjdzie jakie to polki latwe:O

Gość mogę odpowiedzieć
Oni są bardzo otwarci, np. wg mnie facet powinien zrobić pierwszy krok, według niego kobieta jeśli chce to nawet powinna :-) Jak wygląda ten Twój? Zauważyłam, że większość z niech jest wysoka, szczupła.

Gość mogę odpowiedzieć
Truelie: mój opowiadał mi trochę o Holenderkach. Wyobraź sobie, że o takiej łatwości jeszcze nie słyszałam. A jemu nawet nie przyszło na myśl, że coś z tym nie tak, bo przecież jeśli są mężczyźni (wolni), który sypiają na prawo i lewo, to dlaczego kobiety nie mogą?