Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość internetoholiczka

jestem uzależniona od internetu, potrzebuję pomocy

Polecane posty

Gość internetoholiczka

do tej pory jakoś nie zwracałam na to uwagi, ale teraz widze, że ze mną coraz gorzej :O ograniczyłam do minimum wychodzenie z domu, na spotkania ze znajomymi nie mam ochoty... bo i po co, skoro w wirtualnym świecie mam wirtualnych przyjaciół na różnych forach. Kiedyś kochałam książki, teraz w ogóle nie czytam, bo wolę siedzieć na necie. Wstaje rano i pierwsza rzecz jaką robie, to włączenie laptopa. I siedze w internecie do później nocy. Teraz są wakacje, aż się boję co bedzie jak wróce na studia. Już ostatnio rok nieźle zawalałam przez internet. Nie wiem co robić. Czy są może organizowane jakieś grupowe spotkania dla uzaleznionych od internetu, coś w stylu AA ? Czy raczej zostaje psychoterapia indywidualna (na która szczerze mówiąc nie mam kasy)? Internet rujnuje mi powoli życie :( a nie potrafię po prostu przestać z niego korzystać... Jak gdzieś wyjeżdzam, to jak nie mam dostępu do neta, to źle się czuję, jestem niespokojna i zdenerwowana :( potrzebuję pomocy :(

Znam to... Trzeba po prostu przezwyciężyć to... Rozumiem cie doskonale:) Zróbmy tak: o godzinie 17 40 wyłączmy komputer i pójdziemy coś zjesc, np jabłko, co ty na to?

Gość internetoholiczka
ja nie potrafię się przemóc :( tzn wyłącze komputer, ale co z tego, skoro po pół godzinie znowu go włączę :(

Gość silna wola aaa
albo poszukaj w swoim mieście poradni zdrowia psychicznego i się przejdź