Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malutkav

dziwna wydzielina z sutka a ciaza?

Polecane posty

Gość malutkav

Witam. panikuje. 4.09 powinnam dostać @. Wszystko fajnie pięknie, jak co miesiac boli mnie jedna piers.. momentami jajniki lekko pobolewaja.. tylko dzisiaj po kąpieli zauwazylam ze po nacisnieciu lewego sutka (ta piers ktora pobolewa) wylatuje z niego plyn.. bezbarwno-mleczny.. jestem przerazona. nigdy niczego takiego nie zauwazalam u siebie, a badam piersi regularnie.. Zabezpieczamy się prezerwatywą . Moj facet upiera sie ze nigdy nie dochodzil w srodku.. czasem mam wrazenie ze mnie mdli.. nie wiem co jest ;( Czy to ciaza"? ;/ czytalam gdzieś, ze wydzielina z sutkow pojawia sie w pozniej ciazy.. i na poczatku jej nie ma. to prawda?

Gość malutkav
prosze o pomoc :(

Gość Pupciaan
Jeżeli się zabezpieczylaś prezerwatywą no to jak mogą być z tego dzieci? No chyba ze pękła. Ale to i tak od razu mleka w cycku nie dostaniesz pare tyg od zaplodnienia. Wydzielina mleczna w piersi może świadczyć o podwyższonej prolaktynie, która gdy jest wysoka blokuje owulacje (nie dochodzi do niej) może to być związane z zażywaniem różnych leków np psychotropowych, bądz z przysadką. Należy udać się do lekarza.

Gość malutkav
no ale problem w tym, ze nie zazywam zadnych lekow.. a okres zawsze dostawalam w miare regularnie (owulacja zatem była).. teraz powinnam dostac 4..jak zawsze... jutro ide sie zarejestrowac do gina.. boje sie kosmicznie :(

Gość Pupciaan
jak 4 to masz jeszcze duzo czasu. Wyluzuj. A jak tak się stresujesz to poczekaj z seksem.

Gość snake33
Na 90% to objaw ciąży...

Gość snake33
Faktycznie jak czytałam, to spotykałam się z opinią, że wydzielina pojawia się później, u mnie jednak na samym początku...jak bedziesz się kąpała i zamoczysz całe piersi w ciepłej wodzie, to zobaczysz jak z nich wypływa ten płyn...

Gość snake33
Dlaczego nie zrobisz testu? a okres masz dostać kiedy?

Gość snake33
Ok widzę 4-teo, to co Ci powie ginekolog?

Gość Pupciaan
Tak po tygodniu od zaplodnienia już miałaś wydzielne z piersi, takie cuda to tylko w PO. I rozumiem, że też miałaś dzieciaka z zabezpieczenia? Pewnie komandosi przewiercili się przez prezerwatywe.

Gość snake33
Kurcze człowieku! Tak miałam wydzielinę, po co miałabym wymyślać...matko no!

Gość snake33
Może się to Tobie wydawać niemożliwe, ale tak było...a to czy się zabezpieczałam, czy nie, to nie twoja sprawa, nie na ten temat teraz się wypowiadamy....

malutkav to że masz regularnie okres nie oznacza wcale że masz owulację..Jeśli masz wydzielinę z sutków to faktycznie bardzo możliwe że masz prblem z prolaktyną niestety wiele kobiet zmaga się z tym problemem bo jest dość powszechny..Ja np mam podwyższoną prolaktynę ale tylko po obciążeniu i nie mma żadnych wydzielin natomiast w poprzednim cyklu nie miałam owulacji- byłam na monitoringu..Od miesiąca leczę się bromergonem i chyba owulacja wróciła choć nie jestem pewna..Niestety nasz organizm jest bardzo skomplikowany i to że mamy normalnie miesiączkę (ja mam regularnie co 28-30 dni) to nie znaczy ze wszystko jest ok.. Ja staram się o dziecko już 4 cykl mam nadzieję że nie będę musiała długo czekać na upragnione 2 kreseczki :(

Gość snake33
Ciekawe w jakim celu ma poczekać z seksem? "jak się stresujesz, to poczekaj z seksem" co za bezsens....

Gość Pupciaan
Ty za to z sensem piszesz. Skoro ma takie stresy po stosunku z zabezpieczeniem to może jeszcze do tego nei dojrzała. Po to sie ludzie zabezpieczają, żeby się nie stresować.

Gość jhgjhhkjjkkh
wydzielina z sutkow pojawila sie u mnie kolo 25 tyg, i nie byla mleczna, byla gesta zolta i wodnista,

Gość Pupciaan
Tzw Siara

Gość snake33
Zastanów się naprawdę, czy ty w ogóle wiesz co teraz napisałes? Zadałam konkretne pytanie, co ma na celu ograniczenie seksu teraz? jak to ma się do tego, czy może być w ciąży? a Ty mi zupełnie nie na temat odpowiadasz, że ona może niedojrzała....skończmy ten dialog, bo nie ma sensu

Gość Pupciaan
Odpowiedziałem na temat. To, że nie rozumiesz to nie moj problem.