Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edziczka hh

Serki topione, co mozna z nich zrobic, do czego dodac?

Polecane posty

Gość edziczka hh

oczywisvie oprocz smarowania pieczywa.[pytam bo mam ich sporo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do zupy cebulowej
smażę cebule na maśle, zasypuję mąką i trochę podsmażam, wrzucam to wszystko do bulionu i dodaję serek topiony i voila, zupka gotowa, wystarczy jeszcze grzanki dorzucić Czasem robię sos z pieczarek i serka ale to bomba kaloryczna jest :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zupa selerowa
Podsmażyć seler w kostkę, do bulionu, ugotować, zmiksować, dodać serek topiony i do tego grzanki albo jako zupa krem bez dodatków. Można go tez użyć jako zagęszczacza do sosów. Albo rozetrzeć serek z dodatkiem jogurtu i ziół albo pieprzu i masz sos na zimno (coś jak dip)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Moja rodzinka uwielbia je jajecznicą.Na masełku rozpuścić serek i zalać jajkami.Z pomidorkiem obok pycha:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zupa serowa, lub zupa serowo-ogórkowo-czosnkowa + dodatek - groszek ptysiowy lub tosty

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja pierdacze
lepiej byscie wyszli uzywajac do tych potraw normalnego, naturalnego sera, bo "serki" topione to sztuczny wytwor prosto z fabryki, cos a la margaryna, olej utwardzony z mlekiem, fuj :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a jak sie robi
ta zupe serowa?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość podpowiedz proszę
Skąd wziąć normalny topiony ser co by nim posmarować chlebek albo zrobić zupę serową?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ja to robie tak.
Dodaję serek do ugotowanych ziemniaków ucieram razem doprawiam gałką muszk. solą pieprzem.zagniatam z mąką formuję kulki i rzucam na gorący olej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja pierdacze
a musi sie ten twoj ser nazywac "topiony" ? jest dziesiatki serow do smarowania i rozpuszczania w sosie czy czegokolwiek, idz do sklepu i sama zobaczysz :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ty wyzej ale autorka ma juz
te serki i chce je wykorzystać więc nie mądruj co lepiej a co nie :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
na zupę serową kupuję ser kremowy topiony. Ser topiony można samemu zrobić w domu. Przepisy odnośnie tych zupek są w Czarnej Oliwce.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Można zrobić z nimi kotlety:4duże pieczarki,1 serek topiony śmietankowy,1 duża cebula,1jajko,sól,pieprz,bułka tarta,olej. Wykonanie:pieczarki zetrzeć na tarce z dużymi oczkami,cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu.Serek pokruszyć,dodać jajko,sól,pieprz,dosypać bułki tartej i wszystkie składniki dokładnie wymieszać.Formować małe kotlety(bo się tak nie rozwalają).Smażyć bez panierowania. Ps.Szybko się smażą i wystarczy ich tak na 2os.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Sos do makaronu. Śmietanka 18tka, rozpuszczasz w niej serki tak, by była gęsta jak sos. Na pół litra wychodzą chyba dwa serki hochland, te duże. Do tego dodajemy szynkę pokrojoną w kosteczkę i/lub pieczarki wcześniej ugotowane. Polewamy makaron. Ja uwielbiam. Tylko przy gotowaniu trzeba bardzo uważać, bo baaardzo łatwo się przypala.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
do pasty z tuńczyka np tuńczyk w oleju, cebulka w kostkę posiekana, serek topiony złoty ementaler, ogórki konserwowe lub małosolne, pycha! :) ale to na kanapkę :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja serek topiony roztapiam w małej miseczce w mikrofalówce, po minucie dodaję normalnego żółtego sera, roztapiam całość, potem przyprawiam i mam fajny dip do czipsów czy tortilli :) polecam!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×