Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Słiwoweczka

Prawo Jazdy.

Polecane posty

Gość Słiwoweczka

Nie moge załapac łuku. Mieszcze sie w liniach, ale zdaza mi sie wyjechac i jezdze za kazdym razem inaczej, nie mam problemu z samym łukiem tylko z prosta bardziej, a juz nie wspomne o tym ze jak sie odwroce do tylu to kompletnie nic nie widze, zadnej odległosci ;p wole lusterka, ale ciezko to ogarnac.. Macie jakies sposoby ? Jak Was uczyli instruktorzy ?

Gość kiim
na słiupki sam łuk, a po prostej to na lusterka. i jak widzisz ze wiecej miejsca do linni masz w lewym lusterku to skrec lekko w lewo i od razu wroc kierownica do dego, co bylo, analogicznie z prawym. Do tylu odwracalam sie jak te slupki, ktore mialy byc przed samochodem byly na wysokosci polowy samochodu.

Mnie uczono tak, że jak widzę trzecią chorągiewkę w najmniejszej szybie to zaczynam kręcić w prawo, jak znika mi z oczu i czwarta jest trochę daleko, to znaczy, że trzeba dokręcić jeszcze w prawo. No, potem wyprostować wiadomo i wychodzi mi za każdym razem.

Gość Słiwoweczka
Nie bardzo, mowia mi to na bierzaco ;p Nie mam tak ze wylatuje za linie, albo najezdzam slupki, nie chce zebysmy pomysleli ze jestem tepa ;p Chodzi o to po prostu ze nie mam jakiegos sposobu, jade czysto na wyczucie i 2 na 3 razy wyjda, a nieraz cos nie pojdzie jak nie ogarne wszytkich 3 lusterek is zyby jednoczesnie :D

Gość Słiwoweczka
Ale dziekuje za pomoc :)