Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KAPRYŚNA

Studenci- ile płacicie za wynajem?

Polecane posty

Chciałabym Was zapytać ile płacicie za wynajem: - akademika - pokoju na stancji - samodzielnego mieszkania Interesują mnie głównie opłaty z trójmiasta i Olsztyna, ale dla porównania, inne miejscowości byłyby mile widziane. Napiszcie proszę ,na co zwracacie uwagę wynajmując lokum. Pozdrawiam.

Gość totalna zalamka
wynajmuje mieszkanie z 4 kolezankami. mamy 2 pokoje: dwu- i trzy osobowy. placilysmy do tej pory po 200 zł (juz z rachunkami) a teraz bedziemy placily po 250 zl.tez juz z rachunkami. zwracam uwage na to czy mieszkanie jest wygodne i chyba tyle.nie stac mnie na stancje tuz przy uczelni ale nie zalluje :) wynajmuje w Bialej Podlaskiej

Gość wynajmuje z kolezanka
mieszkanie placimy 1100zl plus rachunki typu prad, gaz, woda. Mamy dwa pokoje plus salon

Gość studentka zaoczna Lbn
400 zł (w tym wsyztskie opłaty) pokój jednoosobowy z młodą właścicielką w dwupokojowym mieszkaniu

Do dziewczyny wyżej. Czyli za 3 pokoje płacicie 1100 zł plus opłaty? To b. mało. U mnie w mieście to cena za dwa pokoje ale trzeba jeszcze doliczyć czynsz i inne opłaty. I to okazyjna cena.

Gość ta co czasem cos wie
Poznań. Akademik 280 (pokój 3-osobowy), pokój samodzielny w domku jednorodzinnym (jednoosobowy) - 500 zł. Dość daleko od centrum, więc stosunkowo tanio.

to nie sa 3 pokoje, a kuchnia polaczona z takim niby salonem w ktorym nie da sie mieszkac. Tak wiec mieszkanie jest dla dwoch osob za 1100zl. Wiesz ja juz wynajmuje 5 rok i to moje 7 mieszkanie po kilku doswiadczeniach wiem jak szukac i czym sie kierowac a nawet jak negocjowac cene. 1100zl to niby nie duzo ale tez nie malo jak porownam ceny sprzed 4 czy nawet dwoch lat

Podziel się proszę wiedza na temat, czym kierujesz się wybierając mieszkanie i jakich argumentów używasz negocjując cenę.

po pierwsze zwracam uwage na wlasciciela. Jesli jest to starsza osoba to juz nie jestem zainteresowana (mam swoje doswiadczenia. Po drugie mieszkanie, musi byc umeblowane czyli lozko, biurko, szafa, pomalowane sciany a nie zlote obdrapane tapety. Lazienka czysta, kafelki itd. Ja np. musze miec balkon w mieszkaniu wiec na to tez zwracam uwage oraz zadnych pokoi przechodnich. Co do ceny to ogladam mieszkanie, jak mi odpowiada to pytam czy da sie taniej jak mowia ze nie to wtedy sie zgadzam ale zaznaczam ze za taka sume chce np. pralke w mieszkaniu. To roznie w sumie bywa bo wiekszosc mieszkan jakie ogladalam to byly w stanie oplakanym a ceny z dupy wyjete. Wtedy jestem od razu na nie i nawet nie ma co dyskutowac. Widac tez od razu jezeli wlasciciel cos kreci. Ja polecam zawsze umowe w ktorej jasno jest wszystko zawarte

co do negocjacji ceny to mozna powiedziec np. "Fajne mieszkanie i wzielabym ale na ulicy X byly panele a wlasciciel chcial 100zl taniej wiec musze sie jeszcze zastanowic". Lub "stanowczo za drogo, widzialam tansze ogloszenia wiec dziekuje". Takie gadki z reguly sa dobre bo wlasciciel obniza cene, jesli nie od razu to po dwoch trzech dniach

Gość 3miasto kawalerka
550 zl + oplaty. wychodzi ok. 1000 zl miesiecznie wszystko razem, z internetem