Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nat4

Zasiłek rodzinny

Polecane posty

Koleżanka mówiła,że wychowawcze nie dolicza się jako dochód na zasiłek rodzinny.A staż z urzędu pracy?mam staż od kwietnia i zaniosłam do urzędu zaświadczenie o zarobkach.Stwierdzili,że jeśli przekroczy te 504 zł.na osobę to już nie dostanę rodzinnego.Ale na konto nadal spływały pieniądze.Licząc staż 860zł.+wypłata męża 1050 zł.dzielić na 3 osoby to przekracza.Nie wiem teraz czy się starać o te rodzinne czy nie.Bo teraz jest sezon.

Gość martucha1979
Jeżeli dobrze zrozumiałam to na stazu jesteś od kwietnia 2010 roku a dochody do rodzinnego dajesz za 2009 rok .Musisz wziąść zaświadczenie z urzędu skarbowego za 2009 rok jak jest z wychowawczym to nie wiem.Pozdrawiam

Gość u mnie w miescie brali dochody
za 2008 r i ja mialam wtedy stazowe ktore wyzerowali tylko musialam przyniesc pit do nich i zasw o dochodach tez z us.oni jakos to inaczejj licza, babka mi pokazywala ale nie powiem ci dokladnie bo nie pamietam. najlepiej jak pojdziesz spytac o wsyztsko to ci dokladnie wytlumacza.

,,u mnie w mieście..."to znaczy,że miałaś staż i ci go nie policzyli w urzędzie skarbowym??ja nie wiem,chyba jutro zadzwonię do urzędu.Tylko onizawzse takie problemy robią przez telefon

policzyli normalnie w us, rozliczalam sie z tych dochodow ktore mialam za 2008 r. ale mowie o czyms innym-razem z dodatkowym 1000"becikowego" bierze sie zasilek rodzinny jesli dochody nie przekraczaja 504zl na osobe. nie wiem za ktory rok teraz biora u ciebie dochody ale u mnie brali teraz dochody za 2008 r.i ja mialam wtedy dochodu cos ok 700zl bo tylko miesiac bylam na stazu w 2008r. i babka mi wytlumaczyla ze dochody partnera biora normalnie pod uwage a moje dochody czyl;i stazowe z 2008r zeruja-ale nie wiem czemu, jakos tak to licza, i dzieki temu zakwalifikowalismy sie do rodzinnego. nie wiem czy wiesz o co mi chodzi? a zaswiadczenie o dochodach musialam normalnie z us wziac dla mopsu bo w koncu te dochody byly i rozliczalam sie z nich.

aha i tak czy siak musisz zlozyc w mopsie azem z innymi dochodami takze swoje zasw o dochodach za rok ktory oni biora pod uwage, ale tak jak mowie oni jakos to zeruja. mi chyba wyzerowali dlatego bo w 2010 nie mam dochodow bo nie pracowalam. powiedz mi za jaki rok oni chca w mopsie zasw o dochodach? 2008 czy 2009? i powiedz mi kiedy mialas ten staz i czy nadal go masz.

Gość powiem tylko tyle
Te 504 dochodu na rodzinę to naprawdę niezły żart jakie państwo zgotowało przeciętnemu podatnikowi. Żeby jeszcze to rodzinne można było na coś konkretnego przeznaczyć. . :-(

Gość powiem tylko tyle
sorki - na osobę

Cciałam tylko dodać,że się dowiedziałam,że dolicza się staż do dochodów.Niestety,jestem za bogata,żeby dostać te marne 68zł.