Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kalamburr

Czemu wielu Polakow/Polek odradza zwiazki z obcokrajowcami

Polecane posty

Gość mogę odpowiedzieć
Poza tym pisze się: Polki (wielką literą). Szanujmy siebie :-)

Gość truelie
tylko, ze oni nie oceniaja swoich rodaczek tylko obcych. Holenderka pojdzie do lozka na I randce - ok, Polka - latwa

Gość mogę odpowiedzieć
Nigdy nie słyszałam takiej opinii o Polkach od nikogo za wyjątkiem Polaków :-o Sami rozpowszechniacie taką opinię.

Gość ja tam na mojego
Fina nie narzekam. jest kochany i dobry. roznic kulturowych nie odczuwam zadnych :)

Gość mogę odpowiedzieć
Poza tym oni nie oceniają Polek lub Holenderek, tylko kobiety jako kobiety. Poza tym, z tego co zauważyłam, jest wiele związków i małżeństw Polka-Holender.

Gość truelie
Naprawde nie slyszalas?? To jedz do Wloch. Wlosi nie przyjezdzaja masowo na weekendy do Polski, aby cokolwiek zwiedzac, tylko na tani seks (koszt=postawienie drinka, chociaz i bez tego sie obejdzei)

Gość Olguita
Moj nie jest wysoki , przynajmniej dla mnie. Ja mam 178 cm, przyuszczam ze on tyle samo. Szczuply jest. Bardzo jasna karnacja, czesto jest czerwony jak sie wstydzi :) A co do mnie to latwo nie ma bo podrywa mnie juz rok :) Przez pierwsze 8 miesiecy myslalam, ze jest po proostu mily, potem kolezanka otworzyla mi oczy i zobaczylam wszystko jasno i wyraznie :) Jak na razie zaliczone dwie randki

Gość mogę odpowiedzieć
Serio, nie słyszałam. Może to kwestia środowiska, w którym się obracam, tym bardziej, że mieszkam za granicą.

Gość trulie
holendrzy sa okropni z wygladu, takie wysokie bladziochy, fe:O

Gość truelie
no wiesz, raczej nikt nie powie w Polce w twarz "slyszalam, ze jestescie latwe, umowimy sie?":D

Gość mogę odpowiedzieć
Trulie: Niektórzy tak, niektórzy nie :-) Mój na szczęście nie ;-) Olguita: Mieszkasz w Polsce?

Gość Olguita
Nie, nie mieszkam w Polsce

Gość mogę odpowiedzieć
Piszesz: "no wiesz, raczej nikt nie powie w Polce w twarz "slyszalam, ze jestescie latwe, umowimy sie?"" a wcześniej: "naprawdę nie słyszałaś?" Jak nie kijem to pałką, co? :-D OK, to inaczej: nigdy nie słyszałam żadnych plotek wokół siebie, że Polki łatwe są, a pracuję w międzynarodowym środowisku. Zawsze przyznawałam się, ze jestem z Polski i nigdy nie było kąśliwych uwag, czy głupich uśmiechów itp.

Gość Olguita
ja tez nie mialam nigdy problemow z byciem Polka za granica. Moze i zdarza sie stwierdzenie, ze Polki sa latwe, ale szczerze powiedziawszy w Irlandii w ktorej mieszkam irlandki sa duzo latwiejsze :) A z polkami jest tak jak z wszystkimi kobietami - niektore sa latwe, inne nie. A irlandczycy sa zachwyceni polkami i nieraz szukaja sobie wlasnie nas bo uwazaja, ze jestesmy zaradne, pracowite itd. I to chyba jedyna opinia, ktora slyszalam o Polkach

Gość truelie
olguita, nie dziwie sie, ze wola polki od irlandek. Polka jest zazwyczaj szczupla, ladna, zadbana, do tego ugotuje,upiecze, upierze, a Irlandka wyglada jak walen, a na obiad robi pizze z pudelka (tj. wklada do mikrofali):D

ale co to znaczy "latwe"? ze maja wiekszy poped seksualny i nie sa ozieble? kto ma ochote sie seksic to prosze bardzo, zreszta nie sadze zeby libido naszych rodaczek odstawalo jakos od kobiet innych nacji. kto sie czuje latwy to niech jest sobie latwy, kto uwaza, ze pojscie do lozka na pierwszej randce jest be to niech tego nie robi, a reszta zaspokaja swoje potrzeby i sie dobrze bawi. a ze wlosi przyjezdzaja na seks do polski (pierwsze slysze) to widocznie nasze dziewczyny sa ladniejsze od wloskich - bo sa. i chwala im za to ze to nie my musimy do wloch jezdzic zeby jakiegos wlocha zaliczyc hehe.

Gość mogę odpowiedzieć
:-) Przychylam się do zdania, że wśród Polek znajdziesz "łatwą" i szanującą się, ale to w gruncie rzeczy zależy od zasad, którymi się kierujesz w życiu. Nie podoba mi się to ciągłe wylewanie pomyj na Polki przez Polaków i zakładanie, że jak spotkało się jedną Polkę sypiającą z całym miastem, to to już norma :-o

Gość Olguita
Angielki podobno nie lepsze :) A obcokrajowcy leca na polki bo ladne i zadbane, a opinie tworza zazdrosne walenie :)

Gość mogę odpowiedzieć
zdesperowana: popęd niewiele ma wspólnego z sypianiem z kim popadnie :-) Można mieć duży popęd i filtrować partnerów, a nie "szaleć", ale kto jak lubi :-)

Gość Olguita
To prawda, ze opinie sa niesprawiedliwe. Ale przed chwila i ja wyrazilam niesprawiedliwa opinie o irlandkach, bo moze czesc z nich jest jest gruba, zaniedbana i latwa ale nie jest to norma. No i wlasnie w taki sposob tworza sie opinie o innych. Tak samo stworzyly sie opinie o nas...

Gość mogę odpowiedzieć
Ja słyszałam od Anglików opinię, że Polki są za chude i wyglądają jak anorektyczki :-D

niestety ale kobiety nazywane sa latwymi bo np ida z facetem do lozka na pierwszej randce. ile znasz takich dziewczyn ktore sypiaja z kim popadnie? to tylko jakis margines o ktorym sie slyszy, a tak naprawde to nikt osobiscie nie zna..

Gość Olguita
No to co z tymi holendrami, dac mu szanse czy nie? ;) Oczywiscie wiem, ze nikt mi na to nie odpowie i sama sie musze z tym pomeczyc ale z tego co widze to chyba pozytywne opinie padaja wiec moze sie umowie na trzecia randke :)

Gość no takaaa
bylam w Londynie 5 dni i tyle otylych kobiet/dziewczyn nie widzialam w zadnym innym europejskim kraju :o wiec sie nie dziwie, ze dla nich Polki sa anorektyczkami :classic_cool:

Gość mogę odpowiedzieć
Umów się i zobaczysz :-) Nie spiesz się i nic na siłę :-) Powodzenia 🌻

Gość no takaaa
umowi sie z tym holendrem a czemu nie ja wlasnie koncze zwiazek z belgiem :o kutfa za pare dni tam wracam i nie wiem czy jeszcze cos z tego bedzie

Gość mogę odpowiedzieć
Zdesperowana: to dlatego, że dość spora część Angielek ma naprawdę sporą nadwagę. Oni pewnie myślą, że to normalne :-D