Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojjjjjjjjjjjjjj

Czy podczas porodu można wstać na siku/kupe?

Polecane posty

Gość ojjjjjjjjjjjjjj

Gość antonina_18
nie tak robisz, ale wcześniej masz robiona lewatywę, szpitale są na takie przypadki przygotowane

W czasie parcia jest to raczej nie możliwe,która kobieta myśli o tym w takim czasie? Jak będzie Ci się cgciało pisiu do założą Ci cewnik.

Gość kjhkhkjkj
chryste , cewnik???????? ja juz sram po gaciach..sama nazwa cewnik mnie przeraza..ja mam jeszcze 3 miesiace do konca ahhhhhhhhh, umre.....

Gość klokkkk
jak bedziesz przeć to nawet nie wiesz kiedy się zesrasz albo posikasz będzie Ci to obojetne. Jak zrobia Ci lewatywę to nie narobisz dziecku na głowę :)

Gość xxxxxxyyy
No jasne, ze tak. A w trakcie parcia przewaznie nie chce sie ani jednego ani drugiego - jak nie lewatywa, to przewaznie na poczatku porodu i tak wystepuje taka fizjologiczna biegunka i potem juz masz kupe z glowy.

Gość klokkkk
musze przyznac że głupszego pytania to już dawno nie widziałam....już sobie to wyobrażałam, przesz, drzesz się, po czy pytasz"przepraszam mogę na chwileczkę wyjść na siku" i wracasz do parcia po 2 minutach :)

Gość kokojambo
W trakcie skurczów możesz wstać i iść się wysikać lub kupę, ale w trakcie parcia już nie ;)

Narobienie dziecku na głowę że tak powiem ma miejsce rzadko, zazwyczaj jest tak że dzieje się to tuż przed wychyleniem się główki z pochwy a przynajmniej tu gdzie mieszkam w szpitalu podkłada się ligninę czy inny materiał tak by oddzielić kał od wychodzącej powoli główki także bez przesady z tym "nasraniem dziecku na głowę" bo w końcu pochwa jest odcinek wyżej niż odbyt więc nic nie "kapie" dziecku na główkę a główka jest przytrzymywana i asekurowana przez położną. To wszystko tyczy się kobiet które rodzą w pozycji leżącej lub półsiedzącej a nie kogoś kto rodzi na stojąco bądź w kucki czy innej pozycji wertykalnej, także nie ma się co bać:))

Gość asdd
haha wstac na siku albo kupe chcialaby to widziec, kobieto robisz pod siebie, ja nie mialam lewatywy caly pord robilam ...

Gość ddwdewwew
Poród to nie jest tylko parcie:o Ma 3 fazy. I faza zazwyczaj trwa najdłużej, ale nie zawsze. To nie zmienia jednak faktu, że w I fazie porodu można chodzić, kucać, skakać na piłce więc też można iść do WC wysikać się lub wysrać:o Chyba, że lewatywa zrobiła swoje to ma się spokój choć bywa niekiedy, że nawet po lewatywie jeszcze się narobi. W trakcie parcia nie jest już możliwe, żeby wstać i isć do WC:o

Gość ddwdewwew
asdd To, że ty nie miałaś lewatywy nie znaczy, że każda rodząca ma robić pod siebie:o Idź się lepiej wysrać zamiast pociskać pierdoły:o