Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wwwwysiadammm

trdzik - jaki? pomocy!

Polecane posty

Gość wwwwysiadammm

mam 25 lat, a trądzik od jakichś 11... to mnie już wykańcza psychicznie;/ zmiany w 99% występują: - na brodzie (drobne, białe podskórne krostki, tam również po kilka dużych gul;/ nie do wyciśnięcia do czasu aż dojrzeją...) - nad ustami= pod nosem - po bokach ust, policzki (troszkę rzadziej) - czoło są to gule (większe bądź mniejsze), które dojrzewają i ZAZWYCZAJ (ale też nie zawsze) da się je wycisnąć:/ czy ktoś miał podobny trądzik albo wie coś na ten temat? czym może on być spowodowany? myślałam o hormonach, leczyłam się u prof. dermatolog, DHEA wyszło prawie 4 x ponad max normę, testosteron w normie, ale również wysoki, dostałam jakiś steryd (w małej dawce i krótki okres) i DHEA jak i testosteron po tej kuracji wyszły idealnie w normie.... a trądzik nie ustąpił... ja już nie wiem, wydałam kasę na mnóstwo przeróżnych, wielokrotnych badań i nadal nie wiem co mi jest:(

Gość wwwwysiadammm
może ktoś pomoże?

Gość Powelll
Ziomuś wybierz się do dermatologa... ja mam tradzik i dostalem zel Epiduo, moze jakas dieta czy cos jescze Ci pomoze ale grunt to wizyta u derma!

Gość wwwwysiadammm
byłam i to u nie jednego dermatologa... endokrynologa, laryngologa, nawet ginekologa:/ diety tez próbowałam...

Gość okokokokokkkkkkkkk
uppp

Ja ostatnio miałam takie problemu ze skórą przez leki dostałam od lekarza Duac taki biały żel i wszystko mi znikneło może warto spróbować

Gość wwwwysiadammm
dziękuję za wypowiedź:) stosowałam duac i nic, poza tym u mnie jest to długotrwałe (ok. 11 lat), więc raczej coś głębszego musi być tego przyczyną...