Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bjzxb zb Z

8 miesieczne dziecko

Polecane posty

Gość gość
Witam jestem mama dwójki dzieci zadnemu z nich nie podawałam słoiczkow tylko sama gotuje dzieci zdrowe silne.Mały ma teraz osiem i pół miesiaca i je duzo rosołe chlebek daje mu nawet kiełbaski do gotowania z kurczakiem i cielecinka je az mu sie uszy trzesą same mleko i kaszka nie wystarcza mleko traktuje jako dodatek .nie trzymam sie zasady ze rosołek dopiero po roku bzdura

Gość gość
ja mam 9 miesieczne je zupki sama gotuje rzadko sloiczkowe bo nie przepada ale za to je chetnie deserki ze sloika tak z owocow je tylko jablko i brzoskwinke kaszke manne kisiel robie ze soku natomiast budyn z torebki nie cuduje z tym zoltkiem je makarony jogurty ziemniaki z rybka chleb z maselkiem czasem wlasnie z zotlym serem pije mleko krowie od 6 miesiaca wprowadzalam stopniowo od 8 miesiaca je cale jajko tez wprowadzalam stopniowo lubi tez kiwi ciastka waelki biszkopty lubi jajecznice pije soki lub kompot z owocow sama gotuje jezu to tylko czlowiek musi zaczac jesc normalnie bo jak tak nie bedziecie urozmaicac to zostana same niejadki

Gość gość
Popieram mamy ktore wczesniej wprowadzaja inne jedzenie dla swoich pociech typu rosołek chlebek i inne rzeczy niz te przygotowywane ksiazkowo co do grama albo bo tak powiedziała moja lekarka ja tez tez zaczełam dawac dziecku od osmego miesiaca chleb rosół chuda drobiowa szynke do raczki i na chleb paluszki a ze sloikow to deserki ale nie zawsze

Gość gość
No ale rosół to zupa na włośzczyźnie i mięsie, to oczywiście, że można. Ja chcę mojemu dziecku wprowadzić ciekawsze deserki. Na razie biszkopciki, kompot i mus owocowy, jogurt z bananem. Je dużo warzyw, ryb dużo i jajka. Ciemka chelebek i biszkopciki, czasami owoce surowe. Próbował naleśników i serka białego. A, mieszkam za granicą w mojej skiążeczce zdrowai jest tabela, według której może jeść makaron, ryż itd.