Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natalka 27

Ile pieniążków dać przyjaciółce na wesele ?

Polecane posty

Gość natalka 27

siemka, ile powinnam dać pieniązków Przyjaciółce na prezent na wesele ? Dodam, że idę te wesele sama. Zarabiam 2.400 netto ile pownnam dać, żeby było nie za dużo i nie za mało, ale godnie, tak żeby była zadowolona :)

Gość natalka 27
do góry

Gość natalka 27
:)

Gość natalka 27
do góry

Gość ttttttttttttttttttttttt
a to jest jednodniowe? mysle ze kolo 300 zl jak jeden dzien i idziesz sama

Gość natalka 27
to będzie wesele w pałacu + nocleg + na drugi dzień śniadanie. Ta przyjaciółka jest wyjatkową osobą, w trudnej dla mnie sytuacji życiowej kiedy wszyscy oprócz mojej rodziny opuścili mnie ona mnie wspierała, dlatego chciałbym żeby była zadowolona. Myślałam między 300 a 400 zł. tylko czy 400 to nie za duzo?

Gość kiciekkkk656
500 ?

U nas 400 się daje zwykłym znajomym. Mój mężczyzna ostatnio dawał przyjacielowi 1000. Ale może 400 to dość.

Gość kiciekkkk656
300 to ją możesz kosztować jedzenie, nocleg itd 500 bym dała

Gość 300 albo 400 to daje
sie rodzinie nie za bliskiej i nie za dalekiej :O jezeli to taka wielka przyjaciolka, ktora tak wspierala to mozesz sie spokojnie szarpnac na ten 1000zl. nie placisz jej tego tygodniowo, zaledwie jako prezent na nowa droge zycia, kotry moze byc rownie dobrze w jakims stopniu opdziekowaniem za okazana przyjazn i pomoc.

Gość natalka 27
no bez przesady przy moich zarobkach nie dam prawie pół mojej pensji, hehe, nie przesadzajcie ;)

Gość lalazmaja2
na twoim mijesciu dalabym 500 zl moze to za duzo. ale sama piszesz ze jest dla ciebie duzo warta jej przyjazn. widzisz to roznie. ja kolezance jednej dalam 500zl innej 300... ale wtedy mniej zarabialam. bratu dalam 3000 ostatnio. wiec roznie.

Gość szafalov und sebian81
nie dawaj kasy, bo to materializm! narób kotletów mielonych z koprem!

Gość natalka 27
moja mama stwierdziła, że powinnam dać 600 zł (czym mnie zszokowała). Dobra pomogliście mi - dam 400 zł. Myślę, że jest to godna kwota. Nasza inna przyjaciółka (moja i jej) pytałam ją i powiedziała, że daje 400 zł (ale od siebie i męża) i to dla takich na których jej zależy, więc chyba trochę mało

Gość a nie moglas odlozyc
?? dowiedzialas sie na 2 tyg przed weselem, ze ona wychodzi za maz? woiesz co, jestes kutwa :O fajnie bylo jak ona ci pomagala ale przeciez teraz na byle kogo to kasy nie odlozysz i nie dasz bo w sumie po co masz jakiejs obcej babie tyle kasy dawac :O boze chron mnie przed takimi przyjaciolmi :O

Gość natalka 27
do góry

Gość a dlaczego idziesz sama
?

Gość natalka 27
bo chwilowo nie mam mężczyzny

Gość hmmm... ..
zgadzam sie z twoja mama... 300 to sie daje na komunie... weselne prezenty wg mnie powinny byc bardziej cenne, czyli tez wiecej kasy sie aje. wg mnie 600 to akurat.

Gość natalka 27
Chinka no to gratuluję :)

jakas glupia jest, ja piernicze, sorry ale inaczej nie wiem jak do Ciebie napisac, idziesz na slub do przyjaciolki - zarabiasz 2400 i cisniesz sie zeby dac 300 albo 400? ;/!!!!!! masakra. i to do PRZYJACIOLKI NIBY. najlepiej to jej daj bukiet i tyle. tylko uwazaj nie za drogi! jestem za mama, madra kobieta

Gość natalka 27
do góry

Gość to nie żart
widzę, że tutaj są sami bogacze :D może daj 2tys i po kłopocie :P hehe Ps. ja bym dała 300-400zł

Gość pseudokaferetiankia
600 zł byłoby jak najbardziej ok. nidąc na wesele powinno się dać tyle, aby się 'zwróciło' i troszke zostało. a ja oni zapraszają Cię na wesele, plus nocleg plus sniadanie, to 600 byłoby ok.. poza tym nie płacz, żen ie masz, bo mogłaś śmiało odkładać. poza tym radzisz się na kaffe, a odpowiadasz tylko tym, którzy piszą, abyś dała 300, czyli mniej. czyli z góry założyłas, ze dasz tyle, ale masz wyrzuty sumienia, więc niby pytasz, a tak naprawdę oczekujesz tylko przytaknięcia w stylu: tak , masz rację , daj mniej, daj 300 zł. sumienie czystsze?:)