Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anjaa98765

globulki na pierwszy raz

Polecane posty

Gość anjaa98765

Witam wszystkich . Zwracam się do wszystkich aktywnych seksualnie, proszę o radę. Nie jest ważne ile mam lat, jednak mam pytanie odnośnie pierwszego razu. Jestem z chłopakiem ponad 1,5 roku, kocham go i jestem pewna że to właśnie z nim chce przeżyć swój pierwszy raz (on nie jest prawiczkiem) Przemyśleliśmy wszystko dokładnie odnośnie zabezpieczenia. Wiem że nic nie daje 100% gwarancji uchronienia się przed ciążą i chorobami wenerycznymi, więc wybraliśmy globulki pantex oval oraz oczywiście przyjaciółkę - gumkę. A wiec czy teraz jest duże ryzyko ciąży bądź chorób?

to dobre zabezpieczenie, prezerwatywa ochroni przed chorobami (których raczej nie powinno mieć żadne z was jeśli zachowuje higienę intymną i nie ma wielu przypadkowych partnerów), poza tym gumka sama w sobie jest dobrym zabezpieczeniem (z powodzeniem wiele par stosuje ją jako jedyne zabezpieczenie przez lata), a w połączeniu z globulką skuteczność ochrony przed ciążą jest większa, a więc życzę udanego pierwszego razu :) uwielbiam myślących młodych ludzi :)

Gość emilka18884
Bardzo dobre zabezpieczenie.:) tylko w takich momentach nie myśli się o globulkach za dozo emocji itp. Sama tak miałam, prezerwatywa wystarczyła:)

Gość anjaa98765
Dziękuję za odpowiedzi. Teraz jestem jeszcze bardziej pewna swojej decyzji. :)

Gość Pupciaan
Osobiście uważam, że lepiej prezerwatywy. Dlaczego? Globulka rozpuszcza się okolo 15 minut, pieni się i nie wiadomo czy nie masz uczulenia na środek plemnikobójczy, nie ma też pewności co do skuteczności jeżeli chodzi o ochronę przeciwko drobnoustrojom.

ja sama na swój pierwszy raz wybrałam taki sam zestaw..Ale szybko zrezygnowałam z globulek blee jak się ze nie lało i nie było to zbyt przyjemne uczucie..Później zostaliśmy już tylko przy gumkach durex nigdy nam żadna nie pękła, nie zsunęła się...Oczywiście na początku mój teraz już mąż nie kończył we mnie dopiero później kiedy juz nam nie zależało na tym żeby nie wpaść..Dlatego prawda jest taka że jak się uważa i ma głowę na karku to nic się nie stanie :D..Pozdrawiam :D

Gość jhgjhhkjjkkh
u nas byly globulki i prezerwatywa, globulek nie polecam, to bylo wieki temu, ale pamietam ze trzeba je bylo wlozyc iles tam min przed stosunkiem, pozniej to czekanie, prezerwatywy i stosunek przerywany w zupelnosci wystaczylo