Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość isjciajhiscxa sc

nocnikowanie 8 miesieczniaka

Polecane posty

nie wiem czy sadzanie 8 mies. dziecka nie jest na sile tylko "w formie zabawy'' ... Zraszta kazdy niech sobie uczy swoje dziecko od kiedy chce , kiedys czytalam na forum ze 5 mies. niemowlaka juz babka sadzala i byla happy bo dziecko sie zalatwialo ale to jest chore. Za pozno zle ale za wczesnie tez zle , napewno jeszcze gorzej. Dziecko powinno rozumiec ze powinno sie zalatwiac do nocnika, 8 mies. raczej tego nie zrozumie.

Pewnie gdyby nie zrozumiało to by się nie nauczyło tak szybko robić! Nawet nie wiecie ile mój 14 miesięczny syn rozumie! Co wy myślicie że ja mu tortury stosowałam aby siedział na nocniku? Jemu to z łatwością przyszło, posadziłam i nie protestował, z czasem już sam wiedział co się tam robi, efekt jest taki że już woła i załatwia się do nocnika! Uwierzcie że jeśli dziecko czegoś nie chce to się nie da tego zrobić, a więc gdyby protestował to napewno by się go nauczyć nie dało tak szybko!

Gość och ach uch .
Dalej stękajcie tak nad tymi swoimi dziećmi to do 18. lat będziecie im pampersy zmieniac . Mnie mama sadzała na nocnik od razu gdy zaczęłam sama siedzieć ( 6-7 msc?) I co ? Pół roku póżneij nie musaiałm juz latać w obszczanej/osranej pieluszce . No ale może wasze dzieci to lubią ;O