Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Carna_Carmaniola

Jaka kwota za narysowany portret?

Polecane posty

Rysuję ołówkiem portrety ze zdjęć i zastanawiam się na jaką kwotę je wycenić? Nigdy nie rysowałam za pieniądze. Ale teraz proszą mnie o to obcy ludzie. Ile byście mogli dać za taki portrecik?

Gość LoveTheWayYouLie
Jak ładne to 20zł Jak brzydkie to 300zł wszak to sztuka a sztuka dobra podoba się niewielu :D

Gość rozkręcony paweł
Na bank jest świetna.

ja wyceniam tak...jak portret bez włosów to 300 ja z włosami to około 350 albo i więcej jeśli są dłuższe...

Myślę, że niezła. Rysuję od kilku lat, tak dla przyjemności. Moje prace wiszą u niektórym na ścianach. Rysuję też projekty tatuaży. Może być na A4 albo dwie osoby na A3

Gość rozkręcony paweł
Dobra sztuka broni się sama, podług praw ekonomii robisz za 5zł jak nie możesz się opędzić od klientów to za 10zł itp itp aż do kwoty przy której klient negocjuje :)

Auroton A nie za dużo trochę? Mnie narysowanie kogoś zajmuje od godziny do czterech godzin. Zależy od dnia, zdjęcia i postaci. Ale myślę że to przesada:) Rysuję ołówkiem lub węglem.

Gość rozkręcony paweł
to taki przykład jest :D

węglem czy ołówkiem a może pastelami. Format jaki? Prosze konkretnie to podpowiem..>:)

ja nie robie byle jakich portretów...ja portret robie czasem nawet cały dzień...albo dwa za to modele nie wytrzymuja tak dlugo stac i dawaja foto

Nie jestem po ASP oczywiście:)! Nie rysuję na żywca, tylko ze zdjęć. Bardzo lekko mi to przychodzi, więc nie siedze nad tym bóg wie ile. Jak narysowałam sąsiadce jej córkę to się rozpłakała z radości. Nie są to jakieś arcydzieła tylko prace rysowane lekką ręką.

No mi wlasnie jest smutno. Bo laski pewnie nie maja pracy wiec "sprzedaja sie" jak najtaniej, byleby ktos kupil. Pozniej ludzie nie cenia pracy artysty, bez problemu wydadza 50zl na piwo/drinka ale nie na portret. Jak tak patrze na te rysunki, to mi sie nie chce samej siebie rysowac :) moze tez kiedys sobie zamowie portret ...